петък, 24 май 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  11159 прочитания

  Какво е да работиш в Anakatech?

  Какви възможности за кариерно развитие предлага компанията и какво я прави предпочитан работодател, пред Economy.bg разказва Ива Николова, HR мениджър на Anakatech
  19 март 2021, 09:52 a+ a- a

  Ива Николова - HR мениджър на Anakatech. Снимка: Личен архив

  Anakatech е иновативна технологична компания, фокусирана върху разработването на своя iGaming платформа за мобилни и web игри. Компанията е създадена в Израел през 2009 г., като през 2013 г. отваря и свой офис в София. Благодарение на разрастващите се екипи от висококвалифицирани професионалисти Anakatech предлага на своите клиенти експертно разработен софтуер, клиентски съпорт, разнообразна селекция от игри и цялостни бизнес решения. От началото на 2018 г. работи в нов модерен офис, разположен в центъра на София. 

  Какви възможности за кариерно развитие предлага компанията, какво я прави предпочитан работодатели и какви професионалисти стоят зад нейния успех, пред Economy.bg разказва Ива Николова, HR мениджър на Anakatech.

  Име: ISGBG / Anakatech
  Сфера на дейност: софтуерна разработка
  В България е от: 2013
  Брой служители глобално: 300+
  Брой служители в България: 200+
  Офиси в България: София, ул. „Алабин“ 1, Telus Tower
  Основни продукти: онлайн игри

  С какво се занимава компанията – кои са основните продукти, услуги?
  Работата ни е фокусирана върху всички аспекти от игралните операции - от разработването на игри до поддръжката им за наши партньори и крайни клиенти. Целта ни е да допринесем с качествени услуги към работата на нашите партньори, като същевременно предлагаме на крайните потребители ненадминато игрално преживяване и революционни продукти. Предлагаме напълно персонализирани решения, подходящи за всички клиенти, които искат да направят своето онлайн присъствие в областите скреч карти, слотове и лотарийни игри по-ярко. 

  Панорамна гледка от офиса нa компанията в Telus Tower

  Колко и какви специалисти работят в компанията?
  През последните няколко години броят на служителите ни нараства постоянно, като към момента за нас работят малко над 200 професионалисти, разпределени в следните отдели:

  • R&D, където са съсредоточени нашите Front end, Back end и Web програмисти;

  • QA отдел, отговорен за автоматизираното и ръчно тестване;

  • Game студиа с художници и аниматори, занимаващи се с дизайна и продукцията на игри;

  • Маркетинг; тук работят колеги като графични дизайнери, афилиейт екперти, Media Buyer специалисти;

  • Операции – отговорни за обслужване и задържане на клиенти, риск, разплащания и др.).

  Какви хора най-често търси компанията - с какъв опит, познания, умения, технологии?
  В момента имаме активен подбор на специалисти владеещи различни чужди езици, които да станат част от оперативния отдел като скоро ще стартираме и подбор на кадри с тайски език. Най-често отворените ни позиции са за Front-end програмисти с Angular, Java Back-end програмисти и QA специалисти. Опитът на търсените от нас професионалисти варира от начинаещи до експерти като до голяма степен предходен опит от индустрията винаги е предимство. 

  Ski day в Боровец с различни занимания - преход в планината, конна езда, каране на ски или сноуборд, ски училище за начинаещи

  Кои са основните технологии, които се използват в компанията?
  При разработването на игри използваме най-новите технологии, като за бекенда това са Java 11, Spring Boot и NodeJs, а за фронтенда - Angular, React и Redux. За бази данни използваме MySQL и Redis, а ActiveMQ Artemis - за разпределител на съобщения. Продуктите, които разработваме ги хостваме в Google Cloud, чрез Docker контейнери. Също така имаме и собствен фреймуърк за автоматизирано тестване, базиран на Selenium с Java и Cucumber. При уеб разработката използваме PHP, Javascript, jQuery, React, MySQL. Като платформа ползваме Wordpress. 

  Модерен дизайн и комфортни работни пространства

  Компанията отворена ли е за хора с малък опит и старт на кариерата? Има ли стажантски програми?
  Гордеем се с това, че от години предлагаме възможност за старт на кариерата на кандидати без предходен опит, благодарение на регулярните ни стажантски програми. Стажът при нас е платен и е с продължителност от 6 месеца. Имаме множество примери за успешно кариерно развитие на колеги, започнали своя кариерен път при нас и продължаващи да се развиват в компанията като Junior специалисти. 

