петък, 29 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2471 прочитания

    "Син Карс Индъстри" дебютира на борсата

    Производителят на електромобили e втората компания, която става публична на новия пазар beam
    01 юни 2021, 15:23 a+ a- a

    Първичното публично предлагане на "Син Карс Индъстри" направи фурор. Близо 3 пъти бяха презаписани акциите на компанията за електромобили по време на аукциона днес. Това е второто, изключително успешно IPO на пазара за растеж на малки и средни компании beam на Българска фондова борса.

    „Пазарът даде зелена светлина за бъдещето на български електромобили. Убедени сме, че beam e бързата писта за амбициозните и иновиращи компании в България”, коментира доц. д-р Маню Моравенов, изпълнителен директор на Българска фондова борса.

    БФБ допусна до търговия временна емисия акции, издадена от "Син Карс Индъстри" с цел осъществяване на първично публично предлагане на до 2 милиона обикновени безналични акции. Номиналната стойност на една акция е 1.00 /един/ лев.

    Производителят на спортни състезателни автомобили и електромобили "Син Карс Индъстри" е създаден през 2018  като продължител на част от дейността на “СИН КАРС” – бизнес с 10-годишен опит в разработването и производството на спортни състезателни автомобили, които участват в световния шампионат GT4.

    Първият български спортен и състезателен автомобил SIN R1 вече има славна история от над 30 първи места на три континента.

    Производителят има европейско одобрение за автомобилно производство, а базата от 6000 кв.м. се намира в гр. Русе. В последните три години новият иновативен проект на дружеството е за производство на електрически автомобили на базата на универсална платформа – L City.

    Компанията организира в Русе производството на шасита, части за купе и други компоненти за електрически автомобили, а самото сглобяване ще се прави в базата на компанията в Германия.

    Създател и мажоритарен собственик на компанията е инж. Росен Даскалов, който е и бивш автомобилен състезател, с 30-годишен опит в автомобилния спорт и индустрия. Визията за развитието на иновативното производство на електромобили е продуктите да са основно насочени за европейския пазар, за да се отговори на бързо разрастващите се нужди от този сектор.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 33 минути
    38 млрд. долара достигат загубите от финансови измами през 2023
    БОРИКА стартира инициатива за превенция на финансови измами
    преди 38 минути
    Започва поетапно изключване на отоплението за град София
    Изключването на топлоподаването стартира на 31 март
    преди 1 час
    Богданов: ЕК одобри проект за единен инвестиционен портал
    Целта е да се обедини цялата административна дейност около обслужването на потенциалните инвеститори у нас
    преди 1 час
    БНБ: Има риск от нарастване на необслужваните кредити
    Очаква се затягането на условията в еврозоната да се пренесе върху лихвените проценти в страната
    преди 2 часа
    TSMC планира да увеличи работната си сила до 100 000 души
    Най-големият производител на чипове наема с огромни темпове