петък, 19 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    7056 прочитания

    ИТ продуктите в България: Какви продукти разработва Gtmhub?

    Повече за продуктите, екипите и технологиите научете от Гергана Михайлова, директор "Продукти", и Боян Михайлов, директор "Софтуерно инженерство" в компанията
    14 април 2022, 11:46 a+ a- a

    сн: Gtmhub
     

    ИТ секторът в България продължава да се развива динамично и да предлага все повече и все по-интересни възможности за професионална реализация. Технологичните екипи в България работят по проекти на компании и организации от цял свят, разработват собствени софтуерни продукти, които намират приложение в разнообразни области от живота.

    По какви продукти работи Gtmhub, разказват Гергана Михайлова, директор "Продукти", и Боян Михайлов, директор "Софтуерно инженерство" в компанията. 

    Кой е основният продукт, по който работите в България?
    Гергана: Gtmhub е основана от бивши служители на „Телерик“ през 2015, като в началото компанията започва като Business Intelligence (BI) инструмент, но впоследствие еволюира в система за поставяне и управление на цели, прилагайки Objectives and Key Results (OKR) методологията. Тя се използва от компаниите, които искат да следят изпълнението на основните показатели за продуктивност по-ефективно. В последните години интересът към нашия продукт се засилва все повече, а пазарът, в който оперираме, се оценява на 42 млрд. долара.

    Gtmhub помага на малки и големи организации да бъдат по-координирани в изпълнението на стратегията си, подобрява комуникацията и нивото на прозрачност. Сред клиентите ни са компании като Adobe, Experian, Red Hat, Societe Generale и др.

    Колко души работят по този продукт и какви специалисти са те?
    Гергана: Към момента общият брой на служителите надвишава 300 души, а компанията има офиси в 6 държави. Като продуктова компания, голяма част от човешкия ни ресурс е съсредоточен в инженерни, продуктови и дизайн роли. Всички тези екипи, които са основно базирани в България, продължават да се разрастват с бързи темпове.

    Какви технологии използвате?
    Боян: Стараем се да използваме най-правилната технология за решаването на всеки различен проблем. Случва се дори да започнем да използваме дадена технология, защото смятаме, че точно тя ще реши определен проблем, дори и да нямаме човек с години опит в работата с нея. По този начин даваме възможност на нашите инженери да излязат извън зоната си на комфорт и да се развиват постоянно.

    В момента нашият tech stack включва JavaScript (TypeScript), Angular, Golang, Java, Kubernetes, Helm, Mongo, PostgreSQL, Elasticsearch. От самото начало нашият продукт работи в облака (cloud-native), като използваме различни облачни услуги от Azure и Cloudflare.

    Как е организиран работният процес и каква е мениджмънт структурата?
    Боян: За нас е важно да можем да създаваме продуктови иновации в кратък срок и да следим тяхната употреба от нашите клиенти. Следваме т.нар. Minimal Viable Product (MVP) подход, според който в рамките на 1 – 2 седмици пускаме първоначална версия на дадена функционалност, след това събираме обратна връзка от клиентите и накрая решаваме как да подобрим тази първоначална версия. Този подход ни дава гъвкавост и възможност да използваме времето си ефективно.

    Друга важна черта на нашия процес е, че се стремим да е максимално опростен. Хората, работещи по дадена функционалност, имат свободата да вземат решения за най-добрия начин, по който тази функционалност да бъде създадена. Те вземат участие в целия процес от обсъждане на идеи през имплементация и тестване до достигане до крайния потребител и следене на използваемостта. Това създава отговорност у хората и ги ангажира с качеството на създадената функционалност.

    Как се промени продуктът през годините?
    Боян: Както споменахме в началото, пътят на нашата компания започва като Business Intelligence (BI) инструмент. Впоследствие се преориентираме, но развитието на първоначалната BI функционалност винаги е било фокус за нас. В момента платформата позволява дадена цел да се свърже с над 160 външни системи като Salesforce, Hubspot, Jira и др. и по този начин автоматично да се следи развитието на тази цел, без да се налага човек да въвежда едни и същи данни в две системи.

    През 2018 затворихме Series A финансиране, през 2020 последва Series B, а само 8 месеца по-късно и Series C. Общо инвестициите са в размер на 161 млн. долара, което ни дава шанс да развиваме продукта, така че да отговаря на нуждите на организациите. Част от подобренията, над които работим в момента, са подсилването на екипите ни за машинно самообучение и данни. Втората насока е затвърждаване и разширение на пазарите, на които оперираме.

    Гергана: През годините се промени и фокусът ни към клиентите, които обслужваме. Докато в началото това бяха предимно големи компании (Enterprises), сега продуктът предлага възможност и за малки и средни предприятия (small and medium business). Освен това развиваме партньорска мрежа с експерти в OKR методологията и Agile движението, които ни помагат да популяризираме и внедряваме нашия продукт. От съвсем скоро отворихме Gtmhub като платформа за разработка на приложения от външни разработчици. В нашия пазар (Marketplace) могат да се намерят различни приложения, които разширяват функционалността на продукта и му придават гъвкавост и разнообразие.

