петък, 29 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    13537 прочитания

    TELUS International влиза в България чрез CallPoint New Europe

    Сътрудничеството между двете компании е доказателство за перспективата на аутсорсинг сектора в България, коментира министърът на икономиката Делян Добрев
    25 септември 2012, 10:51 a+ a- a

    Сътрудничеството между двете компании е доказателство за перспективата на аутсорсинг сектора в България, коментира министърът на икономиката Делян Добрев

    TELUS International, водеща международна компания за аутсорсинг на бизнес процеси с над 15 000 служители, започва съвместна работа с  CallPoint New Europe, където в момента работят над 1000 души в България и Румъния.  Като резултат от сътрудничеството TELUS International планира да инвестира в българската икономика чрез подпомагане развитието на бизнеса, създаването на повече възможности за работа, и разширяване на своя световно признат подход на Корпоративна Социална Отговорност (CSR).

    „Успехът на CallPoint New Europe е доказателство за перспективата на аутсорсинг сектора в България. Сигурен съм, че стратегическото партньорство на компанията с една от най-големите фирми в света в сферата на аутсорсинг на бизнес процеси ще осигури плануваното увеличение на служителите с около 300 процента, както и на разширяването на дейността й в още градове на България. Откровено мога да заявя, че това ще е полезно за икономиката на страната”, коментира министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев след като бе оповестено партньорството.

    „Заедно с CallPoint New Europe, сега част от семейството на TELUS International, ние увеличаваме  своя обхват на дейност, като разширяваме работата на своите контактни центрове на два важни европейски пазара за доставка на услуги. Допълнителен принос от страна на CallPoint New Europe е възможността да предоставяме на своите настоящи и бъдещи клиенти достъп до талантливи служители в контактни центрове, които говорят повече от двадесет и осем езика”, сподели Джефри Пюрит, президент на TELUS International.

    CallPoint New Europe ще засили присъствието си на европейския пазар и ще обогати портфолиото си от услуги. „Благодарение на това сътрудничество CallPoint New Europe вече има подкрепа от TELUS, водеща канадска телекомуникационна компания с приходи от 10.6 милиарда канадски долара (8.3 милиарда евро). Зад нас стоят също и TELUS International със своите световно утвърдени контактни центрове, аутсорсинг услуги за бизнеса и аутсорсинг услуги за информационните технологии. Чрез партньорството ние ще използваме и богатия опит, който има компанията в предоставянето на услуги на клиенти в много направления и дейности в страни като Северна Америка, Латинска Америка, Филипините и Обединеното Кралство”, каза Ксавие Марсенак, президент на ТELUS International Europe и главен изпълнителен директор на CallPoint New Europe.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 28 минути
    Очаква се пазарът на смартфони да се възстанови през 2024 г.
    Най-голям ръст се очаква в премиум сегмента, показват данни на Counterpoint Research
    преди 2 часа
    38 млрд. долара достигат загубите от финансови измами през 2023
    БОРИКА стартира инициатива за превенция на финансови измами
    преди 2 часа
    Започва поетапно изключване на отоплението за град София
    Изключването на топлоподаването стартира на 31 март
    преди 3 часа
    Богданов: ЕК одобри проект за единен инвестиционен портал
    Целта е да се обедини цялата административна дейност около обслужването на потенциалните инвеститори у нас
    преди 3 часа
    БНБ: Има риск от нарастване на необслужваните кредити
    Очаква се затягането на условията в еврозоната да се пренесе върху лихвените проценти в страната
    преди 4 часа
    TSMC планира да увеличи работната си сила до 100 000 души
    Най-големият производител на чипове наема с огромни темпове