сряда, 25 май 2022   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  3227 прочитания

  Връчиха първите награди на автомобилната индустрия у нас

  Etem Gestamp бе отличен с голямата награда за „Инвестиция на годината“
  15 януари 2020, 14:51 a+ a- a

  Аутомотив Клъстер България раздаде за първи път годишни награди на автомобилната индустрия у нас. В присъствието на зам. министър-председателя г-н Томислав Дончев Клъстерът отбеляза най-успешната година за аутомотив индустрията в страната, в която тя зае водеща позиция с над 11% от БВП и около 65 хил. заети. Церемонията бе водена съвместно от арх. Любомир Станиславов, изпълнителен директор на Аутомотив Клъстер България, Иван Михайлов, президент на Клъстера и Росен Плевнелиев, президент на Република България (2012-2017) и член на борда на Клъстера.

  Аутомотив клъстер България раздаде награди, разпределени в девет категории. Голямата награда „Инвестиция на годината“ отиде при Etem Gestamp за последователните инвестиции в завода за екструдиране на алуминий, където се произвеждат алуминиеви кутии за батерии на електромобили и алуминиеви профили за сигурност. Наградата бе връчена от г-н Томислав Дончев, зам. мин-председател, на Джордж Менцелопулос, изпълнителен директор Etem Gestamp.

  Наградата за „Най-добра HR практика“ получи Festo Производство за дългогодишната си и последователна политика в областта на човешките ресурси. Festo е една от компаниите с най-добро сътрудничество с образователните и научни институции в страната. Наградата бе връчена на управителя на Festo Производство Георги Атанасов от Деница Сачева, министър на труда и социалната политика.

  Отличието за „R&D решение на годината“ отиде при „Вистеон Електроникс“ за високотехнологичната система Active Drive Assist – бордова система в новия Mercedes-Benz Actros, изградена от три независими една от друга операционни системи. Ролята на българския развоен център на „Вистеон“ е изключителна – от инженерното ръководене на проекта до самата разработка на отделните елементи от архитектурата на системата. Управителят на Вистеон Електроникс Иван Михайлов получи наградата от Лъчезар Борисов, зам. министър на икономиката.

  „Инвестиция за индустриално развитие“ безапелационно отиде при Bosch за открития преди броени седмици Инженерен център София. В новия център близо 200 талантливи софтуерни специалисти разработват иновативни технологии за автомобилната индустрия в области като системи за помощ на водача, автоматизирано шофиране и електромобилност. Целта пред екипа на Bosch е центърът да се превърне в глобален хъб за софтуерни решения за производителите на автомобили. Наградата връчи Росен Плевнелиев, президент на България (2012-2017) и член на Борда на ACB.

  Специализираната в областта на микроелектронните решения Melexis получи наградата за „Високотехнологичен продукт“ за своите високотехнологични полупроводникови решения. Наградата бе връчена от изпълнителния директор и член на УС на Първа инвестиционна банка Чавдар Златев на Силвен Коло, управител на Мелексис България.

  Владислав Горанов, министър на финансите, връчи наградата за „Аутомотив подпомагаща компания“ на Ърнст & Янг. Наградата получи  Невена Ковачева, асоцииран съдружник в компанията. Ърнст & Янг е световен лидер в сферата на одита, данъчните и финансови консултации и сделки. Компанията присъства на българския пазар от 1992 и разполага с екип от над 260 професионалисти.

  Отличието за „Местна инвестиция“ замина за Пазарджик. Наградата бе връчена от Калин Каменов, кмет на Враца и член на УС на Национално сдружение на общините на Артин Бъздигян, представител на RAIS. Компанията от Пазарджик е водеща в България за производство и рециклиране на металорежещи и металообработващи машини. Създадена е през 1994 година в Пазарджик, като започва дейността си с рециклиране на български CNC машини. Постепенно дейността се насочва към производството на нови металорежещи машини, като компанията е единственият в страната производител на вертикални обработващи центри с големи размери.

  Призът за „Образователна институция с най-голям принос към индустрията“, връчен от Карина Ангелиева, зам. министър на образованието и науката, безапелационно отиде при Технически университет София. Проф. Иван Кралов, ректор на университета, подчерта ролята на висшето училище за подготовката на кадри за високотехнологичните производства в аутомотив индустрията.

  Извън номинациите бе връчена и една специална награда на Борда на Аутомотив Клъстер България за „Компания за подбор на персонал с най-голям принос към индустрията“. Това отличие отиде при Manpower. Наградата бе връчена на Мария Стоева, мениджър бизнес развитие в Manpower от Владимир Данаилов, зам. кмет на Столична община.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 9 часа
  ISLE Academy става отделно дружество на SofMedica Group
  Няколко от новите области на обучение за медицински специалисти обхващат предоперативната подготовка, наблюдението на случаи или дистанционното провеждане на обучения
  преди 9 часа
  Наблюдава се засилен поток обратно към мирните райони в Украйна
  Междувременно половината от хотелите ще оставят настанените при тях бежанци по новата правителствена програма
  преди 9 часа
  Телерик Академия обяви прием за обучение на продуктови мениджъри
  Това е единствената подобна програма за 2022 г., приемът продължава до 7 август
  преди 11 часа
  Асен Василев призова колегите си от ЕС за реални действия за борба с инфлацията
  Според вицепремиера и министър на финансите ЕК би следвало да разпредели финансовия ресурс според степента на зависимост от руски енергийни суровини, а не на база ефекта от Ковид-19
  преди 13 часа
  100 нови случая на Covid-19 у нас
  Общият брой потвърдени случаи на новия коронавирус у нас от началото на пандемията е 1 163 806