вторник, 04 октомври 2022   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1694 прочитания

  След Бургас украинска ИТ компания открива втори офис у нас

  Sigma Software планира да наеме над 50 души в рамките на 12 месеца в новия офис в София
  31 август 2022, 11:52 a+ a- a

  Сн: Sigma Software
   

  Шведско-украинската ИТ компания Sigma Software Group разширява присъствието си в България, като отваря нов офис в София през следващите 2 до 3 седмици, обявиха от дуржеството.

  Това е вторият офис на компанията в България, след като през юни откриха офис в Бургас. В рамките на 12 месеца компанията планира да наеме поне 50 души.

  Офисът в София ще се фокусира върху укрепване на съществуващите връзки с компании от ЕС и по-нататъшно изграждане на партньорската мрежа в региона на Централна и Източна Европа.

  „Има много силни технически университети, много различни курсове за обучение и големи ИТ конференции. Младите хора в България имат много голям интерес към ИТ сферата. Основните технологични компании присъстват на пазара от дълго време, така че вече можете да намерите висококвалифицирани специалисти, което прави пазара още по-привлекателен и обещаващ", казва Ирина Шимко, директор, "Ново развитие на бизнеса" в Sigma Software Group.

  Володимир Чирва, управляващ партньор и съосновател на Sigma Software Group, потвърждава, че България има силен технологичен сектор и София е един от най-новите центрове за разработка на софтуер. „Виждаме много прилики между украинската и българската технологична индустрия – големият брой талантливи предприемачи, благоприятната данъчна политика и като цяло положителното въздействие върху БВП на всяка страна. Всички онези фактори, които помагат на ИТ да подхранват икономиката в Украйна, виждаме и тук, в България. Това единствено ни убеди, че решението ни да разширим присъствието си в тази страна е правилно.”

  „София е динамичен и процъфтяващ технологичен център с много атрактивен бизнес климат и нарастващ брой разработчици. Държавата е основна дестинация за компании за ИТ услуги като Sigma Software”, казва Николай Пенев, мениджър за България в Sigma Software Group.

  Sigma Software Group е една от най-големите украински ИТ консултанти и доверен партньор на своите клиенти от Австралия до източното крайбрежие на САЩ. В момента компанията има повече от 30 офиса в 16 страни по целия свят.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 2 часа
  Стоянов: Над 200 млн. лева ще бъдат инвестирани в индустриалните зони
  Средствата са заложени в Националния план за възстановяване и устойчивост
  преди 2 часа
  ЕК подкрепя с близо 3 млрд. лв. българските фирми
  Средствата са за подкрепа за иновациите и цифровизацията, 85% от тях са предназначени за малки и средни предприятия
  преди 3 часа
  Над 700 фирми приемат ученици от дуални паралелки
  Подобно обучение предлагат над 160 училища у нас
  преди 5 часа
  Универсалното зарядно става реалност от 2024 г.
  За стандарт се приема USB-C, а купувачите ще могат да избират дали да кушят устройство с или без зарядно
  преди 5 часа
  Държавата пое нов дълг за 102 млн. лева
  Дълговете стават все по-скъпи и трудни, Министерство на финансите отмени емисионния си календар, обявен през септември