неделя, 02 октомври 2022   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  933 прочитания

  Американската търговска камара в България откри офис в Вашингтон

  Той ще служи на американски бизнеси, които искат да разраснат своите операции в България, но и на български компании, които планират да навлязат на американския пазар
  11 май 2022, 11:34 a+ a- a

  Петър Т. Иванов и Айша Водник

  На прием на Посолството на България в САЩ Американската търговска камара в България обяви откриването на своя нов офис във Вашингтон. Офисът ще служи както на американски бизнеси, които искат да разраснат своите операции в България, така и на български компании, които планират да навлязат на американския пазар.

  Приемът бе част от програмата на Годишната среща на върха на Асоциацията на Американските търговски камари в Европа (AmChams in Europe, ACE), която се провежда тази седмица. Българската делегация бе приветствана и от Марджъри Чорлийнс, старши вицепрезидент за връзките с Европа към Търговската камара на САЩ. В рамките на една седмица висшите ръководители на камарите се обсъждат икономически, търговски и геополитически въпроси, касаещи Трансатлантическата икономика с висши представители на Търговската камара на САЩ, Държавния департамент, Министерствата на търговията, отбраната и други, както и със старши анализатори на Атлантическия съвет (The Atlantic Council).

  От страна на Американската търговска камара в България на събитието вчера присъстваха Оливие Маркет, президент на камарата, Петър Т. Иванов, главен изпълнителен директор и Омуртаг Петков, член на Борда и председател на Комитет „Върховенство на закона“. От страна на AmChams in Europe събитието бе уважено от Сюзън Дангър, президент на АСЕ и главен изпълнителен директор на Американската търговска камара в Европейския съюз (AmChamEU) и от Айша Водник, вицепрезидент на ACE и главен изпълнителен директор на Американската търговска камара в Словения, както и от представители на други над 30 камари от Европа.

  „Откриването на офиса на AmCham във Вашингтон, САЩ, е едно дълго обмисляно и добро решение на нашия Борд. Всъщност то е още едно значимо събитие към нашия принос за развитие на българо-американските бизнес отношения. Двете страни – България и САЩ – си партнират както на двустранна основа, така и в множество проекти и програми, като част от трансатлантическата икономика. Това „наше българско пристанище“ в столицата на САЩ ще даде на нас, като камара и на нашите членове стратегическо предимство. В бъдеще то ще подпомогне контактите между отделни бизнеси, от една страна, и между бизнеси и правителства, от друга.“, сподели Оливие Маркет, президент на Американската търговска камара в България.

  „Миналата година – втората поред по време на пандемия – ние взехме дръзко и важно решение: да създадем юридическо лице в САЩ, което да служи на нашите настоящи членове, да подпомогне с привличането на нови и да бъде сред инструментите за насърчаване на търговията, обмена на технологии и развитие на общностите от двете страни на Атлантика. Нашият офис в САЩ ще се стреми да свързва бизнес от София, Пловдив, Варна с Вашингтон, Чикаго, Сиатъл, Силициевата долина и още редица други локации. Убеден съм, че той ще е продуктивен и всички очакваме много положителни новини от него.“, подчерта Петър Т. Иванов, главен изпълнителен директор на АТК.

  Американската търговска камара в България (AmCham Bulgaria) е гласът на Трансатлантическата икономика в България вече над 27 години. Тя обединява над 300 американски, мултинационални и български компании с доказана репутация. Камарата членува в Асоциацията на Американските търговски камари в Европа (ACE, AmChams in Europe), партньор е на Търговската камара на САЩ (U.S. Chamber of Commerce) във Вашингтон. Подкрепя Инициативата „Три морета“ от 2019.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  30 септември 2022, 17:06
  Invest Sofia даде зелена карта на 2 компании
  Зелените карти дават възможност за бърза писта при административно обслужване на компаниите
  30 септември 2022, 17:01
  Радев и Алиев обсъдиха българския бизнес да получават газ директно от Азербайджан
  България, Румъния, Унгария и Словакия предлагат да транзитират още азерски газ за Европа
  30 септември 2022, 11:04
  Google обещава да създаде 20 хил. работни места в Гърция
  Технологичният гигант ще създаде два центъра за върхови постижения в Солун и Патра
  30 септември 2022, 10:06
  ЕП ще обсъди отново влизането на България в Шенген
  Понастоящем всички държави членки на ЕС с изключение на България, Хърватия, Кипър, Ирландия и Румъния са част от Шенгенското пространство