  Екипен тиймбилдинг на езерото Панчарево

  Как се въвеждат новите служители в компанията?
  Процесът по въвеждане на нови служители претърпя промяна спрямо новата нормалност. В първия работен ден посрещаме в офиса новите колеги, за да се запознаем на живо и да ги въведем в света на Anakatech. Следва представяне във вътрешните ни канали с информация за позицията, екипа, опита и отговорностите на новопостъпилия колега, както и насоки за хобитата и любимите занимания в свободното време. Запознаването с екипа става виртуално, а с ментора, който прави техническото въвеждане срещата е на живо само през първия работен ден. Информация за новите колеги включваме и по време на ежемесечните ни Anakalife събития, в които правим обзор на всички новости в работен и бизнес план около компанията. Благодарение на кампанията ни Hidden talents in Anakatech успяваме да представим колегите и в друга светлина – не само като добри професионалисти, но и като интересни личности с разнообразни и вълнуващи занимания.

  Релакс зона в офиса на Anakatech

  Какви са възможностите за кариерно развитие и какви обучения предлага компанията?
  В Anakatech има възможноност за кариерно развитие в няколко аспекта. По хоризонтала – от стажант през Junior и Regular позиции до Senior такива, и по вертикала – тиймлидерска или мениджърска позиция или преориентиране към друг екип. В компанията имаме множество примери и за двата вида кариерно развитие. Започнахме и кампания в социалните ни канали, с която разказваме успешните истории за израстване на наши колеги в компанията.

  Какви придобивки предоставя компанията и какво я прави предпочитан работодател?
  Предлагаме богат пакет от социални придобивки като допълнително здравно осигуряване с най-високи лимити с опция за онлайн консултации с лекар; множество корпоративни отстъпки, 20+ дни платен годишен отпуск като за всяка прослужена година в компанията добавяме по още един ден и така до 30. Грижим се за благосъстоянието на нашите колеги с организирането на тематични онлайн работилници. Периодично каним вдъхновяващи гост лектори, с които дискутираме интересни теми. Имаме специално отношение към личните празници на нашите колеги с подаръци за сватба, бебе или рожден ден. В момента имплементираме програма за признание към дългогодишните ни служители с  appreciation награди спрямо стажа в компанията – 3, 5, 7 и 10 години.

  Тематично Коледно парти „Вечерта на оскарите“

  Какво не знаят хората за компанията, а е важно да знаят според Вас?
  В Anakatech използваме най-новите технологии при разработването на нашите игри. Мениджмънт екипът в България е изграден от амбициозни и целеустремени професионалисти, вслушващи се в идеите на своите служители и грижещи се за кариерното им развитие. Освен това за нас работят професионалисти от различни националности, с различна култура, а това ни прави още по-пъстри. Стремим се постоянно към разширяване на портфолиото ни от игри и пазарите, на които искаме да оперираме, затова и често разрастваме екипите си. Добрата колаборация, откритата комуникация, подкрепата на колегите, постигането на високи резултати и work-life балансът са едни от най-важните неща, които са залегнали в корпоративните ценности и култура на Anakatech.

  Повече информация за компанията и свободните позиции в момента вижте в профила на Anakatech/Ай Ес Джи Би Джи ЕООД в JOBS.bg тук

  ВИЖТЕ ОЩЕ: 
  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 22 часа
  Eldrive започва да изгражда собствени зарядни паркове за електромобили
  Освен зарядните станции в парковете ще има кафенета и магазини
  преди 1 ден
  „Смарт Органик“ вече се търгува на основния базар на БФБ
  Тя е първата компания, преминала от малкия пазар beam на основния Standard на Борсата
  преди 1 ден
  JYSK открива още 2 нови магазина у нас
  От началото на 2024 до сега бяха открити обекти в Елин Пелин, Равда и Асеновград
  преди 1 ден
  Инфлацията във Великобритания с по-малък от очакваното спад
  През април показателят е с почти 1% по-нисък спрямо март
  22 май 2024, 13:06
  Пазарът на индустриални площи в София навлиза в нова фаза
  Пазарът на производствени и складови площи в София забавя темпото си в началото на годината, а наемните нива се стабилизират за първи път от края на 2021, сочи нов доклад на Cushman&Wakefield Forton