четвъртък, 28 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2435 прочитания

    Американската блокчейн компания R3 създава R&D хъб в България

    Избрахме България заради процъфтяващия й финтех сектор и големия брой технически таланти, отбелязват от компанията
    31 май 2022, 10:16 a+ a- a

    Офисът на R3 в Лондон, сн: R3

    Базираната в Ню Йорк блокчейн компания R3 открива първия си R&D център в Източна Европа в България. Екипът в София ще работи с инженерите на R3 в Лондон, Дъблин, Ню Йорк и Сингапур и ще допринесе със знания и умения за текущото развитие на Corda и Conclave платформите на R3.

    Хъбът е в партньорство с базирания в Обединеното кралство доставчик на DLT решения INDUSTRIA, който ще отговаря за наемането и популяризирането на първоначалните работни места. Много от новите роли ще бъдат за софтуерни инженери, както и търговски роли и такива, насочени към клиенти.

    Българската финтех екосистема продължава да расте. Въпреки предизвикателствата, породени от пандемията, общите оперативни приходи на българските финтех компании достигнаха рекордно ниво през 2021 от над 800 милиона долара. Партньорството на R3 и INDUSTRIA е насочено към използване на местния набор от таланти, за да продължи да разширява своите блокчейн решения, както и тези за confidential computing.

    Повече от 400 от най-големите фирми за финансови услуги в света, технологични компании, централни банки, регулатори и търговски асоциации изграждат своите приложения на Corda платформата на R3. Разрастването на инженерния екип в новия български R&D център на R3 ще гарантира, че тези бизнеси могат да продължат да внедряват блокчейн решения ефикасно и успешно.

    Дейвид Е. Рътър, главен изпълнителен директор на R3 доабвя: „Enterprise blockchain бива внедряван от някои от най-големите компании за финансови услуги в света, а R3 е в челните редици на тази революция. В основата си, ние сме компания за хората и технологиите и знаем, че продължителните инвестиции в нашите колеги са от решаващо значение за успеха ни. Избрахме България заради процъфтяващия й финтех сектор и големия брой технически таланти. Радваме се, че надграждаме партньорството си с INDUSTRIA и очакваме с нетърпение да изградим силно присъствие в София.”

    Петко Карамочев, главен изпълнителен директор на INDUSTRIA: „Изключително сме развълнувани. Платформите на R3 са крайъгълен камък на нашите решения от години и сега имаме възможността да работим директно с техните създатели и дори да влияем на нови продукти. Ние сме уверени, че този нов R&D център ще насърчи нова посока, в която и двете компании могат да подобрят глобалния финтех свят".

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 1 час
    Над 10% ръст на пътуванията на българи в чужбина през февруари
    Увеличават се и посещенията на чужденци у нас, показват данните на НСИ
    преди 3 часа
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк
    преди 4 часа
    „България Еър“ променя терминалите за опериране в в Рим, Мадрид и Прага
    Те са предвидени за полети от шенгенското пространство и предоставят възможност за по-добри транспортни връзки и влизане в страните без паспортна проверка
    преди 4 часа
    Предлагат бърза ликвидация на неработещи фирми
    От 30 хил. до 50 хил. нови дружества се създават на година, като над 90% от новостартиралите компании се провалят още в началните стъпки
    преди 5 часа
    3 български авиокомпании ще летят до Китай
    Правителството определи авиопревозвачите за директните полети до Поднебесната империя
    преди 5 часа