сряда, 29 май 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  4302 прочитания

  ИТ екипите в България: WEX Health, Coherent Solutions Bulgaria

  Запознайте се със Стоян, Вени и Цветан и научете повече как и върху какво работят
  30 януари 2023, 12:50 a+ a- a

  От ляво надясно: Цветан Атанасов - QA Lead, Невена Деликирева - BA Department Manager и Team Lead, и Стоян Стоянов - .NET developer в WEX Health екипа на Coherent Solutions Bulgaria. Снимки: Личен архив

  В рубриката на Economy.bg „ИТ екипите в България“ представяме ключови екипи във водещи технологични компании в България и ви срещаме с хората, които са част от тях. Лидери на екипи и ИТ професионалисти разказват повече за проектите, технологиите, начините на работа, както и за себе си, за своя професионален път и какво ги задържа в компанията.

  Запознайте се с Невена Деликирева - BA Department Manager и Team Lead, Стоян Стоянов - .NET developer, и Цветан Атанасов - QA Lead в WEX Health екипа на Coherent Solutions Bulgaria и научете повече как и върху какво работят.

  Представете ни Вашия екип – колко специалисти сте и какво правите? По какви проекти работите?
  Невена: Проектът, по който работя, обслужва сектора на здравеопазването в САЩ и представлява платформа за управление на здравни планове. Платформата поддържа целия цикъл по обслужване на тези планове от предлагането им чрез работодателите до сключването на договори с клиенти, извършване на плащания и заявяване на претенции спрямо покритието им. Текущо за проекта работят 10 scrum екипа, 3 от които позиционирани основно в България.

  Тъй като платформата е изключително обширна откъм функционалности, екипът търпи разширение, като се планира включването на още екипи в близко бъдеще. В моя текущ екип, в който помагам като scrum master, участват различни специалисти като бизнес анализатор, програмисти, както и manual и automation QA-и. Работим тясно и ежедневно с клиента, за да анализираме и предложим най-оптималното решение за дадена функционалност. Работата в екипа е доста динамична, тъй като освен с PO-то, който е от страна на клиента, ежедневно комуникираме и с други различни екипи също от страна на клиента като администратори на бази данни, DevOps, технически експерти и архитекти.

  Невена Деликирева 

  BA Department Manager и Team Lead

  Намерих своето място в Coherent Solutions като Бизнес Анализатор. Малко след това стартира изграждането на новите екипи в София и имах възможността да се включа като ръководител на екип, след това и Scrum Master. Днес помагам и на развитието на BA отдела в София в ролята си на BA department manager.

  Това, което най-много ме привлече и продължава да ме привлича, е свободата, която компанията осигурява за максимално извличане на креативността на всеки един служител. Вдъхновява ме личното отношение към всеки един човек, тук не е проблем да правиш грешки, тъй като това е начинът да растеш и учиш.

  Какви технологии използвате?
  Стоян: Технологичният стек, който използваме, е с .Net технологии, като .Net Framework, Ado .Net, .Net Core, Razor Pages. Работим с SQL Database за бази данни, като използваме Stored Procedures и Entity Framework и Entity Framework Core. За front-end се използва JavaScript и jQuery, Bootstrap; имаме и проекти с Angular. 

  Как работите в момента и колко често се събирате заедно в офиса?
  Невена: В момента компанията е достатъчно гъвкава и позволява всеки служител да прецени дали да работи в офиса или дистанционно. Винаги е „празник“, когато повече колеги от екипа решат да ползват офиса като работно място. В такива случаи организираме общ обяд или следобедна среща, в която да прекараме време заедно. Освен това компанията организира и различни събития, в които трите екипа в София могат да се включат и така поддържаме екипния дух, както и фирмената култура на компанията. 

  Как типично преминава един работен ден в екипа?
  Стоян: Един типичен ден започва с кафе и регулярен дневен разговор с колегите от екипа. През деня има най-разнообразни срещи – вътрешни или с клиента, както и време за фокусиране над работата. Разбира се, има и моменти за отдих и разпускащи разговори с колеги или някое друго развлечение като джага или игра на плейстейшън.

