вторник, 23 юли 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  2195 прочитания

  Телерик Академия обяви прием за програмата за подготовка на DevOps инженери

  Приемът е отворен до 17 септември, а в програмата могат да кандидатстват както индивидуални участници, така и служители, изпратени от компании
  18 май 2023, 09:51 a+ a- a

  Телерик Академия обяви прием в третото издание на програмата Telerik Academy Upskill DevOps, единствено за 2023. Кандидатстването продължава до 17 септември, а участниците ще се подготвят за ролята на DevOps инженер под менторството на опитни практици и в още по-интерактивен формат на обучението.

  Програмата е надградена с повече практика, екипни задания и постоянна обратна връзка от двамата водещи трейнъри с над 15 години опит - Даниел Ранков, CEO и Chief Cloud Officer в Several Clouds и първият AWS Community Hero в България, и Илиян Вутов, DevOps Team Lead в Dext, както и от гост-лекторите.

  3-месечната програма стартира през октомври, а лекциите ще се провеждат два пъти седмично в онлайн формат. Това прави обучението подходящо за хора, които работят и искат да направят следващата стъпка в кариерата си или да се преквалифицират от професии като софтуерни инженери и системни администратори към DevOps специалисти.

  Практическият фокус на програмата дава възможност и за компаниите да инвестират в развитието на служителите си и надграждане на екипите им с профилирани кадри, които да отговарят за по-сигурното и ефективно създаване и извеждане на пазара на софтуерни продукти и услуги.

  „Нашите Upskill програми са изградени, така че да носят реална промяна в кариерата на участниците. Фокусът върху практиката, опитните трейнъри и възможността да реагираме бързо на промените и обратната връзка са гаранция за това. В последното издание на Upskill DevOps участниците оцениха високо практическата насоченост на програмата и над 90% вярват, че реалният проект, който разработват в обучението, е подобрил DevOps уменията им. Затова и в новото издание на програмата увеличихме практиката чрез допълнителни екипни задания и добавихме още един водещ лектор с богат опит, за да може всеки курсист да получи още по-задълбочена обратна връзка и помощ в процеса на развитие на ключовите DevOps умения”, коментира Александра Мечкова, изпълнителен директор на Телерик Академия.

  Приемът в новото издание на Upskill DevOps продължава до 17 септември през сайта на Академията и включва CV и мотивационни въпроси. Следващата стъпка е преминаването на онлайн тест, който включва базови въпроси за жизнения цикъл на софтуерното разработване (SDLC) и изследва на логическото мислене на кандидатите.

  Обучението е подходящо начинаещи DevOps специалисти, които искат да надградят уменията си, както и за хора от свързани роли като софтуерни инженери, системни администратори, мениджъри на ИТ екипи.

  Програмата е валидирана от водещи софтуерни компании като Experian, OfficeRnD, ST6, DataArt, Appolica, AmericanEagle и участниците в нея изграждат умения в среда, близка до реалната. Това дава възможност и за работодатели да инвестират в служителите си и да надградят екипите си с добре подготвени кадри, които притежават практически умения. 

  Участниците в програмата усвояват ключови инструменти и концепции за прилагането на най-добрите практики за бързо производство и доставка на качествен софтуер. Всяка тема в обучението включва и практическо задание и дава възможност за решаване на реални казуси, комбинирайки теория и практика. Кулминацията на програмата е финален проект - разработка на DevOps стратегия от край до край, по който участниците започват работа още в началото на програмата и изграждат поетапно в рамките на 3-месечния курс. Курсистите работят в малки екипи през цялото време и разчитат на постоянна обратна връзка от лекторите, които се превръщат в техни ментори.

  Към водещите трейнъри в програмата, Даниел Ранков и Илиян Вутов, се присъединяват и гост-лектори, сред които Димитър Димитров, Head of Infrastructure в Dext, Миглен Евлогиев, VP Infromation Security в Payhawk и Виктор Цветков, CTO в Телерик Академия.

  С лекции два пъти седмично, които могат да се съчетават с работа и лични ангажименти, курсистите усвояват в дълбочина теми като изграждане на DevOps култура, Continuous Integration/Continuous Delivery, жизнен цикъл на доставка на софтуерен продукт, DevSecOps, работа с Docker, Kubernetes, AWS.

  Програмата се провежда изцяло онлайн, като се планират и пожелателни networking събирания, в които курсистите могат да се запознаят и общуват в неформална среда на живо.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 4 часа
  Държавата пое нов дълг за още 200 млн. лева
  Заемът е под формата на 3-годишни държавни ценни книжа
  преди 5 часа
  Български учени ще изследват близкия Космос от Антарктида
  Първият полярен астрономически проект на България ще се осъществи през 2024-2025
  преди 6 часа
  Анализ: Над 20% спад в броя на предлаганите имоти за продажба у нас
  Продавачите отлагат решението за продажба, въпреки високите цени в момента, отчитат от АДРЕС Недвижими имоти
  преди 7 часа
  Проучване: Китай е 1-ви в света по използване на GenAI
  Банковото и застрахователното дело са водещи по отношение на включването на GenAI в ежедневните бизнес операции
  преди 10 часа
  Вдигат двойно туристическия данък в София
  Близо 10% увеличение в броя на туристите, отчита столицата
  преди 11 часа
  Германската METZ открива логистична база у нас
  Технологичните продукти на германския бранд вече са достъпни за българските потребители