понеделник, 27 май 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  2411 прочитания

  Гопет Логистикс инвестира 500 хил. евро в в соларна фотоволтаична система

  Компанията отбелязва 20 години на пазара
  15 май 2024, 09:46 a+ a- a

  20-годишен юбилей празнува ГОПЕТ Логистикс, част от ГОПЕТ ТРАНС. За този период компанията има обработени над 200 000 SKU и работа с повече от 70 клиента. С поглед към бъдещето и като част от ангажимента си за намаляване на вредните емисии, дружеството инвестира 500 000 евро в соларна фотоволтаична система върху покрива на своята сграда. По този начин тя покрива повече от 60% от енергийните си нужди и се стреми към 100% енергийна независимост. Това е сериозна стъпка напред към постигане на декарбонизация.

  Още от възникването си през 2004 г. с малък склад в с. Локорско (област София) и първият дългогодишен ключов клиент, компанията се разви и наложи като лидер в логистичния сектор. Днес, новата модерна складова база, разположена в индустриалната зона на Казичене, има всички необходими изисквания за съхраняване на основни стоки, включително и специализиран склад за опасни (ADR) материали. Логистичният център е снабден с условия за подово и стелажно складиране, а сигурността на стоките е осигурена от видео наблюдение, спринклетна система и многокомпонентна охранителна система. Всички операции се осъществяват и контролират с ERP система (Navi Trans), която е напълно интегрирана за управление в реално време на логистичните процеси, административни документи и счетоводни операции. Фирмата разполага със собствена система за Качествен контрол и мониторинг на товаро-разтоварните операции (ТРО), като за целта всички нови служители преминават през прецизно въвеждащо обучение.

  Използвайки индивидуален подход към всеки клиент, компанията предлага разнообразие от услуги - препакетиране, етикетиране, асемблиране, баркодиране, палетизиране, депалетизиране и други. ГОПЕТ Логистикс предоставя 3PL услуги за над 80 000 SKU и обработва повече от 3300 поръчки всеки месец. За първите пет месеца на 2024 г. са обслужени над 40 клиента от различни сектори. Складовата база осигурява крос-докинг направление, за което са изградени обособени зони за още по-ефективно, бързо и качествено обслужване на товарни автомобили от различни релации. Операционната система предлага персонализирани онлайн справки и отчети в реално време на всички складови дейности и стокови наличности. За да продължи да надгражда своето обслужване в края на 2024 г. предстои да стартира и процедура по обновяване и преминаване към нова версия на софтуера - Navitrans 365 BC. Планирано е също модернизиране на интерфейса на мобилните устройства, за осъществяване на по-лесна и ефективна работа за служителите и по-бърза обработка на поръчките на клиентите.

  През последните няколко години се наблюдават изключително динамични и нови явления. Разчитайки на екип от професионалисти, иновативни технологии и постоянен стремеж към качествено обслужване, ГОПЕТ Логистикс предлага интелигентни решения за глобалните предизвикателства в логистиката. Специализира се в предоставянето на услуги по разтоварването на контейнери за различни клиенти, които изцяло аутсорснаха дейността си от собствени складови бази, с цел по-ефективна работа и намаляване на разходите си. Експертите от ГОПЕТ Логистикс очертават онлайн пазаруването, B2C и B2B платформите, като бъдещето в световен мащаб. Затова фирмата бързо се адаптира и обслужва пратки за различни B2B проекти, включително и Amazon, една от най-големите B2B платформи, като разработва собствена оперативна линия за обслужване на тези стоки.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 3 часа
  Китай ще подпомага производството на чипове с $47,5 млрд.
  Една от основните области, върху които ще се фокусира третата фаза на фонда, е оборудването за производство на чипове
  преди 8 часа
  Paysera България дебютира на ВЕАМ пазара на БФБ
  Компанията за дигитални платежни услуги планира да увеличи капитала си с 2 млн. лв.
  преди 9 часа
  Standard & Poor's потвърди рейтинга на България и стабилна перспектива
  Агенцията прогнозираприемане в еврозоната най-късно началото на 2026 г. и ръст малко под 3% за периода 2025-2027 г.
  23 май 2024, 15:30
  Eldrive започва да изгражда собствени зарядни паркове за електромобили
  Освен зарядните станции в парковете ще има кафенета и магазини
  23 май 2024, 13:52
  „Смарт Органик“ вече се търгува на основния базар на БФБ
  Тя е първата компания, преминала от малкия пазар beam на основния Standard на Борсата