петък, 29 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    10517 прочитания

    Какво е да работиш в Anakatech?

    Какви възможности за кариерно развитие предлага компанията и какво я прави предпочитан работодател, пред Economy.bg разказва Ива Николова, HR мениджър на Anakatech
    19 март 2021, 09:52 a+ a- a

    Ива Николова - HR мениджър на Anakatech. Снимка: Личен архив

    Anakatech е иновативна технологична компания, фокусирана върху разработването на своя iGaming платформа за мобилни и web игри. Компанията е създадена в Израел през 2009 г., като през 2013 г. отваря и свой офис в София. Благодарение на разрастващите се екипи от висококвалифицирани професионалисти Anakatech предлага на своите клиенти експертно разработен софтуер, клиентски съпорт, разнообразна селекция от игри и цялостни бизнес решения. От началото на 2018 г. работи в нов модерен офис, разположен в центъра на София. 

    Какви възможности за кариерно развитие предлага компанията, какво я прави предпочитан работодатели и какви професионалисти стоят зад нейния успех, пред Economy.bg разказва Ива Николова, HR мениджър на Anakatech.

    Име: ISGBG / Anakatech
    Сфера на дейност: софтуерна разработка
    В България е от: 2013
    Брой служители глобално: 300+
    Брой служители в България: 200+
    Офиси в България: София, ул. „Алабин“ 1, Telus Tower
    Основни продукти: онлайн игри

    С какво се занимава компанията – кои са основните продукти, услуги?
    Работата ни е фокусирана върху всички аспекти от игралните операции - от разработването на игри до поддръжката им за наши партньори и крайни клиенти. Целта ни е да допринесем с качествени услуги към работата на нашите партньори, като същевременно предлагаме на крайните потребители ненадминато игрално преживяване и революционни продукти. Предлагаме напълно персонализирани решения, подходящи за всички клиенти, които искат да направят своето онлайн присъствие в областите скреч карти, слотове и лотарийни игри по-ярко. 

    Панорамна гледка от офиса нa компанията в Telus Tower

    Колко и какви специалисти работят в компанията?
    През последните няколко години броят на служителите ни нараства постоянно, като към момента за нас работят малко над 200 професионалисти, разпределени в следните отдели:

    • R&D, където са съсредоточени нашите Front end, Back end и Web програмисти;

    • QA отдел, отговорен за автоматизираното и ръчно тестване;

    • Game студиа с художници и аниматори, занимаващи се с дизайна и продукцията на игри;

    • Маркетинг; тук работят колеги като графични дизайнери, афилиейт екперти, Media Buyer специалисти;

    • Операции – отговорни за обслужване и задържане на клиенти, риск, разплащания и др.).

    Какви хора най-често търси компанията - с какъв опит, познания, умения, технологии?
    В момента имаме активен подбор на специалисти владеещи различни чужди езици, които да станат част от оперативния отдел като скоро ще стартираме и подбор на кадри с тайски език. Най-често отворените ни позиции са за Front-end програмисти с Angular, Java Back-end програмисти и QA специалисти. Опитът на търсените от нас професионалисти варира от начинаещи до експерти като до голяма степен предходен опит от индустрията винаги е предимство. 

    Ski day в Боровец с различни занимания - преход в планината, конна езда, каране на ски или сноуборд, ски училище за начинаещи

    Кои са основните технологии, които се използват в компанията?
    При разработването на игри използваме най-новите технологии, като за бекенда това са Java 11, Spring Boot и NodeJs, а за фронтенда - Angular, React и Redux. За бази данни използваме MySQL и Redis, а ActiveMQ Artemis - за разпределител на съобщения. Продуктите, които разработваме ги хостваме в Google Cloud, чрез Docker контейнери. Също така имаме и собствен фреймуърк за автоматизирано тестване, базиран на Selenium с Java и Cucumber. При уеб разработката използваме PHP, Javascript, jQuery, React, MySQL. Като платформа ползваме Wordpress. 

    Модерен дизайн и комфортни работни пространства

    Компанията отворена ли е за хора с малък опит и старт на кариерата? Има ли стажантски програми?
    Гордеем се с това, че от години предлагаме възможност за старт на кариерата на кандидати без предходен опит, благодарение на регулярните ни стажантски програми. Стажът при нас е платен и е с продължителност от 6 месеца. Имаме множество примери за успешно кариерно развитие на колеги, започнали своя кариерен път при нас и продължаващи да се развиват в компанията като Junior специалисти. 

