събота, 02 декември 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  2378 прочитания

  Японската Ricoh стана акционер в „Немечек България“

  Сделката се финализира в навечерието на 20-годишнината на българската компания
  15 октомври 2019, 10:00 a+ a- a

  Японският гигант Ricoh, световен лидер в решенията за дигитализиране на бизнеса, стана акционер в една от първите самостоятелни български софтуерни компании – „Немечек България“. Сделката бе финализирана в навечерието на 20-ата годишнина на българското дружество. Промяната е резултат от решението на Ricoh да придобие DocuWare – лидер в технологиите за управление на бизнес информация и процеси и дългогодишен миноритарен партньор в „Немечек България“.

  „За нас това не е просто стечение на обстоятелствата, а знакова инвестиция и още едно категорично признание за екипа на „Немечек България“, защото основната част от системата DocuWare се разработва именно от нашите професионалисти от 1998 година насам.“, обяснява Георги Брашнаров, основател на „Немечек България“.

  Ricoh е водещ доставчик на решения за обработка на документи, IT услуги, комерсиален и индустриален принт, дигитални камери и индустриални системи с 80-годишна история. Ricoh Group оперира в близо 200 държави и региони по света. Обемът на продажбите на компанията на глобано ниво за последната финансова година (към март 2019 година) достига $18.1 млрд.

  Разработването на системата DocuWare е един от първите проекти, с които преди 20 години Немечек България стартира дейността си. Към момента над 60 специалисти са посветени на развитието и дистрибутирането на системата за дигитално управление на бизнес информация и автоматизация на работните процеси. Решението се ползва от над 500 000 потребители от 12 000 компании в 90 държави в цял свят, а в България се предлага от 2000 година.

  От компанията се похвалиха, че експертизата на техните професионалистите получава световно признание с включването на софтуера Vectorworks Architect в списъка с най-добрите бизнес инструменти на Newsweek за 2019 година. Българските специалисти участват от близо 20 години в разработването на водещия дизайн и BIM софтуер Vectorworks, който с над 650 хил. клиенти е в топ 3 на най-използваните в света. С него проектират както световноизвестни архитекти, така и специалисти в хитови продукции на филмовата и развлекателна индустрия.

  „Зад тези 20 години история стоят много работа и опит, но ако трябва да посоча само едно постижение, то ще е екипът на „Немечек България“. Гордея се с всеки един от нашите близо 300 професионалисти и най-вече с културата и отборния дух, които успяхме да изградим и поддържаме вече толкова години в един от най-динамичните браншове.“, споделя още Брашнаров.

  Доказателство за това е рекордно ниското ниво на текучество в компанията, което дори през последните години във високо конкурентния ИТ сектор остава под 8%. Близо половината от служителите са в компанията вече над 5 години, а има и такива, които работят в „Немечек България“ от самото ѝ създаване.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 14 часа
  От 1 януари: Максималният осигурителен доход се повишава на 3750 лв.
  Парламентът прие на първо четене бюджетите на НЗОК и ДОО за 2024
  преди 19 часа
  Висшистите в България се реализират все по-добре
  Под 1% безработица при медици и математици, показва тазгодишното издание на Рейтинговата система на висшите училища в България
  преди 19 часа
  AbbVie купува ImmunoGen
  Сделката е на стойност $10,1 милиарда
  преди 20 часа
  Ето колко години трябва да спестявате, за да си купите жилище в България
  Жилищата са достъпни за около една трета от домакинствата в страната, сочи анализ на УниКредит Булбанк
  преди 20 часа
  Безработицата в ЕС и еврозоната остава стабилна
  През октомври показателят остава непроменен спрямо предходния месец
  преди 21 часа
  Инфлацията в еврозоната намалява повече от очакваното
  Според експресните оценки на Евростат показателят през ноември е 2,4%