понеделник, 28 ноември 2022   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  6870 прочитания

  VMware откри IT академия и в Нов български университет

  Първата VMware IT академия стартира в началото на 2013 в „Св.Климент Охридски” и вече 112 студенти са преминали обучение
  05 март 2014, 11:56 a+ a- a

  Нов Български Университет е вторият, в който VMware открива ИТ академия, съобщиха от компанията. Първата VMware IT академия стартира в началото на 2013 в СУ „Св.Св.Климент Охридски” и вече 112 студенти (80 от СУ и 32 външни курсисти) са преминали успешно обучението си в нея.

  "Разкриването на още една IT академия на VMware в България потвърждава целта на компанията да подкрепи развитието на технологичните умения като фокус в българското образование. Амбициите ни са да разкрием подобни академии във всички водещи университети, които да създадат условия за ценово достъпно и качествено виртуализационно обучение”, коментира Диана Стефанова, Управляващ директор, Центрове за разработка, България & EMEA, VMware.

  Обученията в НБУ стартират от началото на тази година и се провеждат в собствено оборудвана компютърна зала в групи до 12 човека. След успешно приключване на курса завършилите получават специален сертификат, който им дава право за явяване на изпит за Virtualization Certified Professional квалификация на 70% по-ниска цена от редовната. Във VMware IT Academy студентите ще могат да научат повече за виртуализацията и продуктите на VMware vSphere®: VMware Install, Configure, Manage [V5.1]. За обучаващи се в НБУ курсът е на цена от 250 лв, а за всички останали обучението струва 300 лв. 

  Глобалната академична програма на VMware се фокусира върху основните принципи на виртуализацията и разглежда процесите по инсталиране, конфигуриране и управление на виртуални сървъри, както и предоставя подробна информация и запознаване с най-популярните продукти на VMware.

  Обучаващите във VMware IT академия са преподаватели от НБУ, подготвени и сертифицирани по VCP, VCI от VМware. „Целта ни е чрез VMware академията да предложим достъпна и съвременна програма за обучение на студентите, която да повиши техните знания и умения. Това е изключително конкурентен пазар на труда и се стремим да осигурим технологичното ноу хау за успешно кариерно развитие в областта на виртуализацията”- коментира доц. д-р Венцислав Джамбазов – декан на ФДЕПО, НБУ.


  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 14 минути
  468 нови случая на Covid-19 у нас
  Общият брой потвърдени случаи на новия коронавирус у нас от началото на пандемията е 1 286 584
  25 ноември 2022, 16:40
  Мария Габриел: В Европа има нужда от повече инвестиции в компании, ръководени от жени
  Едва 15% от стартъпите са основани от жени и те получават едва 2% от общите инвестиции в сферата, подчерта българският еврокомисал
  25 ноември 2022, 16:23
  НАП ще връщадо 1800 лева за 3 деца
  До края на декември заявяваме данъчните облекчения за деца чрез работодателя
  25 ноември 2022, 16:09
  София вече има планетариум
  „Андромеда“ ще работи без почивен ден и ще предлага разнообразна програма
  25 ноември 2022, 14:42
  УниКредит: Цените на имотите в София може да паднат с между 5 и 10% през 2023
  В София и Варна жилищата са най-недостъпни за хората, едва 10% от домакинствата, които са с най-високи доходи, могат да си ги позволят, сочи анализ на банката
  25 ноември 2022, 11:18
  ЕС договори мерки за общо закупуване на газ
  Руският газ ще бъде изключен от съвместното закупуване, договориха се министрите на енергетиката от страните от ЕС