  С кои други екипи работите най-често?
  Цветан: Нашата работа е динамична и разнообразна. В зависимост от задачите ни се налага ежедневно да си колаборираме с всяка една от другите специалности: програмисти, бизнес анализатори, Automation QA-и, архитекти, собственици на продукти.

  Цветан Атанасов

  QA Lead 

  Част съм от компанията повече от 3 години. Тук започна моят професионален път като Quality Assurance инженер. В самото начало бях без почти никакъв опит, а в настоящия момент съм QA Lead. В компанията имам изключителната възможност да надграждам и развивам себе си както в професионален, така и в личностен план.

  Възможностите за начално, поддържащо и надграждащо обучение, както и кариерно развитие, които намирам тук, са сред основните неща, които ме задържат в компанията. Всяка следваща преодоляна трудност и новопридобито знание ме мотивират и вдъхновяват да продължавам напред – да видя утрешния ден с какво ще ме предизвика и къде може да ме отведе.

  Разкажете нещо, с което екипът Ви се гордее.
  Невена: Със старта на Coherent Solutions в България  започнахме работа и по проекта, по който работя и в момента. Първоначално в София нямаше готов екип, а бяхме разпределени във вече съществуващи и работещи екипи с цел по-лесно навлизане в материята и набиране на скорост. Почти четири години по-късно, успяхме да изградим 3 самостоятелно работещи екипа в София. Същевременно успяхме да спечелим както доверието на международните ни колеги, така и самия клиент. Аз лично се гордея с всеки един колега за отговорността, отдадеността и креативността, които внасят всеки ден. 

  Едно от най-големите предизвикателства, които срещнахме и все още срещаме, е промяната в методологията на работа (преминаване към scrum). Въпреки тази трансформация, успяваме да задържим качеството на работата и да изградим стратегия за адаптиране към новия процес на работа.

  Освен превръщането на екипите в София в равностоен съветник в проекта и за клиента  благодарение на страхотния колектив изградихме и изключително приятелска атмосфера, в която въпреки предизвикателствата човек да се чувства значим и да се чувства удовлетворен от работата, която върши.

  Стоян: Наскоро решихме казус с разработка на функционалност, отнасяща се за проследяване на данни, с цел при поява на проблем той да се открие лесно при търсенето му. Разбира се, ще работи само за юзъри, които желаят тази функционалност да бъде активирана за тях. 

  Бих казал, че беше предизвикателно за нас, тъй като използвахме най-новия .Net 6. Променяхме предвидените архитектурни решения и ги заменихме с нови, започвайки от нулата, гонейки краен срок. Справихме се отлично според мен.

  Цветан: Казусите са много, но няма някой, който да надделее над останалите. Това, че не се отказваме при всяко следващо предизвикателство, колкото и да ни се струва на моменти непреодолимо, изпитвайки нашето търпение, решимост и целеустременост, търсейки нови нестандартни решения, може да считаме за повод за гордост.

  Какво обичате да правите заедно извън работно време?
  Стоян: Често извън работно време организираме бордови игри в офиса, излизаме редовно екипно или целия проект на Happy hour. 

  С колегите, с които сме изградили по-приятелски отношения, излизаме вечер след работа на по бира.

  Какво сплотява екипа Ви?
  Невена: Най-вече приятелската атмосфера, която всеки от нас се опитва да внася и пази в рамките на екипа си. Една много важна стъпка, която правим, преди да приемем новопостъпил служител в проекта, е да преценим неговата експертиза, и да потвърдим дали ще се впише в екипа като личност, спрямо ценностите, които имаме. Веднъж изградили тази атмосфера, за нас е изключително важно тя да бъде поддържана, както и хората да се чувстват добре и да не се страхуват да опитват нещо ново и да правят грешки, учейки се.

  Цветан: С времето екипът ни се сплотява все повече и повече от всяка следваща трудност, пред  която се изправяме и взаимопомощта, която си оказваме.

  Стоян Стоянов

  .NET developer 

  В компанията съм от над 3 години и на този етап смятам, че съм на правилното място. Това, което ми харесва тук, са хората – изключително готини и положително настроени. Компанията се старае да се чувстваме добре и да се развиваме по свой собствен начин и с темпото, което всеки от нас иска и може. Смятам, че Coherent Solutions ни предоставя добри условия и възможности за това развитие, като има ясно изградена програма, наречена Груп Мениджмънт, в която всеки има свой ментор, отговорен за развитието му.

