четвъртък, 30 май 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  2062 прочитания

  „Видеолукс холдинг“ направи първа копка на търговски комплекс в Стара Загора

  Това е един от 8-те ритейл проекта, които компанията реализира в най-големите градове на България
  07 октомври 2022, 11:02 a+ a- a

  сн: община Стара Загора

  Първа копка на нов търговски комплекс в Стара Загора направи "Видеолукс холдинг" - собственик на веригите Technopolis и Praktiker, съобщават от общината в града.

  „Радост е да съм в моя роден град и заедно да правим нещо добро за него. Първата копка на третия магазин от веригата Лидл тук е в комбинация с един сериозен и мащабен ремонт на целия мол. Всичко това ще се случи в рамките на една година, а новият обект ще бъде готов до 6 месеца. Вярвам, че това място ще бъде естествен притегателен център не само за старозагорци, но и за жителите на региона. Само за няколко месеца минахме цялата процедура – от проектирането до решенията, което показва, че Община Стара Загора работи бързо и адекватно с бизнеса. Това е и причината да изкажа своята благодарност към кмета Живко Тодоров, към целия му екип, за добрата организация“, обяви Тодор Белчев, председател на съвета на директорите на „Видеолукс холдинг”.

  Той допълни, че цялостен ремонт ще бъде извършен и на пространството, което обезпечава паркирането около спортна зала „Стара Загора“. „Нашата компания поема ангажимент, в рамките на завършването на зоната за паркиране на мола, общинският паркинг също да бъде асфалтиран, осветен и озеленен, за да бъде красив и удобен. В зоната около мола ще има нови 500 дървета, които ще допринасят не само за сянка, но и за градската среда в района“, подчерта Белчев и бе категоричен, че ще бъде заложено на старозагорски подизпълнители при строително-монтажните дейности.

  „Благодарности към всичко, което правите за Стара Загора – за инвестицията и работните места, които ще създадете. От Общинска администрация ще имате съдействие, защото ние държим на връзката с бизнеса, това дава добра жизнена среда за хората в нашия град“, каза кметът на града Живко Тодоров.

  Приветствие към гостите на събитието отправи и Бисер Инчовски, управител „Централизирани дейности“ на Лидл България. „Това е едно стратегическо партньорство, което започнахме преди време и сега надграждаме. Надяваме се, че ще продължим и занапред. Магазинът тук ще бъде най-голям в Стара Загора, по най-модерни и щадящи околната среда технологии“, даде подробности Инчовски.

  Инвеститор в проекта и собственик на терена е „Практикер“, а изграждането на обекта е възложено на строителна фирма „Лъки Строй 2011“ ЕАД. За новия магазин са отредени 9340 кв.м. площ, от които застроената площ ще бъде 2 370 кв.м.

  Строителството на сградата, в която новият хипермаркет ще бъде наемател, се очаква да приключи през пролетта на 2023. Като част от климатичната стратегия е новият магазин да бъде оборудван с фотоволтаичнa система. Опазването на околната среда е ключов приоритет и за „Видеолукс Холдинг“, затова хипермаркетите „Технополис“ и „Практикер“ също са оборудвани с фотоволтаици.

  Търговският комплекс, част от който е новоизграждащият се Lidl, е позициониран на удобно и комуникативно място. След завършването на процеса по преустройство и обновление, целият комплекс ще има обща търговска площ над 40 000 кв. м. и ще се превърне в най-големия ритейл парк в региона. На разположение на клиентите освен Технополис, Практикер и Лидл ще бъдат над 40 магазина като LC Waikiki, Sinsay, KiK, Decathlon, Jumbo, McDonald’s, Beauty Zone, Tom Tailor и др., които ще допълнят изключително богатия асортимент от марки и стоки. Посетителите на търговския комплекс ще могат да се възползват от удобен и безплатен паркинг с над 500 паркоместа. Целият район ще бъде допълнително облагороден и ще се превърне в още по-приятно място за отдих и пазаруване.

  Мащабният проект в Стара Загора е един от осемте ритейл проекта, които компанията „Видеолукс холдинг“ реализира в най-големите градове на България.

  Преди дни компанията започна изграждането на търговски парк и в Хасково.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 6 часа
  Ще обменяме автоматично данъчна информация със САЩ
  Вицепремиерът и министър на финансите Людмила Петкова и Н. Пр. Кенет Мертен, посланик на САЩ в България, подписаха споразумение
  преди 13 часа
  В АЕЦ „Козлодуй“ са заредени първите 43 касети с алтернативен тип гориво
  Те са произведено от американската „Уестингхаус“
  преди 14 часа
  Бианор, Прайм и Диджитал Лайтс обединяват сили под името Wiser Technology
  Приходите на трите компании за 2023 година са 54 млн. лв.
  преди 1 ден
  Висшият мениджмънт в компаниите не е подгодтвен за изкуствения интелект
  Проучване на Adecco Group изследва промените в пазара на труда от гледна точка на топ мениджмънта в компаниите
  преди 1 ден
  SeedBlink пусна цялостна платформа за управление на собствен капитал и инвестиции
  Тя предоставя единен достъп до всички традиционни и нововъведени продукти за управление на собствен капитал и инвестиции