сряда, 24 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2323 прочитания

    Австрия е вторият най-голям инвеститор в България

    Има ли български фирми с дейност в алпийската република?
    11 октомври 2022, 11:11 a+ a- a

    Австрия е вторият най-голям чужд инвеститор у нас. Оказва се обаче, че има и български компании, които са се установили в алпийската страна. Възможностите за развитие на бизнес в Австрия бяха представени на специално събитие, организирано от Австрийско посолство в София и Advantage Austria.

    Австрийските търговски представителства Advantage Austria имат мрежа от стотици офиси по целия свят, които оказват съдействие на австрийските компании и техните чуждестранни делови партньори. Те могат да съдействат за намиране на подходящи партньори в Австрия.

    Новият австрийски посланик Н. Пр. Андреа Икич-Бьом подчерта, че отношенията между Австрия и България са особено сърдечни. „Австрия е вторият най-голям инвеститор в България. Тази вечер бихме искали да се запознаете с това, което Австрия може да предложи на българските предприемачи“, посочи тя. „Вярваме във високия потенциал на българските инвеститори“, допълни посланикът.

    В рамките на събитието представители на Austrian Business Agency и на Vienna Business Agency представиха потенциала за развитие на бизнес в Австрия.

    „След присъединяването към ЕС българските компании осъзнаха, че могат да бъдат успешни и в международен план. Българската икономика съзрява и българските компании се интернационализират. И докато през 90-те или първото десетилетие на новото хилядолетие в България идваха предимно австрийски инвеститори, сега виждаме, че моментът е назрял повече български компании да излизат в чужбина. Надяваме се, че го правят, използвайки Австрия като мост“, подчерта Биргит Райтер-Браунвизер, директор за Централна и Източна Европа в Austrian Business Agency.

    Тя представи и част от българските компании, които са стартирали дейност си в Австрия. Сред тях са JAMBA, 7Security, Plamglas и Artwizard.

    Български инвеститори с опит в Австрия споделиха своите впечатления.

    Очаквайте интервю в Economy.bg с Биргит Райтер-Браунвизер!

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 36 минути
    България е 1-ва в Европа по брой заети жени в технологичния сектор
    36% са момичетата в училищата с професионални направления „Компютърни науки“, „Приложна информатика“ или в профил „Софтуерни и хардуерни науки“
    преди 50 минути
    IWG добави 867 нови локации в световен мащаб през 2023 г.
    Тенденцията бизнесът да се насочва към хибридни работни решения набира скорост, като IWG договаря почти двойно повече локации в сравнение с 2022 г.
    преди 1 час
    ЕП прие директивата относно работата през платформа
    За първи път се въвежда регулация за използването на алгоритми на работното място
    преди 2 часа
    ЕС с нови правила за големите фирми
    Дружествата ще трябва да следят дали стоките им не идват от места с използване на детски труд и замърсяващи природата
    преди 3 часа
    преди 6 часа