  Мотивиран съм от това, че работя с професионалисти и опитни хора, от които всеки ден научавам нещо ново.Постоянно обменяме взаимно опит и информация.

  Как се вписват нови хора във Вашия екип?
  Невена: Всеки нов човек преминава онбординг процес както на ниво компания, така и специфично обучение за самия проект. Освен теоретични материали има и доста практични задачи, които позволяват по-бързото опознаване на спецификата на домейна, както и опознаване на процесите вътре в проекта. В зависимост нивото на експертиза, може да бъде назначен и ментор, който допълнително да подсигури по-плавното навлизане на човека. Всяка дисциплина, от своя страна, инициира и организира допълнителни срещи, в които да се коментират специфични проблеми и идеи за оптимизация. 

  Как бихте отговорили на въпроса: „Ако ти си..., заповядай в нашия екип!“?
  Невена: Ако ти си човек, обичащ предизвикателствата и същевременно си готов да завържеш много нови приятелства....

  Как бихте описали Вашия екип?
  Стоян: Бих казал, че екипът ни е сплотен. Винаги се отзоваваме, когато някой има нужда от съдействие, и гледаме позитивно на нещата.

  Цветан: Екипът ни е изграден от професионалисти от всяка специалност и всеки един от тях е различен и уникален, което прави работата истинско удоволствие. Независимо от задачите и предизвикателствата, с които се сблъскваме, всеки допринася със своята експертиза и успешно успяваме да се справим с всички.

  Вижте по какви проекти работи Coherent Solutions

   

  ВИЖТЕ ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА ИТ ЕКИПИТЕ В БЪЛГАРИЯ:

  Екип DevOps, Scalefocus
  Екип Внедряване SoftOne ERP
  Екип Infrastructure, Cloud & Automation, Milestone Systems
  Екип Data Quality, Experian България
  Екип Front-end Development, Scalefocus
  Екип SPA/front-end, SiteGround
  Екип RSM, Tek Expert
  Екип Engineering, Nexo
  Екип GetHelp, Tek Experts
  Екип Java, Scalefocus
  Екип QA, МенторМейт
  Екип Compliance, Digital Wallets, Paysafe
  Екип CritSit, Tek Experts
  Екип Scagile, Блубито
  Екип Технологични трейнъри в Telerik Academy Alpha
  Екип Worldwide Consulting Center - Center of Engineering, VMware
  Екипи Helios и Phoenix, интегриране на платежни доставчици в Skrill и Neteller, Paysafe
  Eкип Online Banking Project, DataArt
  Екип SOC, Paysafe
  Екип UX/UI Team, Scalefocus
  Екип Engineering & Product Development, Nexo
  Екип Marketing Services, Experian България
  Екип Rapid Transfer, Paysafe
  Екип BIS platform QA, SEEBURGER
  Екип News UK Tech, Questers
  Екип Quality Engineering, Scalefocus
  Екип Клиентски Анализи, Hewlett Packard Enterprise
  Екип Custom Development, Milestone Systems
  Екип Sitefinity Cloud, Progress 

   

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 18 минути
  5% ръст на пътуванията на българи в чужбина през април
  С над 20% се увеличават пътуванията с цел почивка и екскурзия, показват данните на НСИ
  преди 3 часа
  ЕС одобри закон, който ще засегне вноса на газ
  Той въвежда лимити върху емисиите метан
  преди 4 часа
  xAI е оценена на $24 млрд.
  Компанията на Мъск за изкуствен интелект набра $6 млрд. в нов кръг финансиране
  преди 21 часа
  МФ: Очакваме да покрием инфлационния критерий за еврозоната до края на годината
  Парламентът може да приеме закона за еврото до края на лятото
  преди 22 часа
  Разкриват 5 нови паралелки за дрогеристи у нас
  За първи път в Бургас се обявява прием за ученици след 7-ми клас за дрогеристи по австрийска програма
  преди 23 часа
  Logiscool обяви сътрудничеството си с EtonX
  Веригата предлага и обучение по Python и AI в своите школи в София, Пловдив, Плевен и Варна