четвъртък, 25 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    4007 прочитания

    Мултивак: Ще увеличим двойно работните места през следващите няколко години

    Двойно разширяване на екипа се планира и за центъра за споделени услуги на компанията - Мийрям Мустафа, управляващ директор на „Мултивак България Продакшън“, пред Economy.bg
    09 март 2022, 11:55 a+ a- a

    Преди дни "Мултивак България Продакшън" направи първа копка на разширението на производствената си база в Индустриален парк София-Божурище. На площ от около 5000 квадратни метра ще се изградят производствени и монтажни зони, както и модерни офиси. Обемът на инвестициите е около 5 милиона евро, а завършването е планирано до края на 2022.
    Производственият завод в Божурище бе пуснат в експлоатация през 2018. Търговската компания за България също се помещава на тази локация със собствен шоурум и възможности за обучение на клиенти и служители. Освен завода в България MULTIVAC има още 12 производствени обекта в Германия, Австрия, Испания, Бразилия, Китай, Япония и САЩ, както и над 80 компании за продажби и предоставяне на услуги по целия свят. Компанията е един от водещите световни доставчици на решения за опаковане на всички видове хранителни, биологични и медицински продукти, както и на промишлени стоки. Портфолиото на групата включва различни технологии за опаковане, както и решения за автоматизация и системи за етикетиране и контрол на качеството.

    За да разберем повече за новата инвестиция и плановете на компанията у нас, разговаряхме с Мийрям Мустафа, управляващ директор на „Мултивак България Продакшън“.

    Мийрям, обявихте преди дни, че разширявате производствената си база в Божурище. Какво налага тази стъпка в момента?
    На 24 февруари направихме първа копка на разширението на завода ни. В момента всичките ни производствени мощности са напълно заети, а резултатите, постигнати през последните 3 години и половина са добър мотиватор за това решение.

    В момент на криза, когато повечето компании свиват разходи, Вие разширявате инвестицията си в България. Как ще успеете да финансирате разширяването?
    „Мултивак“ се развива с интензивни темпове в международен план и необходимостта от разширяване на производството се увеличава. Финансирането е осигурено от централата на група „Мултивак“, намираща се във Волфертшвенден, Германия.

    Какъв е размерът на инвестицията?
    Инвестицията за изграждането на сградата е около 5 милиона евро. Планирано е закупуването и на високотехнологично оборудване за студена обработка на метали.

    Какво точно ще произвеждате в новата сграда?
    В новата сграда ще бъде разширена обработката на листов материал от алуминий и неръждаема стомана, така също механично и електроасемблиране на различни възли и електрически табла за нашите машини.

    Колко служители имате в момента? И колко нови работни места ще откриете с новата инвестиция?
    В момента имаме почти 200 служители и ще увеличим работните места двойно през следващите няколко години. Основните ни работни места са CNC оператори на стругове и фрези, шлайфисти, заварчици, монтажници на ел. табла и изделия от метал, шлосери. 6.

    Какъв тип специалисти ще търсите?
    С разширението ще назначаваме основно шлайфисти, заварчици, монтажници на ел. табла и изделия от метал, шлосери. Имаме установена и добре развита система за въвеждане на новите служители в дейността и стандартите на „Мултивак“. Към всяка позиция имаме индивидуален подход и внимание, за да осигурим успешното усвояване и навлизане в дадената работа.

    Имахте център за споделени услуги. Колко хора са заети в него и планирате ли разрастване и там?
    Центърът ни за споделени услуги включва няколко направления: развойна дейност (R&D), програмиране на машини с ЦПУ и снабдяване. В момента са 15 души, но планираме да увеличим работните места двойно. Владеенето на немски език е голямо предимство за бъдещите ни кандидати, но официалната кореспонденция в групата е на английски език.

    Как пандемията се отрази на бизнеса Ви? Ускорител или спирачка беше тя за Вас?
    В тази тежка и несигурна пандемична ситуация през последните 2 години, ние непрестанно адаптирахме условията за работа според регулациите на България и на „Мултивак“ групата. Имахме своите предизвикателства и трудности, разбира се, като останалия свят, но успяваме да обслужваме нуждите на нашите клиенти. В нито един момент досега не сме имали престой на производството.

    Редица проучвания сочат, че в пандемията все повече работодатели планират автоматизация. Каква е ситуацията при Вас?
    Още с откриването на „Мултивак България Продакшън“ са стартирани внедряването на немските стандарти за работа и автоматизация. За „Мултивак“ човешкият капитал е най-ценното. Всичките ни автоматизации са насочени към улесняване на работата и ограничаване на човешките грешки.

    Повече информация за компанията и свободните позиции в момента вижте в профила на МУЛТИВАК БЪЛГАРИЯ ПРОДАКШЪН ЕООД в JOBS.bg тук

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 8 минути
    ЕК стартира Алианса за критично важните лекарства
    Целта е да се предотврати недостига на лекарства от критично значение
    преди 57 минути
    ЕС ограничава плащанията в брой до €10 000
    ЕП прие нови правила за борба с прането на пари и финансирането на терористични организации
    преди 2 часа
    Мъск обеща по-евтини електромобили
    След като компанията отчете най-големия спад на приходи от 2012 г. насам
    преди 18 часа
    България е 1-ва в Европа по брой заети жени в технологичния сектор
    36% са момичетата в училищата с професионални направления „Компютърни науки“, „Приложна информатика“ или в профил „Софтуерни и хардуерни науки“
    преди 18 часа
    IWG добави 867 нови локации в световен мащаб през 2023 г.
    Тенденцията бизнесът да се насочва към хибридни работни решения набира скорост, като IWG договаря почти двойно повече локации в сравнение с 2022 г.
    преди 19 часа
    ЕП прие директивата относно работата през платформа
    За първи път се въвежда регулация за използването на алгоритми на работното място