петък, 29 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    24170 прочитания

    Българска IT компания изпраща служителите си на плажен „изнесен офис“ в Коста Рика

    Dynamo Software изпраща свои служители на „изнесен офис“ по бреговете на Коста Рика
    16 март 2017, 13:17 a+ a- a

    Българската IT компания Dynamo Software стартира своя HR проект "изнесен офис" по бреговете на Коста Рика с 4-ма служители. Фирмата има амбицията това да се превърне в дългосрочна практика. Късметлиите, които ще сложат старта на кампанията, заминават тази събота, 18 март, и ще работят от плажната си къща до 4-ти април.

    „Идеята се роди след посещение на Коста Рика от член от екипа ни. Беше повече от очарован от екзотичната дестинация, показваше ни снимки на най-красивите залези и пейзажи, а на една от тях беше с лаптопа си. Довършваше важна кампания за клиент, но това не му попречи да замине на почивка със семейството си. Живеем в изключително бързоразвиващ се свят и технологиите ни позволяват една свобода, за която не сме и мечтали преди години. Искаме да покажем, че работата в IT сектора не е клишираната представа за писане на код от 9 ч. до 19 ч. на едно бюро – напротив, нашата работа ни позволява свобода и динамика, които малко професии могат да си позволят. И точно затова си казахме: ОК, явно може и така. Взимаме си лаптопите и отиваме на сърф.“, разказва с усмивка основателят на Dynamo Software Дилян Павлов.

    Служителите, които ще работят от плажа, ще имат тежката задача да държат в течение останалите си колеги за всички интересни моменти и предизвикателства, които работата от „изнесен офис“ може да донесе. На въпроса дали ги притеснява нещо преди заминаването, всички единодушно отговориха: „Стига да има слънце, вълни и добра интернет връзка, всичко ще е наред!“

    Екипът на компанията е кръстил проекта Pura Vida, израз, станал нарицателен от едноименния филм на на Гилберто Соарес, който означава радостта от простите неща в живота и умението да им се наслаждаваме.

    Dynamo Software основана през 1998 под името Netage Solutions. Компанията се преименува през 2015-та на Dynamo Software, което е и името на основния им продукт. Седалището на компанията е базирано в Бостън, но имат офиси в Лондон, София и от скоро в Сингапур.

    Специализирани са в Cloud базираните CRM системи за управление на инвестиции и управлението на инвестиционни портфейли, като българската компания има повече от 350 клиента в цял свят, сред които J.P. Morgan и Goldman Sachs, хедж фондове, първокласни брокерски къщи, агенции за недвижими имоти, частни капиталови фирми и други.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 22 минути
    38 млрд. долара достигат загубите от финансови измами през 2023
    БОРИКА стартира инициатива за превенция на финансови измами
    преди 27 минути
    Започва поетапно изключване на отоплението за град София
    Изключването на топлоподаването стартира на 31 март
    преди 1 час
    Богданов: ЕК одобри проект за единен инвестиционен портал
    Целта е да се обедини цялата административна дейност около обслужването на потенциалните инвеститори у нас
    преди 1 час
    БНБ: Има риск от нарастване на необслужваните кредити
    Очаква се затягането на условията в еврозоната да се пренесе върху лихвените проценти в страната
    преди 2 часа
    TSMC планира да увеличи работната си сила до 100 000 души
    Най-големият производител на чипове наема с огромни темпове