    Кои са най-големите предизвикателства при този продукт?
    Гергана: Пазарът и категорията, в която оперираме, са сравнително нови, но много привлекателни. В резултат конкуренцията е голяма, но в момента няма наложен и изявен лидер. Това е едновременно много интересно, но и предизвикателно. Всяко едно подобрение, което пускаме, има потенциал да диктува начина на работа в определено направление.

    Боян: От друга страна, с нарастването на компанията се срещаме с трудностите на растежа като намирането и обучението на качествени кадри. От техническа гледна точка също постоянно следим за подобрения, които можем да направим, за да оптимизираме архитектурата и сигурността на продукта.

    Не на последно място, отчитаме и предизвикателството да правим софтуер за компании, на които се възхищаваме и чийто софтуер използваме, като Adobe например. Тези продукти са изиграли важна роля в нашето развитие и се стремим това, което правим ние, да е също на високо ниво.

    Кои са най-големите постижения, които можете да отбележите през годините?
    Гергана: За нас е голямо признание, че сме многократно отличени като лидери в категорията от G2. Също така за 2022 бяхме включени в топ 50 продукта за колаборация на световно ниво.

    Доверяват ни се над 1000 организации в 75 страни, като броят на крайните потребители надвишава 500 хил.

    Друго постижение, с което се гордеем, е финансирането, което получихме миналата година – 120 млн. долара е рекорден размер за компания, оперираща на нашия пазар.

    Какво предстои за Вас?
    Гергана: Да се наложим като софтуерен лидер за постигане на цели. Нашата мисия е да помагаме на хората да бъдат успешни – днес използваме ОКР методологията, за да подпомогнем това позитивно развитие, но потенциалните решения са много и следим пазара, за да можем да предложим и други подходящи подходи.

    Имаме ясна идея каква е нашата крайна цел и работим усилено, за да я постигнем. Предстои ни екипите да се разраснат още повече, също така и предстоящите проекти, които сме планували, са много интересни и предизвикателни.

    Повече информация за компанията и свободните позиции в момента вижте в профила на GTMHUB EOOD в JOBS.bg тук

    ВИЖТЕ ОЩЕ

    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Региоком България?
    ИТ продуктите в България: Какви продукти разработва „Уча.се“
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи DROXIC?
    ИТ продуктите в България: Какви продукти разработва Delasport?

    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Бош Инженеринг Център София

    ИТ проектите в България: По какви проекти работи ТехноЛогика?
    ИТ проeктите в България: По какви проекти работи Godel Technologies
    ИТ продуктите в България: Какви продукти разработва ICDSoft
    ИТ продуктите в България: Какви продукти разработва „Алтерко“
    ИТ продуктите в България: Какви продукти разработва OfficeRnD?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Motion Software?

    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Matrix Eastern Europe?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Mobile Wave Solutions?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи TINQIN?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Tek Experts?
    ИТ проектите в България: Какви продукти разработва TIMIFY?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Eos Matrix?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи GemSeek?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Milestone?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи ITGix?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Devision?
    ИТ проектите в България: Какви продукти разработва Acronis?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи EPAM Systems
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи KPMG ITS?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Scalefocus?

    ИТ проектите в България: Какъв продукт разработва OpenTag?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Anakatech?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Flat Rock Technology?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Atos Bulgaria Competency Center
    ИТ проектите в България: Какви продукти разработва Balkan Services?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Нетера?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Fourth?
    ИТ проектите в България: По какви продукти работи Dynamo Software?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Мнемоника?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Paysafe?
    ИТ проектите в България: Какви продукти разработва Alcatraz AI?
    ИТ проектите в България: Какви продукти разработва PROS?

    ИТ проектите в България: По какви проекти работи News UK екипът на Questers?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Tick42?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Grafixoft?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Gameloft?
    ИТ проектите в България: Какви продукти разработва VMware?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи HeleCloud?
    ИТ проектите в България: Какви продукти разработва AtScale?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Smart IT?
    ИТ проектите в България: Какви продукти разработва Infragistics?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Appolica?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Astea Solutions?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи „Сенсата Технолоджис“?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи HPE?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Mansion?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи А1 България?

    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Dreamix?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Immedis?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи SEEBURGER?
    ИТ продуктите в България: По какви продукти работи DIGITALL
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Енетпулс?
    ИТ проектите в България: Какъв продукт разработва StorPool Storage?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Блубито?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Модис?
    ИТ проектите в България: Какви продукти разработва Playtech?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Coherent Solutions?
    ИТ проектите в България: Какви продукти разработва Experian?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи DHL Freight ESS?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи "Бианор Сървисиз"
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи МенторМейт?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Proxiad?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи DataArt?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Resolute Software?
    ИТ продуктите в България: Какви продукти разработва Progress?

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 5 часа
    JPMorgan: Не разчитайте на увеличаване на биткойна след разполовяването
    Банката прогнозира спад в стойността на най-голямата криптовалута в света
    преди 6 часа
    СЗО даде ново име на Covid и други респираторни вируси
    Международната агенция актуализира терминологията, която препоръчва за описание на респираторни инфекции
    преди 22 часа
    В София започна Serp Conf. 2024 International
    Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
    преди 22 часа
    Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
    Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
    преди 23 часа
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    преди 1 ден
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство