петък, 29 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    4766 прочитания

    ИТ компаниите Endava и ISDC се сливат

    Endava си поставя за цел да се разрасне и в София
    15 септември 2016, 14:42 a+ a- a

    ISDC, компания за софтуерен инженеринг с около 300 служители в Холандия, България и Румъния, и Endava – софтуерна компания с глобално присъствие на международния пазар, се обединиха. Сливането ще даде възможност за по-нататъшно разрастване и затвърждаване на позициите в предоставянето на ИТ услуги, фокусирани основно върху корпоративни клиенти от цял свят, съобщиха компаниите.

    След официалното присъединяване на ISDC към Endava Group, служителите на компанията наброяват общо 3300 души. Това включва мрежата от офиси във Великобритания, Холандия, Германия и САЩ, както и в стратегическите локации с фокус върху изпълнение на проекти за разработка на софтуерни решения, разположени в България, Румъния, Сърбия, Македония, Молдова и Колумбия.

    Съвместната дейност на двете компании ще увеличи бизнес възможностите на Endava по отношение на разрастващия се набор от международни клиенти. Сред тях са някои от световните лидери в множество сектори като финанси, застрахователна дейност, телекоми, медии, технологии, дистрибуторски мрежи и туризъм.

    Това обединение идва след поредица от успешни сливания през последните 3 години от страна на Endava както в Европа, така и в Северна Америка, уточняват от компанията.

    Екипите на ISDC ще затвърдят значително присъствието на Endava в две основни локации, които са от ключово значение за стратегията на компанията. След обединението, най-големият ѝ към момента център за разработка на софтуер, разположен в Румъния, ще наброява 1900 служители.

    Навлизането в България – локация, обект на стратегически интерес за Endava, е разпознато от компанията като добра възможност за разширяване на цялостната експертиза и бъдещ растеж на територията на страната, най-вече поради доказания профил, професионалната репутация и потенциала на българските ИТ специалисти.

    Endava си поставя за цел да се разрасне и в София толкова бързо, колкото и в другите си офиси по света, стремейки се да се превърне в предпочитан работодател, съобщават от компанията.

    ISDC e софтуеренa компания, предоставящa високотехнологични решения за бизнес потребностите на корпоративни клиенти, в съответствие с най-актуалните към момента IT тенденции. Заедно с екипите си в Румъния и България, ISDC има 25 години опит в успешното изпълнение на IT проекти, свързани с модернизация, интеграция и миграция. Компанията разработва софтуерни приложения и предлага експертни анализи и услуги. Основният фокус на ISDC са клиенти от финансовия сектор и иновативни организации от други индустрии.

    Еndava e частна компания за предоставяне на IT услуги с над 15 години опит в работата с някои от световните лидери от финансовия, застрахователния, телеком и медийния сектор, както и в дистрибуторските мрежи и туризма. За компанията работят над 3000 висококвалифицирани специалисти в мрежата от офиси в САЩ и западна Европа, както и в стратегическите локации с фокус върху проекти за разработка на софтуерни решения, разположени в България, Румъния, Сърбия, Македония, Молдова и Колумбия.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 1 час
    Очаква се пазарът на смартфони да се възстанови през 2024 г.
    Най-голям ръст се очаква в премиум сегмента, показват данни на Counterpoint Research
    преди 3 часа
    38 млрд. долара достигат загубите от финансови измами през 2023
    БОРИКА стартира инициатива за превенция на финансови измами
    преди 3 часа
    Започва поетапно изключване на отоплението за град София
    Изключването на топлоподаването стартира на 31 март
    преди 4 часа
    Богданов: ЕК одобри проект за единен инвестиционен портал
    Целта е да се обедини цялата административна дейност около обслужването на потенциалните инвеститори у нас
    преди 4 часа
    БНБ: Има риск от нарастване на необслужваните кредити
    Очаква се затягането на условията в еврозоната да се пренесе върху лихвените проценти в страната
    преди 5 часа
    TSMC планира да увеличи работната си сила до 100 000 души
    Най-големият производител на чипове наема с огромни темпове