вторник, 16 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1846 прочитания

    Bosch.IO става Bosch Digital

    Bosch Digital обединява под една шапка Bosch.IO и IT звеното на Групата
    09 януари 2023, 16:13 a+ a- a

    Bosch.IO, подразделението на Група Бош за проекти в областта на Интернет на нещата (IoT) и изкуствения интелект (AIoT), става Bosch Digital след планирана реорганизация, която цели да ускори дигиталната трансформация на компанията.

    Bosch.IO и IT звеното на Групата ще бъдат обединени под съвместно управление и ще формират нов корпоративен сектор, наречен Bosch Digital. Чрез тази промяна се обединяват IT и софтуерната експертиза на двете дивизии, за да бъде посрещнато все по-нарастващото търсене на дигитални решения и системи за свързаност в Бош.

    “С планираната реорганизация ще обединим IT и софтуерната експертиза на двете ни подразделения. Искаме да създадем силна организация с модерна работна среда и по този начин да развием софтуерната култура в нашата компания. Бихте могли да го наречете гъвкаво звено, което ще работи много тясно с дивизиите в бъдеще“, заяви д-р Таня Рюкерт, член на Управителния съвет на Robert Bosch GmbH. „Целта ни е да предоставим на нашите дивизии възможно най-добрата подкрепа за дигиталната им трансформация и свързаността на техния бизнес.“

    Следвайки тази стратегия, през ноември 2022 на форума Bosch Connected World Група Бош обяви кампания за дигитализация - доставчикът на технологии и услуги планира да инвестира 10 милиарда евро в дигитализацията и свързаността до 2025 година.

    Bosch.IO България има дълга история на българския пазар. Компанията е основана през 1997 година в Кьолн с името ProSyst и специализира в разработването на софтуер за гейтуей и мидълуер за Интернет на нещата. Офисът в София се открива през 1998 година. През 2015 година Бош придобива ProSyst, а през 2020 компанията е преименувана на Bosch.IO.

    В момента в софийския офис работят над 250 технологични експерти с опит в целия спектър на софтуерните разработки. Компанията е един от ключови ИТ играчи и е сред най-предпочитаните работодатели на българския пазар.

    „Трансформирането в Bosch Digital ще предостави на настоящите и бъдещите ни колеги още по-големи възможности за кариера и развитие, тъй като компанията непрекъснато разширява своите компетенции с различни проекти и продукти. Ние сме в основата на дигиталната трансформация на Група Бош“, коментира Синиша Джукич, генерален мениджър на Bosch Digital България.

    Вижте профила и актуалните позиции за работа на Bosch.IO EOOD в Jobs.bg

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 6 часа
    ЕК пуска 35 500 безплатни билета за 18-годишните, за да обиколят Европа
    Кандидатстването започва днес и ще приключи на 30 април
    преди 7 часа
    В София ще се състои кръгла маса за електронната търговия в ЕС
    „Бъдещето на електронната търговия в Европейския съюз“ ще се проведе на 29 април
    преди 8 часа
    Двуцифрен ръст в ползването на услугата Executive Search у нас през 2023 спрямо 2020 
    Транспорт и логистика е секторът с най-голям ръст в ползването на директното търсене за мениджърски позиции, според анализа на БЕСА
    преди 9 часа
    БАКБ придобива Токуда банк
    Очаква се регулаторно одобрение на сделката
    преди 12 часа
    България в ЕС: Повече инвестиции и по-високи доходи
    Износът на стоки от България в ЕС достига 31 млрд. евро през 2022, отчита доклад на ИПИ