петък, 07 октомври 2022   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  3811 прочитания

  Endava откри център за безплатни обучения на ИТ професионалисти

  В Endava University в София ще се провеждат около 60 специализирани обучения годишно
  15 април 2019, 09:55 a+ a- a

  Център за провеждане на отворени събития за българските ИТ професионалисти и вътрешни обучения на служители бе открит в офиса на международната компания за ИТ услуги Endava в София.

  Endava University е част от платформа за присъствени и дистанционни семинари за софтуерни инженери и споделяне на знание, която организацията развива на глобално ниво. 

  В Endava University в София ще се провеждат около 60 специализирани обучения годишно, като част от тях ще бъдат отворени за широката публика. Капацитетът на центъра е над 100 човека, с многофункционални зали с пълно техническо оборудване и възможност за директен онлайн стрийм на семинари. Целта е да бъдат представяни и дискутирани последните новости и най-актуалните тенденции за професионалистите от бранша, както и да се работи по теми, свързани с личностното развитие и лидерските умения. Участието ще бъде безплатно за всички специалисти. Амбицията на компанията е да привлича лектори със силна експертиза в различни области. 

  Първото събитие беше с фокус върху развитието на изкуствения интелект - Microsoft Global AI Night. Лекторите Андрей Бъчваров, Екатерина Маринова и Михаил Матеев привлякоха интереса на близо 100 професионалисти в публиката. 

  “Динамиката в нашия сектор изисква от специалистите да учат и да се развиват всеки ден. Това е едновременно голямо предизвикателство и възможност за професионалистите. Философията на Endava University и на нас като работодател е да предложим платформа, която предлага свободен достъп до информация и възможност за обмен на знания.”, обясни Мирослав Горанов, Директор “Софтуерно развитие” в офиса на Endava в София. “Ние вярваме дълбоко, че развитието на кадри в сектора е споделена отговорност, а това може да става само с честно и свободно споделяне на ноу хау. Само така всички можем да растем заедно.”, допълни той.

  Следващото събитие в Endava University, отворено за българските ИТ специалисти, ще бъде лекция от серията TechTalks с лектор  Боян Желязков на 16 май. Темата е SPRING CLOUD STREAM AND KAFKA STREAMS API. Предварителната регистрация ще бъде обявена на 16 април. Компанията ще приема и предложения за семинари, които са интересни на професионалистите в сектора. 

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 7 часа
  Удължават противоепидемичните мерки
  Вижте какво предвижда новата заповед на министъра на здравеопазването
  преди 8 часа
  Японската централна банка с умерен оптимизъм за икономиката
  Има възможност за повишаване на заплатите, смята финансовата институция
  преди 9 часа
  ЕС одобри осми пакет от санкции срещу Русия
  Налага се таван на цените на руския петрол, забранява се вноса на редица руски продукти, износа на ИТ услуги и на всички портфейли с крипто активи
  преди 9 часа
  Президентът обяви кога свиква Народното събрание
  Радев обеща да остави достатъчно време на партиите, за да сформират управленско мнозинство
  преди 10 часа
  Швейцарската Howag разширява производството си в Търговище
  Компанията получи сертификат клас „В“ за инвестиция от 1,5 млн. лв., с нея ще се разкрият 15 нови работни места
  преди 10 часа