петък, 19 април 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1866 прочитания

  FlixMobility открива експертен център в София

  Софийският хъб ще отговаря за маркетинговите и технологичните дейности, ще бъде домакин на FMX и счетоводни екипи
  24 август 2021, 14:14 a+ a- a

  FlixMobility, бързоразвиващата се технологична компания за мобилност, известна с транспортни услуги чрез марките FlixBus и FlixTrain, инвестира в експертен център в София. В новия хъб FlixMobility ще използва потенциала на местните таланти, за да подкрепи по-нататъшния растеж на компанията.

  Между различните групи таланти идентифицирани в Европа, като вече съществуващите центрове в Харков (Украйна) и Нюрнберг (Германия), FlixMobility избра София за новия си офис поради големия потенциал за талантливи кадри, отбелязват от компанията. 

  Софийският хъб ще отговаря основно за маркетинговите и технологичните дейности, но също така ще бъде домакин на FMX и счетоводни екипи.

  Хъбът се намира в едно от най-новите coworking пространства в София - This Way.

  „Много се радвам, че ще работя с местни таланти, допринасящи за развитието на устойчивата и достъпна мобилност. От първоначалните проучвания знаем, че България има голям потенциал за таланти на високо ниво в маркетинг и tech сферата. Подобно на другите европейски центрове, FlixMobility предлага глобална политика за дистанционна работа, обучения за повишаване на познанията и редовен обмен на знания и опит с всички международни екипи. Вече започнахме набирането на таланти за различни позиции”, коментира Петър Банков, директор на Експертния център в София.

  Международен екип от повече от 3000 служители в Мюнхен, Берлин и множеството международни офиси в Европа и САЩ, както и хиляди партньори, автобусни водачи и железопътни оператори, стоят зад успеха и глобалното разширяване на доставчика на зелена мобилност.

  „Искаме да намерим правилните хора на правилните места, за да добавим най-голяма стойност към компанията и да подхраним глобалната експанзия в дългосрочен план. В допълнение към нашите местни екипи по цял свят, ние създаваме Експертни центрове на места, където има много специфични таланти", подчерта Даниел Краус, основател и ръководител на FlixMobility.

  FlixBus вече присъства в България от 2018 със своите зелени автобуси и предлага международни пътувания до няколко европейски дестинации като Загреб, Любляна, Филах, Залцбург и Мюнхен.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 11 часа
  В София започна Serp Conf. 2024 International
  Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
  преди 11 часа
  Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
  Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
  преди 12 часа
  BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
  Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
  преди 18 часа
  Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
  Подпомогната от промишленото производство
  преди 19 часа
  България и Италия имат потенциал за разширяване на икономическите връзки и увеличаване на стокообмена и инвестициите
  Президентът на Италианската република Серджо Матарела е на официално посещение в България по покана на българския държавен глава