    Екипен тиймбилдинг на езерото Панчарево

    Как се въвеждат новите служители в компанията?
    Процесът по въвеждане на нови служители претърпя промяна спрямо новата нормалност. В първия работен ден посрещаме в офиса новите колеги, за да се запознаем на живо и да ги въведем в света на Anakatech. Следва представяне във вътрешните ни канали с информация за позицията, екипа, опита и отговорностите на новопостъпилия колега, както и насоки за хобитата и любимите занимания в свободното време. Запознаването с екипа става виртуално, а с ментора, който прави техническото въвеждане срещата е на живо само през първия работен ден. Информация за новите колеги включваме и по време на ежемесечните ни Anakalife събития, в които правим обзор на всички новости в работен и бизнес план около компанията. Благодарение на кампанията ни Hidden talents in Anakatech успяваме да представим колегите и в друга светлина – не само като добри професионалисти, но и като интересни личности с разнообразни и вълнуващи занимания.

    Релакс зона в офиса на Anakatech

    Какви са възможностите за кариерно развитие и какви обучения предлага компанията?
    В Anakatech има възможноност за кариерно развитие в няколко аспекта. По хоризонтала – от стажант през Junior и Regular позиции до Senior такива, и по вертикала – тиймлидерска или мениджърска позиция или преориентиране към друг екип. В компанията имаме множество примери и за двата вида кариерно развитие. Започнахме и кампания в социалните ни канали, с която разказваме успешните истории за израстване на наши колеги в компанията.

    Какви придобивки предоставя компанията и какво я прави предпочитан работодател?
    Предлагаме богат пакет от социални придобивки като допълнително здравно осигуряване с най-високи лимити с опция за онлайн консултации с лекар; множество корпоративни отстъпки, 20+ дни платен годишен отпуск като за всяка прослужена година в компанията добавяме по още един ден и така до 30. Грижим се за благосъстоянието на нашите колеги с организирането на тематични онлайн работилници. Периодично каним вдъхновяващи гост лектори, с които дискутираме интересни теми. Имаме специално отношение към личните празници на нашите колеги с подаръци за сватба, бебе или рожден ден. В момента имплементираме програма за признание към дългогодишните ни служители с  appreciation награди спрямо стажа в компанията – 3, 5, 7 и 10 години.

    Тематично Коледно парти „Вечерта на оскарите“

    Какво не знаят хората за компанията, а е важно да знаят според Вас?
    В Anakatech използваме най-новите технологии при разработването на нашите игри. Мениджмънт екипът в България е изграден от амбициозни и целеустремени професионалисти, вслушващи се в идеите на своите служители и грижещи се за кариерното им развитие. Освен това за нас работят професионалисти от различни националности, с различна култура, а това ни прави още по-пъстри. Стремим се постоянно към разширяване на портфолиото ни от игри и пазарите, на които искаме да оперираме, затова и често разрастваме екипите си. Добрата колаборация, откритата комуникация, подкрепата на колегите, постигането на високи резултати и work-life балансът са едни от най-важните неща, които са залегнали в корпоративните ценности и култура на Anakatech.

    Повече информация за компанията и свободните позиции в момента вижте в профила на Anakatech/Ай Ес Джи Би Джи ЕООД в JOBS.bg тук

    ВИЖТЕ ОЩЕ: 
    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 23 минути
    Богданов: ЕК одобри проект за единен инвестиционен портал
    Целта е да се обедини цялата административна дейност около обслужването на потенциалните инвеститори у нас
    преди 26 минути
    БНБ: Има риск от нарастване на необслужваните кредити
    Очаква се затягането на условията в еврозоната да се пренесе върху лихвените проценти в страната
    преди 1 час
    TSMC планира да увеличи работната си сила до 100 000 души
    Най-големият производител на чипове наема с огромни темпове
    преди 17 часа
    ТИЗ започва паневропейски интермодален проект с италианската Gruppo UniRetiCon
    Целта е у нас да бъдат създадени различни интермодални платформи
    преди 17 часа
    Авиационният сектор у нас е достигнал на 92% нивото си от преди COVID пандемията
    85% от самолетите на българските авиокомпании са работили на пазари извън България