вторник, 12 декември 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  2452 прочитания

  Chaos Group разширява присъствието си в технологиите за компютърна графика

  Компанията променя и бранд идентичността си, като вече ще оперира под името Chaos
  24 февруари 2021, 11:51 a+ a- a

  Българската софтуерна компания Chaos Group (Хаос Груп), световен лидер в технологиите за компютърна графика, разширява присъствието си в сектора с обновено портфолио от продукти и услуги за фотореалистични изображения и анимация. Амбицията на компанията е да предложи цялостни технологични решения за пълния цикъл на работа на 3D артистите и дизайнерите, така че те да могат лесно, бързо и ефективно да визуализират всяка своя идея.

  В допълнение към утвърдените си разработки Chaos Group вече предлага и технологии за обработка и достъп до изображения в реално време (Chaos Vantage, V-Ray Vision), онлайн платформа с 3D модели и материали с високо качество (Chaos Cosmos), услуга за лесна и бърза онлайн обработка на изображения (Chaos Cloud) и редица гъвкави предложения към потребителите.

  “Във време, когато нуждата от дигитално съдържание нараства стремително, искаме да дадем в ръцете на потребителите готово решение, което да им дава увереност и творческа свобода. Основно предизвикателство в компютърната графика е да се поддържа баланс между бързината на работа и качеството на изображенията. Нашата стратегия е да запазим високото качество, което осигуряват продуктите ни, и да предложим бърз достъп до финалните изображения, лесно преминаване между различни платформи и различни формати за ползване на продуктите ни“, казва Петър Митев, съосновател на Chaos Group.

  С оглед на визията за създаване на цялостна екосистема от продукти за 3D визуализация, компанията променя и бранд идентичността си, като вече ще оперира под името Chaos. Новата визуална идентичност на семейството от продукти и на организацията е разработена с помощта на британската агенция Uniform. 

  Преди повече от 20 години Chaos Group печели доверието на дизайнери и 3D артисти по света с първата си разработка Phoenix – симулатор на дим и огън. Продуктът е създаден от основателите на компанията Владимир Койлазов и Петър Митев, състуденти от Факултета по математика и информатика на Софийския университет и съоснователи на компанията. През 2002 е представена първата версия на ключовия продукт, рендерът V-Ray, който обработва до фотореалистичност изображения в различни платформи за 3D визуализация. За неговата разработка през 2017 Владимир Койлазов е отличен с наградата на Американската филмова академия в категория „Научни и инженерни технологии“ за цялостен принос към киноиндустрията.

  През последните няколко години компанията работи по нови продукти и услуги за обработка на изображения в реално време, онлайн услуги и библиотека от 3D модели. Технологиите на Chaos Group за фотореалистични изображения и анимация се използват ежедневно от водещи студиа за дизайн, архитектура, реклама, кино и специални ефекти.

  Разработките, създавани в София, оживяват в емблематични филмови заглавия като Game of Thrones, Avengers: Infinity War, Jurassic World: Fallen Kingdom и др.

  В основния офис на Chaos Group в София работят над 320 души - инженерни екипи, както и екипи за иновации, бизнес стратегии, продажби, маркетинг и връзки с клиентите. Компанията има офиси и в Прага, Лос Анджелис, Токио и Сеул.

  Повече информация за компанията и свободните позиции в момента вижте в профила на Chaos Group в JOBS.bg тук

   

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 8 часа
  Lidl инвестира над 15 млн. лв. в 10-ия си магазин в Пловдив
  Това е 122-ят обект на веригата в страна
  преди 9 часа
  преди 10 часа
  Над 5,5 млрд. лева са американските инвестиции у нас, създали са 41 хил. работни места
  19 са американските ИТ компании с 13 хил. заети у нас, инвестират също в енергетика, преработваща промишленост и търговия, присъстват в Разград, Севлиево, Стара Загора и София, сочи нов доклад
  преди 10 часа
  Бианор Холдинг придобива софтуерната компания Булбера
  Дружеството специализира в разработката на софтуерни решения в областта на здравеопазването, телекомуникациите и електронната търговия
  преди 11 часа
  Близо 18% ръст на приходите от нощувки през ноември
  Според националната статистика по-голямата част от тях идват от български граждани