четвъртък, 28 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    5904 прочитания

    Как протича интервю за работа в Amadeus Sofia?

    Какво е важно да знаем за компанията и процеса по подбор, ако ни предстои интервю за работа, и как да се представим успешно, разказва Гергана Миланова, Talent Acquisition Team Lead, Amadeus Sofia
    06 юли 2022, 10:40 a+ a- a

    Гергана Миланова, Talent Acquisition Team Lead, Amadeus Sofia. Снимка: Amadeus

    Amadeus е технологична компания, която разработва модерни технологични решения за глобалната туристическа екосистема: авиолинии, летища, хотели, железопътни превозвачи, туристически агенции, туроператори и други играчи в туристическата индустрия. Централният офис на компанията е в Мадрид. Броят на служителите в световен мащаб наброява 16 000 и обслужва клиенти в повече от 190 страни. Amadeus е компания от листата на IBEX 35, регистрирана на испанската фондова борса като AMS.MC. В последните десет години компанията получава признание от Dow Jones Sustainability Index за своите проекти за устойчиво развитие.

    Amadeus стъпва на българския пазар през 2020 г., интегрирайки екипа на Cytric Solutions. Оттогава портфолиото на компанията и екипът бързо се разрастват. Днес Amadeus Sofia е един от ключовите центрове за изследователска и развойна дейност на Amadeus. В него работят близо 300 специалисти, които използват различни технологии и инструменти – C++, Python, PHP, Java, Oracle, MongoDB, JavaScript, PHP, Angular, HTML, CSS, .NET и др. Екипът в България е фокусиран както върху разработването на иновативни решения за бизнес клиенти, така и върху осигуряването на технологични решения за железопътните превозвачи. С подкрепата на екипа и активната им работа по специализирани проекти, насочени към обслужването на милиарди пътници, се оптимизира начинът, по който работят туристическите агенции по цял свят. 

    Име: Amadeus Sofia
    Сектор: product software development/ travel industry
    Създадена е през: 1987 г. в Мадрид, Испания
    В България е от: 2020 г.
    Брой служители глобално - 16 000
    Брой служители в България – близо 300
    Офис в България: София, Бизнес център „Вертиго“, бул. „България“

    Колко и какъв тип специалисти работят при Вас?
    Екипът на компанията в София в момента наброява близо 300 специалисти с опит и познания в различни области – програмисти, QA Automation тестери, бизнес аналисти, административен екип.

    Какви хора най-често търсите, за какви позиции?
    Най-активно търсим програмисти с програмни езици C ++, Python, Angular, PHP, Java, JavaScript. 

    Как протича типично процесът по подбор? Какво да очакват кандидатите на едно интервю? Имате ли тестове и ако да – какви?
    Процесът по подбор е изцяло онлайн, като се стремим да бъде максимално ефективен и ясен за кандидатите. Стараем се да съкратим целия процес – често вземаме решение след една, максимум две срещи, всяка от които се провежда в рамките на около 1 час. Уменията, които търсим, се разделят на технически и личностни, като за нас е важно да открием ключовите такива и в двете посоки. Уменията за работа в екип, особено в онлайн среда, и готовността да подкрепяш колегите, остават водещи за нас. На интервюто кандидатите могат да очакват преди всичко позитивно отношение. Посрещаме и изпращаме с усмивка. По време на интервюто се стремим да открием пресечните точки между това, което ние търсим като умения, и това, което кандидатът иска да открие като възможности в бъдещия си работодател. За част от позициите сме предвидили тестове и техническо интервю. 

    Колко интервюта провеждате и с кои мениджъри от компанията кандидатите най-вероятно ще се видят?
    Между едно и две интервюта, като обикновено във финалния етап се включва и мениджърът на самия екип, в който е отворена позицията. Това дава възможност на кандидата да се запознае с потенциалния си пряк ръководител, да получи информация „от кухнята“ и да зададе както общи, така и въпроси, свързани с техническите детайли. 

    Колко време продължава едно интервю? Целият процес по подбор?
    Интервютата са с продължителност между час и час и половина. Стараем се целият процес по подбор да отнеме не повече от 10-ина дни, като това все пак е обвързано и с възможностите за среща с кандидатите. 

