четвъртък, 25 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    5734 прочитания

    Endava разкрива 400 работни места у нас до 2020

    ИТ компанията откри новия си офис в София
    18 септември 2017, 15:14 a+ a- a

    Международната компания за IT услуги Endava откри новия си офис в София, в който към края на 2020 година се планира да работят 400 топ специалисти. Това е свързано със стратегията за сериозно разширяване на дейността и екипа у нас – от малко над 70 души днес до 180 през юни 2018 и 380-400 в тригодишен период.

    Endava стъпи на българския пазар в края на 2016 след сливането с компанията за разработка на софтуер – ISDC, като това бе поредна стъпка в посока увеличаване на капацитета ѝ в Централна и Източна Европа.

    Оттогава инженерният екип в София работи по проекти за световни лидери в областта на новите технологии, телекомуникациите, застрахователното и банково дело.

    Новият офис на компанията е в центъра на града, разположен на два етажа в бизнес сграда Милениум Център и има обща площ от 2200 кв. м. Той разполага с 14 конферентни зали, кафетерия, зони за релакс, стая за игри, библиотека. В сградата са осигурени и паркоместа.

    У нас Endava търси способни софтуерни инженери - разработчици, архитекти, тест инженери, Java, .Net, Scrum специалисти, специалисти по мобилни приложения, специалисти по автоматизирано тестване, бизнес анализатори. IT професионалисти с различен профил и ниво на опит и експертиза, както и стажанти, ще имат възможност да се присъединят към екипа на компанията в София.

    “Ще продължим да се разрастваме както на локално, така и на глобално ниво, за да можем да гарантираме на клиентите си, че за тях работят IT таланти на световно ниво. Затова избрахме и България като стратегически хъб, който да подсили допълнително развитието на мрежата ни от 14 центъра с над 3900 професионалисти в Западна, Централна и Източна Европа, както и в Северна и Латинска Америка”, обясни Джон Котерел, главен изпълнителен директор на Endava.

    С над 50 000 IT специалисти и над 10 000 IT дипломанти годишно България е изключително силен център за индустрията. Ключови предимства, които Endava отчита при избора, са наличието на много талантливи софтуерни инженери, високото ниво на владеене на английски език, наличие на бързи транспортни връзки с Европа и възможност за синергия при работа по IT проекти в Северна Америка и скандинавските страни. Така офисът в София ще се превърне в един от ключовите центрове за разработка на софтуер в региона, наред с тези в Белград, Букурещ, Кишинев, Клуж-Напока, Яш и Скопие.

    “Ние инвестираме в развитието на хората и се стремим да им предложим интересни инженерни проекти, по които да работят и да учат, както и гъвкави възможности за кариерно развитие. Освен това държим на баланса между работата и личния живот”, обясни Даниела Анева, директор "Човешки ресурси" в офиса на Endava в София.

    Основна цел на компанията е да бъде предпочитан работодател във всички държави, в които оперира. Затова и в България, както и по света, Endava инвестира в развитието на млади специалисти, чрез стажантски програми и различни партньорски инициативи с университети, академии за професионално обучение и IT общността.

    Еndava e международна компания за IT услуги. Вече 17 години обслужва световни лидери от финансовия, застрахователния, телеком и медийния сектор, дистрибуторските мрежи и туризма. За финансовата година 2015-2016 реалзира приходи от 126 млн. евро. Разполага с мрежа от 14 офиса в цял свят - в САЩ и Европа (Лондон, Франкфурт, Амстердам и др.) с над 3900 висококвалифицирани специалисти. Стратегическите центрове на Endava за разработка на софтуерни решения са в България, Румъния, Сърбия, Македония, Молдова и Колумбия.

    Повече за плановете на компанията у нас вижте в интервюто на Economy.bg с Джон Котерел, главен изпълнителен директор на Endava, тук

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 2 часа
    ЕК стартира Алианса за критично важните лекарства
    Целта е да се предотврати недостига на лекарства от критично значение
    преди 3 часа
    ЕС ограничава плащанията в брой до €10 000
    ЕП прие нови правила за борба с прането на пари и финансирането на терористични организации
    преди 3 часа
    Мъск обеща по-евтини електромобили
    След като компанията отчете най-големия спад на приходи от 2012 г. насам
    преди 20 часа
    България е 1-ва в Европа по брой заети жени в технологичния сектор
    36% са момичетата в училищата с професионални направления „Компютърни науки“, „Приложна информатика“ или в профил „Софтуерни и хардуерни науки“
    преди 20 часа
    IWG добави 867 нови локации в световен мащаб през 2023 г.
    Тенденцията бизнесът да се насочва към хибридни работни решения набира скорост, като IWG договаря почти двойно повече локации в сравнение с 2022 г.
    преди 20 часа
    ЕП прие директивата относно работата през платформа
    За първи път се въвежда регулация за използването на алгоритми на работното място