понеделник, 11 декември 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  2319 прочитания

  Kyndryl България празнува 1-ва годишнина

  Чрез клиентския център за иновации и споделени услуги на Kyndryl в София печелим доверието на български и международните клиенти, споделя Александър Николов, управляващ директор на компанията
  01 февруари 2023, 11:37 a+ a- a

  Александър Николов, управляващ директор на компанията

  Kyndryl България отбелязва една година на пазара у нас.  В края 2021 технологичният гигант IBM отдели част от бизнеса в нова компания, наречена Kyndryl. Тя официално стартира дейност на 3 ноември 2021 в повече от 60 държави в света, включително и в България.

  Празнувайки първата си годишнина в България, Kyndryl, най-големият доставчик на ИТ-инфраструктурни услуги в света, отново потвърди ангажимента си към българските и международните клиенти, които разчитата на дигитализацията, за да изграждат глобално конкурентни бизнес-модели.

  „През последната година се трансформирахме със скоростта на светлината. Това пътуване ни превърна от отдел за ИТ услуги в компания, която влияе върху развитието на иновациите и цифровите технологии в България. Бързо спечелихме доверието на българските клиенти. Чрез клиентския център за иновации и споделени услуги на Kyndryl в София печелим доверието и на международните клиенти“, коментира Александър Николов, управляващ директор на Kyndryl България.

  Kyndryl е най-големият доставчик на ИТ-инфраструктурни услуги в света. Компанията проектира, изгражда, управлява и модернизира ключови информационни системи, от които светът зависи всеки ден. През последната година поради начина, по който Kyndryl се развива чрез своите партньорства и шест практики, пазарът й нарасна до 510 млрд. долара (до 2024 г.) в световен мащаб. Клиентите на Kyndryl - хиляди компании в над 60 държави управляват важни активи на ключови световни системи и са в основата на функционирането на света.

  В България Kyndryl успява да покрие всички сегменти на българския ИКТ пазар, който през последните седем години има оборот с 300% ръст и достига 2,5 млрд. евро.

  „Много съм горд от работата на Kyndryl в България, която докосва живота на много българи. Независимо дали теглите пари от банкомат, откривате банкова сметка или пазарувате онлайн, вероятно някои от технологиите и практиките, поддържани от Kyndryl, участват в предоставянето на вашата услуга. В Киндрил България работят висококвалифицирани специалисти, които поддържат местни и международни клиенти от ключови индустрии“, подчертава Александър Николов.

  Днес Kyndryl обслужва корпоративни клиенти от цял свят, сред които FiBank, Honda, Mitsubishi, Schneider Electric, Deutsche Bank, Dow, RSA Insurance, BMW Group и др.

  Kyndryl има шест глобални практики, организирани около начина, по който клиентите употребяват ИТ услуги: Cloud Services; Core Enterprise and zCloud; Applications, Data and AI; Digital Workplace; Security and Resiliency; and Network and Edge.

  Миналата година компанията обяви и няколко иновативни технологии, които значително разширяват диапазона на предлаганите ИТ услуги.

  Вижте профила и актуалните позиции за работа на Kyndryl Bulgaria EOOD в JOBS.bg

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  08 декември 2023, 16:09
  Една трета от българите има дигитални умения
  Под 30% от хората у нас ползват административни е-услуги, сочат данни на НСИ
  08 декември 2023, 15:54
  НСИ: Едва 3.6% от фирмите у нас използват изкуствен интелект
  15% от предприятията са продавали стоки и услуги по интернет, сочат данните
  08 декември 2023, 15:07
  Франция и Германия са съгласни по 90% от промените във фискалните правила на ЕС
  Промените целят да дадат на страните от ЕС повече време за намаляване на дълга чрез индивидуални планове и създаване на стимули за публични инвестиции
  08 декември 2023, 14:15
  Съкращенията в САЩ се увеличават през ноември
  Основните засегнати сектори са търговия на дребно и технологичния сектор
  08 декември 2023, 13:35
  Прагът за кешови плащания остава 10 хил. лв., няма да има "донос-бонос"
  Парламентът прие на второ четене промени в някои от данъчните закони