четвъртък, 25 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2661 прочитания

    БФБЛ избра членове на УС и контрольор

    Ираван Хира и Петър Велев бяха преизбрани в Борда, подновен бе и мандатът на Гилбърт Маккоул
    01 юни 2023, 14:48 a+ a- a

    Част от Борда на БФБЛ (отляво надясно горен ред): изпълнителният директор Георги Руйчев, Левон Хампарцумян, Максим Бехар, Камелия Славейкова, Гилбърт Маккоул и Карел Крал, (долен ред) Антон Панайотов, Мирослав Петров, Петър Велев, Ираван Хира (Снимка: БФБЛ)

    Годишното Общо събрание на Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ) отново гласува доверие на Ираван Хира – управляващ директор на „Файнeншъл Таймс България“, и Петър Велев – управител на „Екофарм”, като членове на Управителния съвет за следващите 3 години. Подновен бе и мандатът на Гилбърт Маккоул (KPMG) като контрольор на организацията. 

    В заседанието, проведено на 31 май 2023 г. в гранд хотел „София“, участие взеха управители и топ мениджъри на близо 60 компании членове на БФБЛ – общността на отговорния бизнес. При откриването председателят Левон Хампарцумян подчерта активната им роля в създаването на икономически и социални блага: „С общи усилия утвърждаваме етичния бизнес, устойчивото развитие и добрите практики на отговорните компании и така променяме България към по-добро, за да се превърне тя в страната, в която искаме да инвестираме, да работим почтено и да живеем достойно.“ 

    БФБЛ е най-голямата и утвърдена бизнес асоциация, посветена на насърчаването и популяризирането на бизнес етиката и корпоративната социална отговорност, и обединява над 130 водещи фирми от различни сектори, които развиват прозрачно и устойчиво своята дейност. 

    Изпълнителният директор на БФБЛ Георги Руйчев направи отчет за дейността на организацията през изминалия период и маркира основните проекти през настоящата година. Общото събрание прие и всички финансови доклади за отчетения период. 

    При гласуването делегатите преизбраха като член на Борда Петър Велев – управител на българската фармацевтична компания „Екофарм“. Ираван Хира – управляващ директор на „Файнeншъл Таймс България“, една от водещите новинарски организации в света, влиза отново в Борда след трите си успешни мандата като председател и заместник-председател на БФБЛ. Преизбран бе и дългогодишният контрольор на БФБЛ Гилбърт Маккоул (KPMG). Тримата ще продължат да работят за генерирането на идеи и осъществяването на проекти, които да насърчават спазването на високи етични стандарти, отговорното поведение на бизнеса, диалога с всички заинтересовани страни и защитата на интересите на членовете на Форума. 

    По време на коктейла присъстващите управители на някои от най-големите и успешни компании в България обмениха идеи за развитие и сътрудничество.

    Пълен списък с членовете на Борда на БФБЛ: 
       • Председател – Левон Хампарцумян („ЛВ Адвайзори“); 
       • Заместник-председател – Антон Панайотов („Аларик Секюритис“);
    и членове: 
       • Божидар Нейчев (PwC България);
       • Весела Илиева (Unique Estates); 
       • Камелия Славейкова („Шел България“); 
       • Карел Крал („Електрохолд България“); 
       • Максим Бехар („M3 Комюникейшънс Груп“); 
       • Милена Драгийска-Денчева („Лидл България“); 
       • Мирослав Петров („Лийд Вижън“); 
       • Петър Велев („Екофарм“); 
       • Таня Косева-Бошова („Парк Лейн“); 
       • Ираван Хира („Файнeншъл Таймс България“); 
       • Контрольор – Гилбърт Маккоул (KPMG).

    СНИМКИ:

    Снимка 1: Част от Борда на БФБЛ (отляво надясно горен ред): изпълнителният директор Георги Руйчев, Левон Хампарцумян, Максим Бехар, Камелия Славейкова, Гилбърт Маккоул и Карел Крал, (долен ред) Антон Панайотов, Мирослав Петров, Петър Велев, Ираван Хира

    Снимка 2: (отляво надясно) Георги Руйчев и Левон Хампарцумян направиха кратък преглед на активностите през изминалия период 

    Снимка 3: Делегатите приеха финансовите отчети на БФБЛ за 2022 г. 

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 14 часа
    България е 1-ва в Европа по брой заети жени в технологичния сектор
    36% са момичетата в училищата с професионални направления „Компютърни науки“, „Приложна информатика“ или в профил „Софтуерни и хардуерни науки“
    преди 14 часа
    IWG добави 867 нови локации в световен мащаб през 2023 г.
    Тенденцията бизнесът да се насочва към хибридни работни решения набира скорост, като IWG договаря почти двойно повече локации в сравнение с 2022 г.
    преди 15 часа
    ЕП прие директивата относно работата през платформа
    За първи път се въвежда регулация за използването на алгоритми на работното място
    преди 15 часа
    ЕС с нови правила за големите фирми
    Дружествата ще трябва да следят дали стоките им не идват от места с използване на детски труд и замърсяващи природата
    преди 17 часа
    преди 20 часа