    Какво бихте искали да видите в кандидатите по време на интервю? Какво би Ви направило добро впечатление?
    Позитивното отношение и готовността на един кандидат да ни запознае по най-добрия начин с опита и уменията си, винаги ни печелят! Високо оценяваме и предварителната подготовка – не само в техническа посока (работещи микрофон и камера), но и познаването на „Амадеус“ като компания и нейното портфолио. Това показва отношение към процеса и желание да намерим най-добрата възможност за партньорство. Казвам „партньорство“ съвсем неслучайно – ние гледаме на нашите колеги като на партньори, с които заедно работим по това да предложим най-добрите решения на клиентите ни, но и да израстваме заедно в рамките на компанията, допринасяйки за нейния растеж и развитие. 

    Какво би Ви направило лошо впечатление на интервю?
    Неуважително отношение е нещото, което най-силно би повлияло върху положителното ни впечатление за кандидатa. С колегите винаги се стараем да предразположим дори най-притеснителните ни кандидати, така че разговорът да завършва с положителна нагласа. 

    На кой етап се обсъжда въпросът за възнаграждението и имате ли практика да искате от кандидатите сами да дефинират очакванията си?
    В рамките на процеса по подбор се дефинират всякакъв вид очаквания, не само финансовите, за да може партньорството, за което споменах, да се развие по най-добрия начин.  

    Имате ли стажантски програми? Ако да – кога стартират и какви са условията?
    За „Амадеус“ е приоритет не само привличането на млади таланти, но и менторството им по пътя на тяхното развитие. В продължение на глобалната ни политика тази година стартира пилотното издание на стажантска програма в София. На практика в нея се включиха всички участници в нашата Java академия, която се проведе в рамките на три месеца съвместно с ManpowerGroup България. Стажантската програма е платена, продължава 3 месеца и дава възможност на участниците да останат в компанията на постоянен договор с перспектива за дългосрочно развитие. 

    За кои позиции конкуренцията е най-голяма и колко души типично се конкурират за едно място?
    Голяма конкуренция има обикновено при подбор на административните и бизнес ориентираните позиции.

    За кои позиции е най-трудно да откриете подходящите хора?
    Наемането на опитни програмисти като цяло е голямо предизвикателство. Това се дължи както на непрекъснато растящата конкуренция на пазара, породена до голяма степен от неговото разрастване, така и на откриването на представителства на големи международни компании и изграждане на нови екипи от нула.

    Какво не знаят кандидатите за компанията, а е важно да знаят според Вас?
    Amadeus е основана през 1987 г. от четири авиокомпании: Air France, Iberia, Lufthansa и скандинавската SAS. Постепенно компанията развива своята дейност от софтуерни решения за авиокомпании до обслужване на клиенти в цялата туристическа индустрия. Три десетилетия по-късно Amadeus е една от най-големите технологични компании в областта на пътуванията и туризма.  

    Инвестираме стотици милиони евро всяка година за изследователска дейности и развитие. Разработваме нашите решения съобразно потребностите на нашите клиенти, както и на техните клиенти, пътуващите. На всеки етап от преживяването на пътуващите и туристите – от мотивацията за пътуването до резервацията и плащането по време на пътуването и след него, нашите решения помагат за доброто преживяване на пътуващите.

    Важно е да подчертаем обаче, че ние сме технологична компания, а не туроператор или агенция. Проектите са не само предизвикателни – те дават възможност за натрупване на ценен опит, който в много други компании няма как да бъде придобит. Работим с колеги, разположени в най-различни точки по света, което позволява да се опознават различни култури и националности. Благодарение на редица вътрешни активности и инициативи хората не само се опознават, но и създават близки приятелства, получават подкрепа и много позитивни емоции. 

    С какво най-вече се отличавате от останалите компании и привличате кандидатите като работодател? 
    Това, което със сигурност ни отличава от другите компании, е възможността за придобиване на акции на Amadeus IT Group, която е публична компания, регистрирана на четирите борси в Испания (Мадрид, Барселона, Билбао и Валенсия). Служителите могат да правят регулярна месечна вноска по т.нар. Share Match Plan, като сумата на вноската се определя от самите тях.  В края на двугодишния период на програмата те получават допълнителни безплатни акции.

    Също така за нас е важно колегите ни да имат свободата сами да определят кога започват и приключват работния ден в зависимост от техните лични предпочитания и възможности. Затова работим изцяло гъвкаво. Офисът е отворен и всеки е свободен да решава сам за себе си кога и дали изобщо да идва в офиса или да работи от вкъщи с  гъвкаво начало и край на работния ден. Нещо повече, имаме възможност да работим 4 седмици в годината от страна в Европейската икономическа зона.

