петък, 24 март 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1524 прочитания

  Австрия е вторият най-голям инвеститор в България

  Има ли български фирми с дейност в алпийската република?
  11 октомври 2022, 11:11 a+ a- a

  Австрия е вторият най-голям чужд инвеститор у нас. Оказва се обаче, че има и български компании, които са се установили в алпийската страна. Възможностите за развитие на бизнес в Австрия бяха представени на специално събитие, организирано от Австрийско посолство в София и Advantage Austria.

  Австрийските търговски представителства Advantage Austria имат мрежа от стотици офиси по целия свят, които оказват съдействие на австрийските компании и техните чуждестранни делови партньори. Те могат да съдействат за намиране на подходящи партньори в Австрия.

  Новият австрийски посланик Н. Пр. Андреа Икич-Бьом подчерта, че отношенията между Австрия и България са особено сърдечни. „Австрия е вторият най-голям инвеститор в България. Тази вечер бихме искали да се запознаете с това, което Австрия може да предложи на българските предприемачи“, посочи тя. „Вярваме във високия потенциал на българските инвеститори“, допълни посланикът.

  В рамките на събитието представители на Austrian Business Agency и на Vienna Business Agency представиха потенциала за развитие на бизнес в Австрия.

  „След присъединяването към ЕС българските компании осъзнаха, че могат да бъдат успешни и в международен план. Българската икономика съзрява и българските компании се интернационализират. И докато през 90-те или първото десетилетие на новото хилядолетие в България идваха предимно австрийски инвеститори, сега виждаме, че моментът е назрял повече български компании да излизат в чужбина. Надяваме се, че го правят, използвайки Австрия като мост“, подчерта Биргит Райтер-Браунвизер, директор за Централна и Източна Европа в Austrian Business Agency.

  Тя представи и част от българските компании, които са стартирали дейност си в Австрия. Сред тях са JAMBA, 7Security, Plamglas и Artwizard.

  Български инвеститори с опит в Австрия споделиха своите впечатления.

  Очаквайте интервю в Economy.bg с Биргит Райтер-Браунвизер!

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 18 минути
  За първи път: Европа на едно ниво със САЩ по инвестиции в стартъпи в ранен етап на развитие
  Нова платформа за таланти в „дълбоките технологии“ ще насърчи новаторите да изберат да развиват бизнес в Европа, обяви Мария Габриел в САЩ
  преди 1 час
  Пускат 6,5 км от магистрала "Европа" до Великден
  До около месец се очаква да започне строителството и на последния участък от трасето на аутобана – между Сливница и Северната скоростна тангента на София
  преди 2 часа
  Населението на Пекин намаля за първи път от 2003 г.
  Естественият прираст на населението в страната е -0,05
  преди 2 часа
  Българското кисело мляко вече се предлага и на китайския пазар
  „Ел Би Булгарикум“ и японската „Мейджи“ ще създадат център за научно-развойна дейност
  преди 3 часа
  България е държавата членка с най-нисък БВП на човек от населението в ЕС
  Това показват предварителните данни на Евростат за 2022 г.