петък, 23 февруари 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  4050 прочитания

  Atos откри Глобален център по киберсигурност в София

  Френската компания открива нови 350 работни места у нас до 3 години
  22 март 2022, 14:39 a+ a- a

  сн: Atos

  Френската Atos откри глобален оперативен център по киберсигурност в София. Това е 16-ият център за киберсигурност, който компанията отваря в световен мащаб.

  За да отговори на нуждите на компаниите от частния и публичния сектор, опериращи в редица критични индустрии, групата създава още един център за киберсигурност в Централна Европа, в допълнение към тези в Хърватия, Румъния и Полша. 

  „С увеличаването на нашите клиенти в Европа, включително и в България, за нас беше естествено решение да открием своя следващ център за киберсигурност именно в София, където вече имаме чудесен екип от дигитални експерти“, каза Крис Море, старши вицепрезидент "Киберсигурност" в Atos.

  В центровете за киберсигурност на Атос по целия свят се обработват над 31 милиарда инцидентна дневно. Новият център в София ще предлага пълна гама от услуги за кибер защита, включвайки мониторинг, анализ на инциденти и други, използвайки изкуствен интелект и machine learning, за по-прецизното установяване на проблеми и тяхното бързо разрешаване. Глобално Atos специалистите, които са заети в сферата на кибер услугите, са над 6000.

  Над 50 специалисти по киберсигурност ще бъдат наети в новия център до края на годината, като се предвижда те да се увеличат с 300 в следващите три години. Те ще се грижат всекидневно за кибесигурността на клиентите на компанията по целия свят, заяви Милен Маринов, изпълнителен директор на Глобалния Център за споделени услуги на Atos в България.

  На официалното откриване присъстваха още министърът на на иновациите и растежа Даниел Лорер, Н.Пр. г-жа Флоранс Рубин, извънреден и пълномощен посланик на Франция, както и председателят на Френско-българската търговска и индустриална камара Стефан Делайе. 

  "В сегашната обстановка на война на територията на Европа киберсигурността трябва да бъде изключително важна за всяка страна“, заяви Лорер. По думите му киберсигурността заедно с дигитализацията трябва да излезе на преден план. „Киберсигурността на държавата е сигурността на всички нейни граждани“, подчерта министърът на иновациите и растежа.

  “Киберсигурността е от изключително значение за бъдещето на Европейския съюз и Европа. Групата на Atos е пионер в тази сфера и съм щастлива, че отваряйки този нов център за сигурност ще помогне за укрепване на нашата колективна сигурност и нашия суверенитет в областта на киберсигурността“, каза Флоранс Рубин по време на церемонията.

  По време на откриването на новия център Атос беше отличена и със „Зелена карта за административно обслужване“, която беше връчена от Георги Георгиев, председател на Столичния общински съвет. Основната цел на картата е да оказва съдействие за индивидуално административно обслужване на инвеститорите на територията на Столична община.

  В България групата на Atos e представeна от две компании с общо над 1500 служители - Atos IT Solutions & Services и Atos Bulgaria Competency Center. Atos IT Solutions & Services поддържа 20+ бизнес функции и 1000+ процеса, като предоставя цялостни услуги като счетоводство, контрол, управление на финанси, човешки ресурси и доставки на компаниите от групата на Atos. В допълнение, дружеството доставя и услуги за бизнес комуникации за клиенти в над 40 страни по света.

  Atos Bulgaria Competency Center предоставя IT решения и услуги за индустрията за производство и дистрибуция на бързооборотни стоки, както и за хранително-вкусовата промишленост. Компанията е сред лидерите предлагащи най-висок клас SAP решения за корпоративни клиенти. В портфолиото й влизат клиенти като Кока-Кола Хеленик, Swarovski, Thysenkrupp, SEB и други.

  И двете компании са сред водещите работодатели в България и са награждавани четири пъти със сертификата “Great Place To Work” от международната организация Great Place Тo Work Institute.

  Очаквайте интервюта с Крис Море и Милен Маринов!

  Повече информация за компанията и свободните позиции в момента вижте в профила на АТОС АЙ ТИ СОЛУШЪНС ЕНД СЪРВИСИС ЕООД в JOBS.bg тук

   

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 6 часа
  Nvidia стана 4-тата най-голяма компания в света
  Пазарната капитализация на производителя на чипове достигна $1,96 трилиона
  преди 7 часа
  ЕС прие 13-и пакет от санкции срещу Русия
  За първи път се налагат санкции на китайски фирми, които помагат на Кремъл
  преди 7 часа
  преди 7 часа
  Над 120 BILLA магазина ще имат каси на самообслужване до края на 2024
  Веригата започва да въвежда в обектите си хибридния модел на плащане още през 2020
  преди 8 часа
  МОН: Над 156 хиляди ученици се обучават в професионални паралелки
  Националната търговско-банкова гимназия е училището с най-много учебни предприятия в света
  преди 9 часа
  преди 12 часа
  Colliers: Хибридният модел на работа ще се запази и тази година
  Развитието на споделени работни места вероятно ще се ускори през 2024, сочи доклад на компанията