четвъртък, 28 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    7518 прочитания

    Какво е да работиш в Coherent Solutions Bulgaria?

    Какви възможности за кариера предлага компанията и какво я прави предпочитан работодател, пред Economy.bg разказва Боян Антонов, генерален мениджър на Coherent Solutions Bulgaria
    12 май 2021, 12:12 a+ a- a

    Боян Антонов, генерален мениджър на Coherent Solutions Bulgaria

    Coherent Solutions е основана през 1995 година в Минеаполис, САЩ. В България компанията присъства от 2018 година. „Въпреки че основната дейност на Coherent Solutions е разработване на софтуерни продукти, реално голяма част от дейността ни е фокусиране върху цялостното консултиране и развитие на продуктите на нашите клиенти“, разказва Боян Антонов, генерален мениджър на Coherent Solutions Bulgaria пред Economy.bg. Компанията предлага единно решение, обхващайки цялостния жизнен цикъл за разработване на софтуер от бизнес анализа, през архитектурата до тестването. „Екипът ни обединява глобален опит и иновативност, за да произвеждаме много добри технологични решения, решавайки широк набор от бизнес казуси на нашите клиенти“, споделя още Боян Антонов. Пред Economy.bg генералният мениджър на Coherent Solutions Bulgaria разказва какви възможности за кариерно развитие предлага компанията, какво я прави предпочитан работодател и какви професионалисти стоят зад нейния успех.

    Име: Coherent Solutions Bulgaria
    Сфера на дейност: ИТ, Разработване на софтуер
    В България е от: 2018 г.
    Брой служители глобално: Над 1500
    Брой служители в България: 100
    Офиси в България: София, бул. Цариградско шосе 40
    Клиенти/Пазари: САЩ / Европа

    Компанията в цифри:
    •Над 1000 успешни проекта
    •1500 + служители на глобално ниво
    •6 развойни центъра по света
    •Над 80 клиенти

    Кои са основните пазари и клиенти на компанията?
    Над 95% от клиентите на Coherent Solutions са базирани в Америка. Портфолиото ни от услуги е разнообразно и затова успяваме да отговорим на изискванията на компании от многообразни сфери. Работим с компании в областта на здравеопазването, технологичния сектор, производството, електронната търговия и други. Наши клиенти са както компании стартъпи, така и големи корпорации от ранга на Fortune 1000. Някои от ключовите ни клиенти са LifeTime Fitness, Daikin, WEX Health, MTS Systems, LiquidSpace, Wildflower Health, Cargill, Starkey, Anytime Fitness.

    Къде има офиси компанията по света? Колко офиса има в България?
    Ние наистина можем да се определим като глобална компания – имаме 7 офиса, разположени на 2 континента. Седалището на Coherent Solutions се намира в Минеаполис, САЩ, като десет години след създаването си отварят два офиса в Минск и Брест в Беларус. През 2018 година се открива офисът в София, България. Компанията продължава да се разраства с бързи темпове и тази година се радваме на цели три нови локации – Лвов в Украйна, Букурещ в Румъния и Вилнюс в Литва. Важно е да споменем, че макар в България да имаме офис само в столицата, това не ни ограничава да наемаме кадри от други населени места в страната. Ние имаме ясно изградена политика за дистанционна работа и имаме повече от 10 колеги, които работят от други градове.

    Колко и какви специалисти работят в компанията?
    На глобално ниво служителите на Coherent Solutions достигнаха над 1500, в България през май месец ще постъпи на работа служител номер 100. Експертизата ни е голяма и в компанията работят специалисти от разнообразни сфери на ИТ индустрията - .Net, Java, Front end, manual and automation QA, Управление на проекти, DevOps, Mobile и други. В България за момента имаме четири департамента - Java, .Net, Бизнес анализ, QA и продължаваме да се развиваме с пълна сила.

    Какви хора най-често търси компанията - с какъв опит, познания, умения, технологии?
    Вяраме, че техническите умения се надграждат постоянно и не са от най-голямо значение, затова в търсенето на хора обръщаме внимание най-вече на личностните качества на човека, така че те да се вписват в ценностите и атмосферата на компанията. Най-често отворените ни позиции са за софтуерни специалисти в сферите Java, .Net, Mobile, Front End, Бизнес анализ, QA. Набираме както хора с дългогодишен опит, така и младши специалисти, които тепърва навлизат в сферата. Перфектният екип при нас е съвкупност от млади мотивирани хора с креативни идеи и senior кадри със задълбочени знания и умения. По този начин успешно развиваме текущите си екипи и изграждаме нови.

    Компанията отворена ли е за хора с малък опит и старт на кариерата? Има ли стажантски програми?
    Да, със сигурност сме отворени и търсим и кадри с по-малък опит. Имаме собствен глобален тренировъчен център, базиран в Минск, който е предназначен и за младши специалисти. Той има за цел да развие кадрите ни в три насоки – входящи обучения за junior хора, обучения за опитните ни специалисти в по-тясна насоченост и меки умения и лидерство. Продължителността на един курс трае около три месеца, като в продължение на този период обучаващият се има индивидуални казуси и задачи, които решава със съдействието на директен ментор, който от своя страна предоставя обратна връзка и насоки. След успешно преминаване на тренинга обучаващите се продължават да развиват кариерния си път в някой от проектите на компанията. В момента в българския офис на компанията се обучават 8 младши специалисти в направленията .Net, Java, Front end и manual QA.

