вторник, 04 октомври 2022   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  3441 прочитания

  Pontica Solutions отвори първия си офис извън България

  Българската компания увеличи екипа си със 150% за една година
  09 ноември 2021, 11:50 a+ a- a

  Българската компания Pontica Solutions успя да увеличи броя на екипа си със 150% в рамките на една година, въпреки предизвикателната икономическа среда. Този факт наред с финансовите резултати, нарежда компанията сред най-бързо развиващите се в BPO сферата (изнесени услуги в сферата на бизнес процесите). Освен това тя вече е представена на картата на Европа, след като през лятото отвори първия си офис в чужбина – в Краков, Полша. Аутсорсинг компанията вече оперира в 2 български града – София и Варна, а през октомври отвори и втори офис в морската ни столица. 

  Към днешна дата в компанията работят 700 специалисти на различна възраст за клиенти от секторите на високите технологии, ритейл, здравеопазване, логистика, финансовия сектор и производството на игри.

  „Въпреки кризата, нашата компания продължава да се развива, да предлага методологии за управление на процеси и хора, както и цялостни решения на своите клиенти. За да удовлетворим нуждите им, поддържаме високо ниво на конкурентоспособност, непрекъснато оптимизираме процесите си и подобряваме потребителското изживяване. Едно от нещата, които правят Pontica толкова успешна, е синергията. Тя е налице както между културата на компанията и тази на нашите клиенти, така и между хората вътре, чрез създаването на среда, в която се насърчават креативността и развитието. Безспорно доказателство за растежа ни е отварянето на международния офис и разрастването ни в България. Всичко това е част от стремежа към диверсификацията на услугите, като компанията ще се фокусира както върху мултиезични, така и върху ИТ услуги“, коментира съоснователят и директор „Операции“ на Pontica Solutions Евгени Борисов. 

  Компанията планира да увеличи екипа си, като само за Полша прогнозира той да нарасне до 50 човека в началото на 2022 г. За една година във Варна са наети над 300 души, а с отварянето на новия офис в морската столица, Pontica Solutions планира да добави поне 100 нови колеги през следващата година. Към момента екипите във Варна работят за три от дванадесетте международни клиента на компанията. 

  „Отварянето на новите ни офиси е голямо постижение за нас, което ни стимулира още по-силно да продължаваме да се развиваме. Освен това успяхме да добавим четири нови клиента в портфолиото си – две френски компании, разработващи иновативни решения за счетоводни и анализаторски услуги, световно известна комуникационна платформа, за която тепърва ще започне екип от разработчици на мобилни услуги в София и бутиково студио, разработващо конзолни игри, за които извършваме поддръжка на игрите за цял свят. Предстои да добавим клиенти от секторите на високите технологии, финтех и в областта на дистанционното здравеопазване. Партньорите ни също разрастват бизнеса си, превръщайки компанията в част от една успешна екосистема“, посочи съоснователят и изпълнителен директор на Pontica Solutions Иван Георгиев.

  Повече информация за компанията и свободните позиции в момента вижте в профила на Pontica Solutions в JOBS.bg тук

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 11 часа
  Над 75% от заетите у нас работят в малки и средни предприятия
  МСП генерират 66% от добавената стойност в икономиката
  преди 12 часа
  Сливанията и придобиванията в световен мащаб със спад
  Тенденцията за понижаване продължава трети пореден месец
  преди 15 часа
  Индийската централна банка отново повиши лихвеният процент
  Увеличението от май насам е с общо 190 базисни пункта
  преди 16 часа
  Инфлацията в Еврозоната достигна 10% през септември
  Най-висок темп на ръст има енергията, чиято инфлация достига близо 41%, според данни на Евростат
  преди 17 часа
  Газпром прекрати доставките на газ за Италия
  Причините изглежда са регулаторни промени в Австрия, откъдето страната получава руско синьо гориво