сряда, 24 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1088 прочитания

    Телерик Академия стартира новото издание на най-задълбочената Upskill React програма у нас

    Приемът е отворен до 12 септември, а кандидатурите, подадени до 9 юли, ще се възползват от отстъпка от таксата за обучение
    09 юни 2021, 12:57 a+ a- a

    Телерик Академия, образователна организация за летящ кариерен старт и успешна реализация, отвори прием за новото издание на най-задълбочената Upskill програма в България за подготовка на React разработчици. Срокът за кандидатстване в 3-месечното вечерно обучение е до 12 септември, а кандидатите, които се запишат до 9 юли, ще се възползват от отстъпка от таксата. Подаването на кандидатури става през сайта на Телерик Академия.

    Програмата е отговор на нуждите на програмистите, които искат да ускорят кариерното си развитие с най-популярната JavaScript библиотека в света и чрез практически умения, усвоени директно от експерти с богат опит в разработката на проекти с React.

    Фокусът върху практиката, прави тази онлайн програма подходяща и за компаниите, които разработват или планират да изграждат приложения с React и търсят възможност да развият тези компетенции в служителите си.

    „Разговори с партньори, както и броят отворени позиции в кариерните портали, показват, че секторът има нужда от добре подготвени кадри с React. В Upskill React програмистите ще усвоят технологията в рамките на едва 3 месеца - кратък срок, резултат от участието на експерти, които подплатяват теория с личен опит и най-добри практики. Това е съобразен пряк път за всеки, който иска да ускори кариерното си развитие с една от най-популярните и търсени технологии днес“, коментира Александра Мечкова, изпълнителен директор на Телерик Академия.

    Кандидатстване и важни дати
    Обучението е отлична следваща стъпка за фронт-енд и уеб разработчици, за програмисти от други сфери с поне година опит с JavaScript, C#, Java или Python, както и за курсисти, завършили Alpha програмите на Телерик Академия. Сред изискванията е разбирането на HTTP и Reset, а познанията по JavaScript ES6+ са плюс.

    Подаването на кандидатури става през страницата на Телерик Академия и включва CV и онлайн тест. Крайният срок е до 12 септември, а до 9 юли кандидатите могат да се възползват от отстъпка за ранно записване. Пълните условия са налични на страницата на програмата.

    Обучението започва на 12 октомври с вечерни лекции във вторник и четвъртък, и завършва на 27 януари.

    Обучението в Telerik Academy Upskill React
    Както и първото издание на програмата, така и това ще се проведе онлайн, изцяло с фокус върху практиката, и по програма, валидирана от водещи ИТ компании, сред които Chaos, Progress, Coursera, Tick42, OfficeRnD, TechPods и Haemimont. Това гарантира на участниците, че ще получат именно уменията, от които секторът се нуждае.

    Водещ лектор в обучението е Станимир Тодоров, старши софтуерен консултант във VMware, с над 13 години опити в софтуерната индустрия и множество успешни React проекти зад гърба си. Към него се присъединяват и гост-лектори, сред които Виктор Цветанов, главен технологичен директор на Телерик Академия, Александър Вакрилов, софтуерен инженер в Coursera, Тодор Паскалев, старши софтуерен разработчик в AtScale, и други опитни практици.

    Участниците в обучението ще усвоят в дълбочина React, докато работят по реални приложения, а сред темите са Virtual DOM, JSX, функционални компоненти, стартиране и изграждане на React проект от нулата, тестване и стилизиране, оптимизация, най-актуалните и добри практики при изграждането на модерни уеб приложения.

    Курсистите завършват със сертификат за усвоените ключови знания в разработката на уеб приложения с React и с натрупан практически опит, който да прилагат директно в своята работа.

    „Програмата включва практически и лесни за усвояване концепции и задания, които ми помогнаха да преосмисля някои важни основи в работата ми. Работих по интересен реален проект, което ми помогна да натрупам увереност да прилагам React веднага! Горещо препоръчвам програмата на всеки, който търси да надгради уменията си“, споделя Божана Нешева, фронт-енд разработчик в AIOPSGROUP.

    Популярността на React
    React е най-популярната JavaScript библиотека днес, създадена от Facebook и с много голяма общност, която постоянно я развива и гарантира дълголетието ѝ.

    React е отличен инструмент за създаване на интерактивни приложения, което го прави предпочитан избор от технологични гиганти като Netflix, Airbnb, Spotify, Dropbox и хиляди други малки и големи компании, които се възползват от силните му страни - широка приложимост, бързина, отлична поддръжка и мащабируемост.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 1 час
    България е 1-ва в Европа по брой заети жени в технологичния сектор
    36% са момичетата в училищата с професионални направления „Компютърни науки“, „Приложна информатика“ или в профил „Софтуерни и хардуерни науки“
    преди 1 час
    IWG добави 867 нови локации в световен мащаб през 2023 г.
    Тенденцията бизнесът да се насочва към хибридни работни решения набира скорост, като IWG договаря почти двойно повече локации в сравнение с 2022 г.
    преди 2 часа
    ЕП прие директивата относно работата през платформа
    За първи път се въвежда регулация за използването на алгоритми на работното място
    преди 2 часа
    ЕС с нови правила за големите фирми
    Дружествата ще трябва да следят дали стоките им не идват от места с използване на детски труд и замърсяващи природата
    преди 4 часа
    преди 7 часа