    Кои са основните технологии, които се използват в компанията?
    В компанията използваме широк спектър от технологии и реално имаме специалисти, работещи с всички технологии. Разбира се, най-голям дял имат .NET, Java, Mobile, DB, Angular и React. В последните години доста се увеличиха екипите ни, свързани с Automation testing, DevOps и свързаните с облачните услуги специалисти.

    Празнуваме всеки празник заедно!

    Как се въвеждат новите служители в компанията?
    Имаме ясно изградени процеси за въвеждане на новите служители в компанията. Едно от основните неща са конкретно разписаните правила и ценности за компанията. Във вътрешната ни система за комуникации имаме специална секция, наречена Knowledge Library, в която новоназначените ни служители могат да получат информация за вътрешните ни системи, насоки и правила за работа в компанията и всичко, което би им било необходимо, за да се онборднат успешно. В допълнение за всеки нов служител организираме обучение за основните ни вътрешни системи. След това колегите ни имат и онбординг в проекта, за който ще работят. Във време на пандемия залагаме на добрата комуникация в и между екипите ни, като в последната една година сме присъединили повече от 50 кадри в българския офис.

    Какви са възможностите за кариерно развитие и какви обучения предлага компанията?
    За нас е изключително важно да развиваме хората си вътрешно. Затова залагаме на различни курсове и обучения, за да подобряваме квалификацията на служителите си постоянно. 

    Един от ресорите ни е тренировъчният ни център в Минск, който освен младши специалисти развива и опитните ни кадри в техническа насоченост и меки и лидерски умения. В допълнение към това организираме външни обучения със съдействието на наши партньори. Имаме изградена груп мениджмънт програма, в която всеки служител има т.нар груп мениджър, който се грижи за неговото израстване. 

    Освен тренинг центъра и външните специализирани обучения, нашите специалисти имат възможност да надграждат експертизата си чрез онлайн обучения в Pluralsight и Udemy, изцяло прокрити от Coherent Solutions.

    Изключително интерактивен начин за споделяне на опит и повишаване на експертизата на нашите служители са регулярните meet up-и, които организираме. Целта им е вътрешна обмяна на знания между колеги в различни сфери.

    Победителите от 5-тото издание на вътрешния инкубатор Innovation Sandbox, който подпомага предприемаческите идеи на служителите в компанията

    Какви придобивки предоставя компанията и какво я прави предпочитан работодател?
    Към стандартните придобивки като задължително здравно осигуряване, безплатни топли напитки и ядки и плодове в офиса, мултиспорт карта имплементирахме и така наречената Shared rides програма, в която всеки служител може да заеме велосипед или скутер безплатно при необходимост да излезе от офиса в работно време.

    Велосипедите на Coherent Solutions, които са част от Shared rides програмата на компанията

    В допълнение развиваме и програма за отстъпки в различни магазини и множество услуги. Работното ни време е изключително гъвкаво, като предоставяме възможност както за работа от вкъщи, така и от офиса при стриктни правила за безопасност. Също така много наблягаме на екипни активности, спомагащи комуникацията между служителите и тяхното добро физическо състояние. Организираме регулярни разходки сред природата, спортни турнири, йога занимания и други. Отдадени сме и на инициативи с благотворителна цел. 

    Уикенд активност сред природата с екипа
    Картинг състезание като тиймбилнг активност през лятото
    Преход до хижа Боерица

    Какво не знаят хората за компанията, а е важно да знаят според Вас?
    В Coherent Solutions имаме визия за компанията с основен фокус върху човека като част от нея. Нашият фокус като компания е да предоставяме страхотно място за работа и развитие на нашите колеги и да помагаме на клиентите ни с иновации. 

    Нямаме амбиции да бъдем най-големите или с най-висок оборот, печалба и прочее. Искаме да сме предпочитан бизнес партньор на нашите клиенти, но да запазим усещането за малка компания независимо от разрастването ни. 

    Повече информация за компанията и свободните позиции в момента вижте в профила на Coherent Solutions EOOD в JOBS.bg тук

    ВИЖТЕ ОЩЕ:

    Какво е да работиш във Fadata?
    Какво е да работиш в Walltopia?
    Какво е да работиш във Fourth България?
    Какво е да работиш в TELUS International Europe?
    Какво е да работиш в DataArt?
    Какво е да работиш в Schwarz IT България?
    Какво е да работиш в Anakatech?
    Какво е да работиш в A1 България?
    Какво е да работиш в Cargotec?
    Какво е да работиш в Kaufland България?
    Какво е да работиш в Кока-Кола ХБК България?
    Какво е да работиш в Paysafe?
    Какво е да работиш в Карлсберг България?
    Какво е да работиш в Melexis България?

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 9 минути
    3 български авиокомпании ще летят до Китай
    Правителството определи авиопревозвачите за директните полети до Поднебесната империя
    преди 43 минути
    преди 57 минути
    ЕК с планове за европейска диплома
    Така ще се насърчи мобилността с учебна цел в рамките на ЕС
    преди 59 минути
    В България има все по-голям интерес към използване на AI в счетоводството
    Счетоводителите се сблъскват със значително увеличаване на документооборота, което изисква по-ефективни методи за обработка и анализ на данните
    преди 1 час
    България ще бъде домакин на 61-вата сесия на IPCC
    Междуправителствения панел по изменение на климата ще се проведе през юли 2024 г.
    преди 1 час
    Електронната търговия ще достигне дял от 2% от БВП на България
    48% от потребителите пазаруват регулярно онлайн