четвъртък, 28 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    4142 прочитания

    Atos откри Глобален център по киберсигурност в София

    Френската компания открива нови 350 работни места у нас до 3 години
    22 март 2022, 14:39 a+ a- a

    сн: Atos

    Френската Atos откри глобален оперативен център по киберсигурност в София. Това е 16-ият център за киберсигурност, който компанията отваря в световен мащаб.

    За да отговори на нуждите на компаниите от частния и публичния сектор, опериращи в редица критични индустрии, групата създава още един център за киберсигурност в Централна Европа, в допълнение към тези в Хърватия, Румъния и Полша. 

    „С увеличаването на нашите клиенти в Европа, включително и в България, за нас беше естествено решение да открием своя следващ център за киберсигурност именно в София, където вече имаме чудесен екип от дигитални експерти“, каза Крис Море, старши вицепрезидент "Киберсигурност" в Atos.

    В центровете за киберсигурност на Атос по целия свят се обработват над 31 милиарда инцидентна дневно. Новият център в София ще предлага пълна гама от услуги за кибер защита, включвайки мониторинг, анализ на инциденти и други, използвайки изкуствен интелект и machine learning, за по-прецизното установяване на проблеми и тяхното бързо разрешаване. Глобално Atos специалистите, които са заети в сферата на кибер услугите, са над 6000.

    Над 50 специалисти по киберсигурност ще бъдат наети в новия център до края на годината, като се предвижда те да се увеличат с 300 в следващите три години. Те ще се грижат всекидневно за кибесигурността на клиентите на компанията по целия свят, заяви Милен Маринов, изпълнителен директор на Глобалния Център за споделени услуги на Atos в България.

    На официалното откриване присъстваха още министърът на на иновациите и растежа Даниел Лорер, Н.Пр. г-жа Флоранс Рубин, извънреден и пълномощен посланик на Франция, както и председателят на Френско-българската търговска и индустриална камара Стефан Делайе. 

    "В сегашната обстановка на война на територията на Европа киберсигурността трябва да бъде изключително важна за всяка страна“, заяви Лорер. По думите му киберсигурността заедно с дигитализацията трябва да излезе на преден план. „Киберсигурността на държавата е сигурността на всички нейни граждани“, подчерта министърът на иновациите и растежа.

    “Киберсигурността е от изключително значение за бъдещето на Европейския съюз и Европа. Групата на Atos е пионер в тази сфера и съм щастлива, че отваряйки този нов център за сигурност ще помогне за укрепване на нашата колективна сигурност и нашия суверенитет в областта на киберсигурността“, каза Флоранс Рубин по време на церемонията.

    По време на откриването на новия център Атос беше отличена и със „Зелена карта за административно обслужване“, която беше връчена от Георги Георгиев, председател на Столичния общински съвет. Основната цел на картата е да оказва съдействие за индивидуално административно обслужване на инвеститорите на територията на Столична община.

    В България групата на Atos e представeна от две компании с общо над 1500 служители - Atos IT Solutions & Services и Atos Bulgaria Competency Center. Atos IT Solutions & Services поддържа 20+ бизнес функции и 1000+ процеса, като предоставя цялостни услуги като счетоводство, контрол, управление на финанси, човешки ресурси и доставки на компаниите от групата на Atos. В допълнение, дружеството доставя и услуги за бизнес комуникации за клиенти в над 40 страни по света.

    Atos Bulgaria Competency Center предоставя IT решения и услуги за индустрията за производство и дистрибуция на бързооборотни стоки, както и за хранително-вкусовата промишленост. Компанията е сред лидерите предлагащи най-висок клас SAP решения за корпоративни клиенти. В портфолиото й влизат клиенти като Кока-Кола Хеленик, Swarovski, Thysenkrupp, SEB и други.

    И двете компании са сред водещите работодатели в България и са награждавани четири пъти със сертификата “Great Place To Work” от международната организация Great Place Тo Work Institute.

    Очаквайте интервюта с Крис Море и Милен Маринов!

    Повече информация за компанията и свободните позиции в момента вижте в профила на АТОС АЙ ТИ СОЛУШЪНС ЕНД СЪРВИСИС ЕООД в JOBS.bg тук

     

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 4 часа
    ТИЗ започва паневропейски интермодален проект с италианската Gruppo UniRetiCon
    Целта е у нас да бъдат създадени различни интермодални платформи
    преди 4 часа
    Авиационният сектор у нас е достигнал на 92% нивото си от преди COVID пандемията
    85% от самолетите на българските авиокомпании са работили на пазари извън България
    преди 6 часа
    Български хляб достига до 10 европейски държави с Lidl
    Пловдивският производител „Хебър” инвестира близо 15 млн. евро в 2 нови производствени линии
    преди 7 часа
    Над 10% ръст на пътуванията на българи в чужбина през февруари
    Увеличават се и посещенията на чужденци у нас, показват данните на НСИ
    преди 9 часа
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк