петък, 19 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    3658 прочитания

    Доброслав Димитров бе преизбран за председател на БАСКОМ

    Бистра Папазова от Кобилдър Интернешънъл, Виктор Билянски от Скейл Фокус и Станислав Овчаров от Мусала Софт са новите членове на УС
    01 юни 2020, 15:49 a+ a- a

    Доброслав Димитров е избран за втори мандат като председател на Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ), съобщиха от организацията.

     Доброслав Димитров завършва Финанси в САЩ, след което се връща в България с ясната мисия да променя страната като създава полезни за обществото бизнеси и инициативи. Съосновател е на Империя Онлайн, Ъпнетикс (софтуерна аутсорс компания) и ИТ Таланти (безплатна академия за обучение на програмисти). Деен участник в предприемаческата екосистема на България, като инвеститор и ментор, гост лектор в множество  университети и гимназии, както и в десетки семинари и форуми за младежко предприемачество.

    Бистра Папазова от Кобилдър Интернешънъл, Виктор Билянски от Скейл Фокус и Станислав Овчаров от Мусала Софт  са новите членове на Управителния съвет. Преизбрани за членове на борда бяха също и Филип Мутафис от Дайнамик Солюшънс, Красимир Стоянов от Орак - Инженеринг, Крум Хаджигеоргиев от Мелън и Димитър Гюлев от Антиподес.

    Георги Захариев от Динамо Софтуер, който също бе част от предишния състав на Управителния съвет, не се кандидатира за нов мандат, но остава ангажиран с един от основните проекти на БАСКОМ – Годишен доклад за състоянието на софтуерния сектор в България (BASSCOM Barometer). Изпълнителен директор на организацията е Мая Маринова.

    С цел приемственост към новия Управителен съвет на БАСКОМ е сформиран Консултативен съвет, който включва всички бивши председатели на организацията, като те остават активно ангажирани с нейните цели и каузи. Към настоящия момент това са Георги Брашнаров от Немечек, Стамен Кочков от ЛИДЛ Диджитъл и Георги Шарков, който  ръководи Европейския софтуерен институт - Център Източна Европа и Лабораторията по киберсигурност в София Тех Парк.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 10 часа
    В София започна Serp Conf. 2024 International
    Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
    преди 10 часа
    Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
    Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
    преди 11 часа
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    преди 18 часа
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство
    преди 18 часа
    България и Италия имат потенциал за разширяване на икономическите връзки и увеличаване на стокообмена и инвестициите
    Президентът на Италианската република Серджо Матарела е на официално посещение в България по покана на българския държавен глава