четвъртък, 28 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2792 прочитания

    DHL строи нова логистична база в София

    Очаква се тя да е готова до края на ноември 2021
    17 март 2021, 13:58 a+ a- a

     

    DHL инвестира в нов модерен логистичен терминал. Първа копка за новата логистична база на DHL Freight направиха Георги Илиев, кмет на СО Район Слатина, Павел Павлов, управител на DHL Logistics, Атанас Атанасов, управител на Бараж Груп, Калоян Стефанов, управител на DHL Logistics, Ивета Монева, финансов мениджър на DHL Logistics.

    Новия проект ще се простира на площ от 12 309 м² в близост до Летище София, на ул.„Източна тангента“ и бул.„Христофор Колумб“. Базата е изградена от крос-док с площ 800 м², административна част с площ от 1200 м² и складово хале от 3000 м², като изпълнението ще бъде ускорено от сглобяемите стоманобетонни елементи, заложени в конструкцията, която ще бъде завършена с панели от минерална вата. В складовото хале със светла височина 11,70 м² ще се извършва високо-стелажно складиране на транспортни палети, което е допълнено от възможността за “side-loading”. Предвидена е най-съвременната система за пожарогасене с бързо действие тип ESFR, съгласно най-високите стандарти. Крос-докът включва „inbound” зона с 6 рампи, “outbound” зона с 5 рампи, включително ниво-изравнителна рампа тип “Jumbo”.

    Офис помещенията в административната част са изградени в съответствие със съвременните изисквания за комфорт, осветеност, шумо- и топлоизолация, както и за достъпност на средата за хора в неравностойно положение. Изграждането на цялостната площадка на обекта включва 4500м² маневрени площи, 11 товаро-разтоварни рампи, паркинг за 44 леки и 8 лекотоварни автомобили като над 35% от общата площ са предвидени за озеленяване.

    Проектантът на новата логистична база „Енергопроект” и строителят „Бараж Груп“ гарантират приключване на амбициозния проект до края на ноември 2021.

    „Постоянно променящите се очаквания на бизнеса за оптимална организация на процесите, включително доставка на необходимите материали на точното място и в точния момент, при зададени очаквания за високо качество с минимални разходи, потвърждават необходимостта от логистични бази, ситуирани в райони като този”, каза г-н Калоян Стефанов, управител на DHL Logistics. „От основно значение при планирането, включващо все по-комплексна информация, е да разполагаме със съответните системи за комуникация и контрол, както и с добре развита инфраструктура. Възможността на всяка фирма да предложи искания продукт или услуга на конкурентоспособна цена е от изключителна важност за оцеляването и бъдещoто развитие. Това ни мотивира да сме една крачка напред днес, за да бъдем предпочитан избор за своите клиенти и утре”, допълни той.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 2 часа
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк
    преди 3 часа
    „България Еър“ променя терминалите за опериране в в Рим, Мадрид и Прага
    Те са предвидени за полети от шенгенското пространство и предоставят възможност за по-добри транспортни връзки и влизане в страните без паспортна проверка
    преди 3 часа
    Предлагат бърза ликвидация на неработещи фирми
    От 30 хил. до 50 хил. нови дружества се създават на година, като над 90% от новостартиралите компании се провалят още в началните стъпки
    преди 3 часа
    3 български авиокомпании ще летят до Китай
    Правителството определи авиопревозвачите за директните полети до Поднебесната империя
    преди 4 часа
    преди 4 часа
    ЕК с планове за европейска диплома
    Така ще се насърчи мобилността с учебна цел в рамките на ЕС