четвъртък, 18 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2681 прочитания

    "Одело България" откри развоен център в София

    В центъра ще работят до 40 инженери през следващите три години
    15 юли 2019, 11:15 a+ a- a

    Свързани новини

    „Одело България“, част от турската компания odelo Farba Lighting Group, която построи завод за за фарове на Mercedes край Пловдив, откри развоен център в София.

    "Когато намерим правилната среда по отношение на човешки капитал и подкрепа от правителството, инвестициите ни са успешни. Убедени сме, че бизнесът ни в България ще бъде ползотворен и ще продължим да се развиваме“, каза Ахмет Байрактар, президент на odelo Farba Lighting Group, по време на официалната церемония за откриване на развойния център на компанията в София.

    На събитието присъстваха Стамен Янев, изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции, представители на собствениците, мениджърите на развойния център от „одело Германия“, директорът и ръководителят на развойния център в България.

    R&D офисът работи по проекти за задни светлини на автомобили, които ще бъдат в масово производство 2 години след първоначалната проектна фаза. Специалистите в него реализират на практика визията на производителя, вземайки предвид функционалността, трайността, сигурността и естетиката на автомобилния компонент, както и цялостния външен вид на колата.

    Развойният център в момента има екип от 10 висококвалифицирани инженери, които вече работят по първия си проект за един от клиентите на „одело“. До края на тази година се очаква екипът да се увеличи до 20 и да достигне общ брой от 40 служители в рамките на 3 години.

    Те работят в няколко дисциплини, сред които механичен дизайн, оптика, хардуер електроника, софтуер електроника и тестинг.

    „Търсим динамични млади специалисти, които са готови да посрещат предизвикателствата на автомобилния сектор и да се развиват в тази среда“, посочи Мюрсел Гюлен, изпълнителен директор на „одело“.

    Откриването на развойния център отбелязва реализирането на само една част от планираната инвестиция за 40 милиона евро на „одело“ в България. Паралелно с него, компанията почти приключи с изграждането на производствен завод за стопове на Mercedes-Benz в Тракия икономическа зона край Пловдив, в който ще работят около 400 човека.

    За инвестицията си в страната „Одело България“ е удостоена със сертификат за инвеститор Клас А от Министерството на икономиката, а през март 2019 спечели наградата в категория „Инвестиция на зелено“ в конкурса „Инвеститор на годината“, организиран от Българската агенция за инвестиции.

    „Одело“ е водещ доставчик на автомобилни светлини, работещ за най-големите производители на автомобили като Daimler, BMW, Audi, VW, Renault, Toyota и др. Компанията има заводи в Германия, Словения, Турция и Китай, както и развойни центрове в Щутгарт (Германия) и Бурса (Турция), а общият брой служители надхвърля 4 000.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 13 минути
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    преди 7 часа
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство
    преди 8 часа
    България и Италия имат потенциал за разширяване на икономическите връзки и увеличаване на стокообмена и инвестициите
    Президентът на Италианската република Серджо Матарела е на официално посещение в България по покана на българския държавен глава
    преди 8 часа
    преди 23 часа
    Петя Димитрова, АББ: Няма основания да се очаква, че лихвите ще се повишат с въвеждането на еврото
    Между 300 и 400 млн. лв. се очаква да изразходват банките у нас за въвеждането на еврото
    преди 1 ден
    В София ще се проведат първите в България конференция и хакатон, посветени на Ethereum
    ETHSofia ще се състои между 17 и 19 октомври в Иновационен форум „Джон Атанасов“