петък, 29 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    7170 прочитания

    Dynamo Software отново отвори "плажен офис" в Коста Рика

    Родната ИТ компания планира агресивно разрастване на офиса в София и драстично увеличение на служителите си
    18 декември 2017, 15:59 a+ a- a

    Dynamo Software превърна в традиция екзотичния изнесен офис за служителите си. И тази година най-отличилите се в работата си избегнаха зимните студове, взеха лаптопите, банските и доброто си настроение и прекараха 3 седмици по бреговете на Коста Рика.

    Dynamo стартира „Pura Vida“ проекта си миналата година, като обеща да превърне „плажния офис“ в традиция за служителите си.

    От компанията споделиха, че се чувстват горди, не само защото са били първата родна компания, която се решава на тази крачка, а защото виждат и други фирми, които следват примера им и инвестират все повече в Employer branding.

    Тази година 4-мата късметлии не просто работиха усилено от плажната ивица на Коста Рика, но и изпълняваха предизвикателствата, които колегите им бяха приготвили за тях. Всяка седмица служителите на софийския офис на Dynamo изпращаха по едно предизвикателство към колегите си от „филиала“ в Коста Рика, като 4-мата късметлии трябваше не просто да изпълняват предизвикателствата, но и да записват подвизите си на видео.

    „Супер забавно е. Целият колектив се събираше, за да измисляме предизвикателствата, а после ги гледахме заедно“, разказват IT екипите от София.

    „IT секторът не е това което беше и това вече не е тайна за никого. За нас е важно служителите да са доволни, за да вървят работните процеси. Нашият бранш е един от малкото, в които няма значение дали работиш от офиса си в София или от плажа. Стига да имаш качествено устройство и добра интернет връзка, работата може да бъде свършена. А дали ще карат сърф в обедната си почивка или ще правят плажно парти след края на работния ден, вече е отделен въпрос“, разказа с усмивка Крис Георгиев, технологичен директор на Dynamo Software.

    Изминалата година беше повече от динамична за родната технологична компания. Dynamo Software успя да затвори една най-големите сделки в сектора, с параметри между 50 и 100 млн. долара, привличайки като инвестиционен партньор финансовия гигант Francisco Partners. От компанията не крият, че планират агресивно разрастване на офиса в София, като планират да увеличат драстично служителите си.

    Dynamo Software е основана през 1998 като Netage Solutions. Компанията предоставя цялостно решение за управление и отчитане на инвестициите под формата на софтуер. Той се използва от мениджъри на фондове, фондации, пенсионни фондове, фондове за дялово участие и фондове за рисков капитал, инвестиционни посредници на недвижими имоти, хедж фондове, фондове на водещи брокери и семейни офиси. Клиентите на Dynamo са вече над 400 и управляват активи на стойност от над 3 млрд. долара.

    Francisco Partners е водеща световна компания за частни капиталови инвестиции, специализирана в инвестиции в технологичния бизнес. От нейното начало преди повече от 17 години Francisco Partners е набрала над 10 млрд. долара и е инвестирала в почти 200 технологични компании, правейки я един от най-активните и дългогодишни инвеститори в технологичната индустрия. Фирмата използва своите познания и опит, за да инвестира в компании и да им помогне да развият пълния си потенциал.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 15 часа
    ТИЗ започва паневропейски интермодален проект с италианската Gruppo UniRetiCon
    Целта е у нас да бъдат създадени различни интермодални платформи
    преди 15 часа
    Авиационният сектор у нас е достигнал на 92% нивото си от преди COVID пандемията
    85% от самолетите на българските авиокомпании са работили на пазари извън България
    преди 17 часа
    Български хляб достига до 10 европейски държави с Lidl
    Пловдивският производител „Хебър” инвестира близо 15 млн. евро в 2 нови производствени линии
    преди 18 часа
    Над 10% ръст на пътуванията на българи в чужбина през февруари
    Увеличават се и посещенията на чужденци у нас, показват данните на НСИ
    преди 20 часа
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк