вторник, 16 април 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  3743 прочитания

  Chaos създава лаборатория за иновации за графични технологии

  След обединението с германската Enscape софтуерната компания запазва името Chaos, основателите й Петър Митев и Владимир Койлазов ще са с нови роли
  29 юни 2022, 16:47 a+ a- a

  Основаната в България софтуерна компания Chaos ще формира вътрешна Лаборатория за иновации, с която ще подкрепи дългосрочната визия на компанията за създаване на цялостна платформа за графични технологии. Целта на Chaos е създаване на екосистема от технологии за 3D визуализация, които да се използват във всички етапи от работата на архитекти, дизайнери и визуализатори в областта на архитектурата, проектирането и строителството (AEC - Architectural engineering and construction), визуалните ефекти (VFX) и развлекателната индустрия, както и в продуктовия дизайн.

  Обединението на Chaos с германския лидер в технологиите за рендеринг в реално време и управление на процесите по дизайн в архитектурата Enscape в началото на година и придобиването на платформата за 3D визуализация в търговията Cylindo дадоха допълнително ускорение на реализирането на тази визия.

  Лабораторията за иновации на Chaos ще работи като вътрешно звено в глобалната компанията. Тя ще се ръководи от Владимир Койлазов, който заедно с Петър Митев създава Chaos в края на 90-те години. Той е член на Борда и ще поеме ролята на Директор Лаборатория за иновации (Head of Innovation Lab). Владимир Койлазов e създател на един от основните продукти на Chaos в България - софтуерът за фотореалистична графика V-Ray, който е отличен с технологична награда от Американската филмова академия и Технологична награда Emmy® за принос в развитието на визуалните ефекти в киното и телевизията.

  Той и екипът му ще насърчават професионалисти от 11-те офиса на Chaos по света да споделят идеи и да проучват теми, свързани със създаването и обработката на компютърни изображения (т.нар. рендеринг). Екипът ще си партнира с академични организации и с други развойни центрове в тази област, ще тества нови концепции и ще работи за постигането на дългосрочната визия на компанията.

  „Опитът ни в създаването на технологии за фотореалистична визуализация показва, че добрите идеи могат да дойдат от всеки в компанията. Сега, когато вече сме глобална организация, е време да създадем и подходящите условия, с които да улесним и ускорим иновациите. Колкото повече нови пътеки изследваме, толкова по-добри резултати ще постигнем“ – казва Владимир Койлазов.

  Разширяването на продуктовото портфолио в подкрепа на глобалната визия на компания ще бъде ръководено от Петър Митев, съосновател на Chaos и член на Борда, в ролята му на Главен продуктов директор (Chief Product Officer) на Chaos.

  „Създаването на екосистема с решения за всеки етап в работата на архитекти, дизайнери, визуализатори, артисти, търговци и техните потребители, е наша отдавнашна мечта. Щастлив съм, че в обединената компания имаме ресурсите за постигането й. Ние искаме да предложим на всички тези професионалисти технологиите, от които биха имали нужда на всяка стъпка в своята работа“ – казва Петър Митев.

  Глобалната бизнес стратегия и оперативната дейност на компанията ще се ръководят от Кристиан Ланг в ролята му на Главен изпълнителен директор (Chief Executive Officer). Той оглавява Enscape като CEO от юни 2020 г.

  “Компанията ни преживява период на значително разрастване и се нуждаем от изключителни таланти, които да ни помогнат да създадем най-голямата и най-добрата платформа за визуализация от край до край, 3D търговия и отвъд. Изключително вълнуващо е да бъдеш част от екипа на световен лидер и Лаборатория за иновации в 3D визуализацията, където да имаш свободата да твориш, да опитваш нови неща и да водиш компанията към бъдещето”, коментира Кристиан Ланг.

  Обединената компания, която запазва името Chaos, е с централа в Карлсруе, Германия. През март Chaos обяви придобиването на Cylindo, платформа за 3D визуализация на продукти в сферата на търговията. Заедно Cylindo, Enscape и Chaos ще продължат да демократизират сферата на визуализацията, като направят съдържанието за 3D, AR (добавена реалност) и VR (виртуална реалност) по-достъпно за всеки.

  В момента глобалният екип на компанията надминава 700 души, разположени в офиси в София, Карлсруе, Прага, Скопие, Битоля, Копенхаген, Лос Анджелис, Бостън, Ню Йорк, Сеул и Токио.

  Повече информация за компанията и свободните позиции в момента вижте в профила на Chaos в JOBS.bg тук

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 4 часа
  ЕК пуска 35 500 безплатни билета за 18-годишните, за да обиколят Европа
  Кандидатстването започва днес и ще приключи на 30 април
  преди 5 часа
  В София ще се състои кръгла маса за електронната търговия в ЕС
  „Бъдещето на електронната търговия в Европейския съюз“ ще се проведе на 29 април
  преди 6 часа
  Двуцифрен ръст в ползването на услугата Executive Search у нас през 2023 спрямо 2020 
  Транспорт и логистика е секторът с най-голям ръст в ползването на директното търсене за мениджърски позиции, според анализа на БЕСА
  преди 7 часа
  БАКБ придобива Токуда банк
  Очаква се регулаторно одобрение на сделката
  преди 10 часа
  България в ЕС: Повече инвестиции и по-високи доходи
  Износът на стоки от България в ЕС достига 31 млрд. евро през 2022, отчита доклад на ИПИ