сряда, 05 октомври 2022   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  927 прочитания

  Летище Пловдив пуска полети до Бурса в края на годината

  Предстоят срещи с президента на една от известните турски авиокомпании, директора на гражданското въздухоплаване и министъра на транспорта на Турция
  02 август 2022, 16:59 a+ a- a

  Редовна пътническа авиолиния Бурса – Пловдив стартира Летище Пловдив до края на годината. Това стана ясно по време на заседание на Управителния съвет на Фонда за развитие на Летище Пловдив, на което председателят на Съвета на директорите Дойчин Ангелов представи доклад за дейността на дружеството, съобщават от община Пловдив.

  Кметът на града Здравко Димитров припомни, че редовните линии са обсъждани вече с представители на турската страна. Той потвърди и че в лична среща с кмета на Истанбул е представил всички преимущества на региона и транспортните му връзки. „Неведнъж съм заявявал, че летището е мой приоритет. Сигурен съм, че с обединените усилия на всички колеги кметове в сдружението ще дадем тласък за целия Южен централен район“, каза още градоначалникът.

  За завършване на преговорите представители на летището днес пътуват за Анкара, за да се срещнат с президента на една от известните турски авиокомпании, директора на гражданското въздухоплаване и министъра на транспорта на южната ни съседка. Подкрепа и съдействие по темата има и от посланика ни в Република Турция Н. Пр. Ангел Чолаков.

  От Фонда за развитие на летището очакват до края есента към тях да се присъединят и още общини. Вече са водени разговори с кметовете на Пазарджик, Велинград, Кърджали, Смолян, Асеновград, Карлово. „Пред тези общини представихме основните цели на сдружението. Навсякъде по света подобни обединения извеждат конкурентните предимства на регионите и значително увеличават добавената стойност на туристическите услуги“, каза Дойчин Ангелов и допълни, че вече има интерес от страна на бизнеса за партньорство с организацията.

  Стана ясно още, че освен български хотелиери желание да се включат са изразили и едни от най-големите организации на бизнесмени и индустриалци в Бурса – Румелисиад, Балкантюрсиад, също и Търговско-промишлената палата и община Бурса.

  Присъстващите на заседанието – кметовете на общините от Управителния съвет Пловдив, Родопи, Чепеларе, както и заместник-кметът по транспорт Тодор Чонов и изп.-директор на Летище Пловдив Красимир Пешев, се обединиха около важна стъпка в развитието на целия Южен централен район. До края на годината ще започне и внедряването на интегрирана информационна система за развиване на туристопотока и атрактивността на летището. Идеята е да се създаде платформа, която да обедини ресурсите и потенциала на региона и така на туристите да бъде предлаган пакет, който да е достатъчно привлекателен, за да бъде закупен.

  Освен оптимизация и управление на услугите платформата ще предлага и решения за бизнеса, различни онлайн продажби и интегриране с други портали.

  Община Пловдив предстои да обяви обществена поръчка за избор на превозвач за редовна автобусна линия от Пловдив до летището с оглед по-доброто обслужване на пътниците.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 1 час
  БНБ: Електронните пари стават все по-популярни у нас
  Картовите плащания са се увеличили с близо 32% през първото полугодие, отчича централната банка
  преди 2 часа
  Британските инвестиции в България възлизат на близо 2,3 млрд. евро
  Търговията между двете страни възлиза на близо 930 млн. евро, като от тях 2/3 заема българският експорт
  преди 2 часа
  Наследникът на Alitalia с полети до София
  ITA Airways ще лети между София и Рим три пъти седмично
  преди 4 часа
  DataArt открива офис в Румъния с придобиването на Lola Tech
  Офисът на компанията в Клуж вече работи активно, като процесът по наемате ще продължи
  преди 6 часа
  eMAG Ventures инвестира още €6,5 млн. във Flip
  Flip ще продължи ускореното си разширяване на международния пазар