понеделник, 04 юли 2022   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  2470 прочитания

  Германската Eberspächer ще строи завод за нагреватели за електромобили в Русе

  Ще бъдат открити 150 работни места, а през следващите години персоналът ще нарасне до 500 служители
  01 юни 2022, 17:11 a+ a- a

  Визуализация на новия завод Eberspächer за електрически нагреватели в Русе
  сн: община Русе

  Световният лидер в отоплителните и климатични системи за автомобили Eberspächer ще инвестира в производството на електрически нагреватели в България. Ново предприятие ще бъде построено в Русе, близо до границата с Румъния, до края на лятото на 2023. С тази стъпка доставчикът на автомобили отговаря на силно нарасналото търсене на европейския пазар.

  „Спечелените нови поръчки за производство през следващите години и силно нарасналото търсене на електрически нагреватели водят до разширяването на нашите производствени мощности“, обяснява д-р Йорг Шерникау, главен оперативен директор на Системи за климатичен контрол и автомобилни контроли в компанията. „Развълнувани сме, че този растеж ще бъде реализиран под формата на нов производствен завод в Русе“, добавя Шерникау.

  При избора на локацията експертите по топлинен мениджмънт са били впечатлени от изключително добрите транспортни връзки. Петият по големина град в страната се намира точно на границата с Румъния, на по-малко от 100 километра от Букурещ. В допълнение, квалифицирани работници се подготвят чрез местния технически университет.

  Новосъздаденото дъщерно дружество "Ебершпехер България" ще отговаря за местните дейности.

  „Оценявам и съм благодарен на Eberspächer, че избра нашия град за изграждане на новото си производство. Русе се гордее с големите си производствени традиции в автомобилната индустрия, така че този нов завод ще се впише идеално в нашата бизнес среда”, заяви кметът на Русе Пенчо Милков. Относно мобилността на утрешния ден той добави: „Електрическите и хибридните автомобили без съмнение са бъдещето на световната транспортна система, така че вярвам, че положителните ефекти от инвестицията ще се наблюдават едновременно както за компанията, така и за гражданите на Русе и региона".

  В русенската индустриална зона Слатина, в източната част на града, Eberspächer е избрал парцел с площ от около 80 000 квадратни метра. През следващите месеци ще бъде изградена нова сграда, за да може производството на нисковолтови и високоволтови нагреватели да започне до края на 2023. За да задоволи високото търсене, временно решение за производство ще стартира в Русе през януари 2023, до окончателното завършване на новата сграда.

  Продуктите ще продължат да се използват в електронни превозни средства и хибридни модели с plug-in за европейския пазар. Необходимите електронни блокове за управление също ще се произвеждат директно на място. За тази цел бизнес звената за електрически нагреватели и автомобилна електроника в рамките на групата Eberspächer работят в тясно сътрудничество.

  Когато стартира производството, екипът в Русе ще има около 150 служители. През следващите години персоналът ще нарасне до 500 служители.

  С новото местоположение Eberspächer целенасочено разширява производствените си операции, както за електрически нагреватели, така и за автомобилна електроника. Бизнес звеното за електрически нагреватели се разраства от Херксхайм в Германия (където производството започва през 1998 г.), с производствени обекти в Китай (Пекин/Тяндзин) и Полша (Олава). Eberspächer произвежда основната технология на нагревателите, PTC керамиката, в Хермсдорф, Германия, от 2016 г. Досега Аутомотив електроникс произвеждаше електронните блокове за управление в Германия (Ландау, от 2001 г.) и Китай (Тяндзин, от 2019 г.) . Поради нарастващия пазар за леки пътнически автомобили с батерии, Eberspächer очаква търсенето на електрически нагреватели да нарасне рязко през следващите години. Към днешна дата около четири милиона превозни средства по света вече са оборудвани с високоволтови нагреватели и електронни блокове за управление на Eberspächer.

  С приблизително 10 000 служители в 80 места по целия свят, Групата Eberspächer е един от водещите разработчици и доставчици на системи в автомобилната индустрия. Семейният бизнес, със седалище в Еслинген ам Некар, представлява иновативни решения в изпускателната технология, автомобилната електроника и управлението на топлината за широк спектър от типове превозни средства. През 2020 г. Групата е генерирала приходи от над 4,9 милиарда евро.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  01 юли 2022, 17:07
  Президентът връчи мандат за съставяне на правителство на Асен Василев
  Започва да тече 7-дневен срок за формиране на състав на правителство
  01 юли 2022, 16:28
  Над 17 000 ученици и учители заминават на безплатна почивка
  Децата и ръководителите им ще могат да отдъхват в планински или морски курорт през юли и август
  01 юли 2022, 15:48
  Петков: България вече има алтернативно трасе за газ
  Другата седмица с гръцкия министър-председател ще дадем старт на газовата връзка с Гърция, обяви премиерът
  01 юли 2022, 15:18
  Е-адресна регистрация вече в цяла София
  Всички райони вече работят успешно със системата
  01 юли 2022, 13:31
  ЕС въвежда по-строги регулации за трансфер на криптовалути
  Целта е крипто платформите да проверяват самоличността на клиентите си, за да се ограничат рисковете от изпиране на пари и финансиране на тероризма
  01 юли 2022, 11:13
  Украйна започна да изнася ток за ЕС
  Това ще позволи на Украйна да генерира повече приходи, а ЕС ще получава допълнителна електроенергия на достъпни цени