петък, 29 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    3697 прочитания

    Chaos създава лаборатория за иновации за графични технологии

    След обединението с германската Enscape софтуерната компания запазва името Chaos, основателите й Петър Митев и Владимир Койлазов ще са с нови роли
    29 юни 2022, 16:47 a+ a- a

    Основаната в България софтуерна компания Chaos ще формира вътрешна Лаборатория за иновации, с която ще подкрепи дългосрочната визия на компанията за създаване на цялостна платформа за графични технологии. Целта на Chaos е създаване на екосистема от технологии за 3D визуализация, които да се използват във всички етапи от работата на архитекти, дизайнери и визуализатори в областта на архитектурата, проектирането и строителството (AEC - Architectural engineering and construction), визуалните ефекти (VFX) и развлекателната индустрия, както и в продуктовия дизайн.

    Обединението на Chaos с германския лидер в технологиите за рендеринг в реално време и управление на процесите по дизайн в архитектурата Enscape в началото на година и придобиването на платформата за 3D визуализация в търговията Cylindo дадоха допълнително ускорение на реализирането на тази визия.

    Лабораторията за иновации на Chaos ще работи като вътрешно звено в глобалната компанията. Тя ще се ръководи от Владимир Койлазов, който заедно с Петър Митев създава Chaos в края на 90-те години. Той е член на Борда и ще поеме ролята на Директор Лаборатория за иновации (Head of Innovation Lab). Владимир Койлазов e създател на един от основните продукти на Chaos в България - софтуерът за фотореалистична графика V-Ray, който е отличен с технологична награда от Американската филмова академия и Технологична награда Emmy® за принос в развитието на визуалните ефекти в киното и телевизията.

    Той и екипът му ще насърчават професионалисти от 11-те офиса на Chaos по света да споделят идеи и да проучват теми, свързани със създаването и обработката на компютърни изображения (т.нар. рендеринг). Екипът ще си партнира с академични организации и с други развойни центрове в тази област, ще тества нови концепции и ще работи за постигането на дългосрочната визия на компанията.

    „Опитът ни в създаването на технологии за фотореалистична визуализация показва, че добрите идеи могат да дойдат от всеки в компанията. Сега, когато вече сме глобална организация, е време да създадем и подходящите условия, с които да улесним и ускорим иновациите. Колкото повече нови пътеки изследваме, толкова по-добри резултати ще постигнем“ – казва Владимир Койлазов.

    Разширяването на продуктовото портфолио в подкрепа на глобалната визия на компания ще бъде ръководено от Петър Митев, съосновател на Chaos и член на Борда, в ролята му на Главен продуктов директор (Chief Product Officer) на Chaos.

    „Създаването на екосистема с решения за всеки етап в работата на архитекти, дизайнери, визуализатори, артисти, търговци и техните потребители, е наша отдавнашна мечта. Щастлив съм, че в обединената компания имаме ресурсите за постигането й. Ние искаме да предложим на всички тези професионалисти технологиите, от които биха имали нужда на всяка стъпка в своята работа“ – казва Петър Митев.

    Глобалната бизнес стратегия и оперативната дейност на компанията ще се ръководят от Кристиан Ланг в ролята му на Главен изпълнителен директор (Chief Executive Officer). Той оглавява Enscape като CEO от юни 2020 г.

    “Компанията ни преживява период на значително разрастване и се нуждаем от изключителни таланти, които да ни помогнат да създадем най-голямата и най-добрата платформа за визуализация от край до край, 3D търговия и отвъд. Изключително вълнуващо е да бъдеш част от екипа на световен лидер и Лаборатория за иновации в 3D визуализацията, където да имаш свободата да твориш, да опитваш нови неща и да водиш компанията към бъдещето”, коментира Кристиан Ланг.

    Обединената компания, която запазва името Chaos, е с централа в Карлсруе, Германия. През март Chaos обяви придобиването на Cylindo, платформа за 3D визуализация на продукти в сферата на търговията. Заедно Cylindo, Enscape и Chaos ще продължат да демократизират сферата на визуализацията, като направят съдържанието за 3D, AR (добавена реалност) и VR (виртуална реалност) по-достъпно за всеки.

    В момента глобалният екип на компанията надминава 700 души, разположени в офиси в София, Карлсруе, Прага, Скопие, Битоля, Копенхаген, Лос Анджелис, Бостън, Ню Йорк, Сеул и Токио.

    Повече информация за компанията и свободните позиции в момента вижте в профила на Chaos в JOBS.bg тук

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 19 минути
    Очаква се пазарът на смартфони да се възстанови през 2024 г.
    Най-голям ръст се очаква в премиум сегмента, показват данни на Counterpoint Research
    преди 2 часа
    38 млрд. долара достигат загубите от финансови измами през 2023
    БОРИКА стартира инициатива за превенция на финансови измами
    преди 2 часа
    Започва поетапно изключване на отоплението за град София
    Изключването на топлоподаването стартира на 31 март
    преди 3 часа
    Богданов: ЕК одобри проект за единен инвестиционен портал
    Целта е да се обедини цялата административна дейност около обслужването на потенциалните инвеститори у нас
    преди 3 часа
    БНБ: Има риск от нарастване на необслужваните кредити
    Очаква се затягането на условията в еврозоната да се пренесе върху лихвените проценти в страната
    преди 4 часа
    TSMC планира да увеличи работната си сила до 100 000 души
    Най-големият производител на чипове наема с огромни темпове