    Социалният ни пакет е богат. Включва както обичайните вече за пазара допълнително здравно застраховане и ваучери за храна, така и редица други придобивки – спортна карта за сметка на компанията, покриване на 50% от стойността на пакетите за допълнително здравно осигуряване на членовете на семейството на служителя, сума за покриване на транспортни разходи, застраховка живот, 25 дни платен годишен отпуск, който се увеличава с 2 дни допълнително за всяка година в компанията (максимумът е 30 дни). 

    През 2021 г. „Амадеус“ е отличена от Top Employer Institute Europe като един от най-добрите работодателите в Европа. Постепенно въвеждаме всички успешни практики и в София. 

    Вижте профила и актуалните позиции за работа на Amadeus Sofia Labs Ltd. в JOBS.bg

     

    ВИЖТЕ ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА КАК ПРОТИЧА ИНТЕРВЮ ЗА РАБОТА:

    Как протича интервю за работа в Motion Software?
    Как протича интервю за работа в Mobile Wave Solutions?
    Как протича интервю за работа в Amdaris?
    Как протича интервю за работа в „Сирма Солюшънс“
    Как протича интервю за работа в DXC?
    Как протича интервю за работа в SEEBURGER?
    Как протича интервю за работа в Технологичен център Комерцбанк София?
    Как протича интервю за работа в TransferMate Global Payments?
    Как протича интервю за работа в Immedis?
    Как протича интервю за работа в KBC Shared Service Center Varna? 

    Как протича интервю за работа в Anakatech?
    Как протича интервю за работа в Regiocom?
    Как протича интервю за работа във Фонд на фондовете?
    Как протича интервю за работа в Astea Solutions?
    Как протича интервю за работа в Astound Commerce?
    Как протича интервю за работа в Progress?
    Как протича интервю за работа в „Гопет Транс“?
    Как протича интервю за работа в DHL Competence Center?
    Как протича интервю за работа в Chaos Group?
    Как протича интервю за работа във Flat Rock Technology?
    Как протича интервю за работа в „Телелинк Бизнес Сървисис“?
    Как протича интервю за работа в The Stars Group?
    Как протича интервю за работа във Fourth България?
    Как протича интервю за работа в „Язаки България“?
    Как протича интервю за работа в DataArt България?
    Как протича интервю за работа в „АктивТрейдс“ КЧТ клон София?
    Как протича интервю за работа в Sutherland?
    Как протича интервю за работа в dm България?
    Как протича интервю за работа в ScaleFocus?
    Как протича интервю за работа в NaXex?
    Как протича интервю за работа в ABB?
    Как протича интервю за работа във Vivacom?
    Как протича интервю за работа в Playtech?
    Как протича интервю за работа в EVN България?
    Как протича интервю за работа в CSC?
    Как протича интервю за работа в „Аурубис”?
    Как протича интервю за работа в IBM България?
    Как протича интервю за работа в „Таулиа”?
    Как протича интервю за работа в SBTech?
    Как протича интервю за работа в „ЛЕМ България”?
    Как протича интервю за работа в „Сенсата Технолоджис”?
    Как протича интервю за работа в „УниKредит Булбанк“?
    Как протича интервю за работа в „Белла България”?
    Как протича интервю за работа в Gameloft?
    Как протича интервю за работа в SEEBURGER Informatik?
    Как протича интервю за работа в „ГфК България”?
    Как протича интервю за работа в „Софика Груп”?
    Как протича интервю за работа в „Монтюпе“?
    Как протича интервю за работа във VMware?
    Как протича интервю за работа във „Вистеон”?
    Как протича интервю за работа в „Инграм Майкро“?
    Как протича интервю за работа в Walltopia?
    Как протича интервю за работа в „Мелексис”?
    Как протича интервю за работа в easyJet?
    Как протича интервю за работа в MentorMate?
    Как протича интервю за работа в Мтел?
    Как протича интервю за работа в TELUS International?

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 43 минути
    ТИЗ започва паневропейски интермодален проект с италианската Gruppo UniRetiCon
    Целта е у нас да бъдат създадени различни интермодални платформи
    преди 1 час
    Авиационният сектор у нас е достигнал на 92% нивото си от преди COVID пандемията
    85% от самолетите на българските авиокомпании са работили на пазари извън България
    преди 3 часа
    Български хляб достига до 10 европейски държави с Lidl
    Пловдивският производител „Хебър” инвестира близо 15 млн. евро в 2 нови производствени линии
    преди 4 часа
    Над 10% ръст на пътуванията на българи в чужбина през февруари
    Увеличават се и посещенията на чужденци у нас, показват данните на НСИ
    преди 6 часа
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк