четвъртък, 25 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2564 прочитания

    Германска компания обмисля инвестиция за разкриване на 2000 работни места у нас

    Тя оперира в сферата на автомобилостроенето и все още оглежда потенциални локации
    18 август 2022, 11:36 a+ a- a

    Снимка: МИИ

    Германска компания обмисля инвестиция в България, с която ще разкрие 2000 нови работни места. Това стана ясно по време на среща на министъра на икономиката и индустрията Никола Стоянов с представители на фирмата. Те са на посещение в страната ни за разглеждане на конкретни локации за разкриване на ново производство. На срещата присъства и зам.-министърът на икономиката Ирина Щонова, съобщиха от Министерството на Икономиката и индустрията (МИИ). 

    „Можете да разчитате на пълна подкрепа и съдействие от българските институции през целия инвестиционен процес“, подчерта министър Никола Стоянов. Той допълни, че за редица региони в България предприятие от такъв мащаб ще бъде структуроопределящо и инвеститорът би получил допълнително съдействие от общините по места. „За всички проблеми и въпроси можете да се обръщате директно към мен и съм сигурен, че ще преодолеем всяка административна пречка в най-кратки срокове“, подчерта министър Стоянов. 

    Компанията e сред водещите германски доставчици в автомобилостроенето. В рамките на дискусията министър Стоянов бе запознат с цялостната дейност и производството ѝ в цял свят. Като основни предимства на България бяха подчертани географското разположение и това, че страната ни e част от Европейския съюз. Бяха обсъдени различни локации, отговарящи на посочените от инвеститора параметри и бе договорено оперативните разговори да продължат в следващите дни. 

    Министърът на икономиката и индустрията акцентира върху факта, че Германия е най-големият стратегически партньор на страната ни в двустранната търговия и запозна представителите на компанията с оценката на германските инвеститори за условията за правене на бизнес в България.

    Сред водещите приоритети за министъра на икономиката и индустрията Никола Стоянов е подобряване на дейността на търговските аташета на България зад граница, като реализираната визита и задълбочаване на интереса на германската компания, е следствие на последователната работа на Службата по търговски икономически въпроси в Мюнхен. 

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 16 часа
    България е 1-ва в Европа по брой заети жени в технологичния сектор
    36% са момичетата в училищата с професионални направления „Компютърни науки“, „Приложна информатика“ или в профил „Софтуерни и хардуерни науки“
    преди 16 часа
    IWG добави 867 нови локации в световен мащаб през 2023 г.
    Тенденцията бизнесът да се насочва към хибридни работни решения набира скорост, като IWG договаря почти двойно повече локации в сравнение с 2022 г.
    преди 17 часа
    ЕП прие директивата относно работата през платформа
    За първи път се въвежда регулация за използването на алгоритми на работното място
    преди 17 часа
    ЕС с нови правила за големите фирми
    Дружествата ще трябва да следят дали стоките им не идват от места с използване на детски труд и замърсяващи природата
    преди 19 часа
    преди 22 часа