четвъртък, 28 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2149 прочитания

    Водещ британски фонд инвестира 2 млн. паунда в HeleCloud

    HeleCloud е основанa от британско-българския екип и има офис в София
    09 октомври 2018, 13:20 a+ a- a

    British Growth Fund (BGF) инвестира 2 млн. паунда в HeleCloud, за да ускори растежа на компанията по пътя да се превърне в една от водещите европейски консултантски компании за облачни услуги и доставчици на услуги за управление. BGF е сред най-активните инвеститори в малкия и средния бизнес в света с 2,5 млрд. паунда, насочени към подкрепа на бързия и стабилен растеж във всички сектори. Фондът е подкрепен от водещи банки като Barclays, HSBC, Lloyds, RBS и Standard Chartered.

    Само за две години от създаването си HeleCloud постигна бърз и стабилен растеж, работи по проекти за международни корпорации като Viber, NEX Group и Zopa, а в компанията са ангажирани над 50 професионалисти. 

    „Инвестицията на BGF играе ключова роля в процеса по разширяването на бизнеса ни, като очакваме с нетърпение да работим в тясно сътрудничество с тях, докато продължаваме да растем. Световната тенденция е все повече и повече организации, ангажирани със сигурността в регулираните сектори, да преминат към публичния облак. Радваме се да предложим качествена услуга, която отговаря на сложните изисквания на тези организации“, казва Добромир Тодоров, главен изпълнителен директор на HeleCloud.

    Финансирането ще подпомогне разширяването на портфолиото от услугите на компанията, разширяването на присъствието в други европейски територии и разработването на нови облачни функционалности.

    Инвестицията в HeleCloud бе водена от Алекс Снодграс, Джак Тийсдейл и Тим Реа от офиса на BGF в Рийдинг, Англия.

    Алекс Снодграс, който ще се присъедини към борда на HeleCloud, коментира: „Способността да се препроектира сложна ИТ инфраструктура, която да работи на публични облачни платформи в регулирана среда с високо ниво на сигурност, е рядкост. HeleCloud притежава впечатляващо портфолио от бъдещи проекти и висококвалифициран мениджърски екип. Пазарът за този тип специализирани консултации в областта на облачните услуги се разраства бързо и ние сме щастливи да ги подкрепим на този много важен етап от техния път“.

    HeleCloud е основанa от британско-българския екип – Пол Макарти (главен директор „Корпоративно развитие“), Стефан Бумов (заместник главен изпълнителен директор), Алекс Колев (главен финансов директор), Саймън Рендъл (не-изпълнителен директор), Добромир Тодоров (главен изпълнителен директор). Компанията е специализирана в изграждането на сложни стратегии в облака, внедряването, миграцията и оперативното обслужване.

    Наскоро HeleCloud създаде електронна трейдинг платформа, която обслужва милиони трансакции на ден в световен мащаб за една от водещите финтек компании, и подсигури договори с големи европейски системни интегратори.

    За BGF работят повече от 150 души, като фондът има международна мрежа от бизнес лидери, секторни експерти и мениджъри. Създаденият през 2011 фонд има 14 офиса и подкрепя 239 компании, които осигуряват работа на почти 50 000 души.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 4 часа
    ТИЗ започва паневропейски интермодален проект с италианската Gruppo UniRetiCon
    Целта е у нас да бъдат създадени различни интермодални платформи
    преди 5 часа
    Авиационният сектор у нас е достигнал на 92% нивото си от преди COVID пандемията
    85% от самолетите на българските авиокомпании са работили на пазари извън България
    преди 6 часа
    Български хляб достига до 10 европейски държави с Lidl
    Пловдивският производител „Хебър” инвестира близо 15 млн. евро в 2 нови производствени линии
    преди 7 часа
    Над 10% ръст на пътуванията на българи в чужбина през февруари
    Увеличават се и посещенията на чужденци у нас, показват данните на НСИ
    преди 9 часа
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк