понеделник, 15 юли 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  6591 прочитания

  ИТ екипите в България: UX/UI Team, Scalefocus

  Запознайте се с UX/UI екипа на Scalefocus и научете повече за работата, проектите и възможностите за развитие от Станка Бозалиева - Technology Team Lead, UX/UI
  19 октомври 2022, 16:37 a+ a- a

  Визуализация: Scalefocus

  В новата рубрика на Economy.bg „ИТ екипите в България“ представяме ключови екипи във водещи технологични компании в България и ви срещаме с хората, които са част от тях. Лидери на екипи и ИТ професионалисти разказват повече за проектите, технологиите, начините на работа, както и за себе си, за своя професионален път и какво ги задържа в компанията.

  Запознайте се с UX/UI екипа на Scalefocus и научете повече за работата, проектите и възможностите за развитие от Станка Бозалиева - Technology Team Lead, UX/UI.

  Станка Бозалиева - Technology Team Lead, UX/UI. Снимка: Scalefocus

  Представете ни Вашия екип – колко души (специалисти) сте и какво правите?
  Ние сме сравнително малък екип, но пък какъв! :) Той се състои от шестима висококвалифицирани професионалисти, а в момента активно се разрастваме.

  Това, което ни обединява, въпреки че като характери и опит сме много различни, е страстта към UX/UI. Заедно подобряваме преживяването на потребителите посредством най-новите технологии и съобразно специфичните бизнес цели на клиентите ни. Когато един екип обича работата си, това личи във всичко, което прави, и така се раждат истински стойностните проекти. 

  Какви технологии използвате?
  Едва ли ще изненадаме някого, като споменем Adobe XD и Figma, която за добро или лошо скоро очакваме директно към Adobe CC пакета. 

  По какви проекти работите?
  Проектите ни са разнообразни от гледна точка не само на индустриите, от които идват нашите клиенти, но и по отношение на своята комплексност – някои са наистина впечатляващи с мащаба и международния си характер. Голяма част от проектите ни са в сферата на дигиталното банкиране, блокчейн и B2B онлайн платформите. 

  Яна - UX/UI Designer

  Любопитството да обичаш живота

  Яна е от усмихнатите млади професионалисти, с които общуваш и работиш с лекота. Има опит в startup сферата и е част е от UX/UI екипа на Scalefocus от година и половина. Харесва средата си в компанията, защото колегите ѝ са позитивни и заедно научават много един от друг. Казва, че като типичен представител на стрелците обожава да пътува и за нея колкото по-спонтанно е едно пътуване, толкова по-добре. Този ентусиазъм важи и за отношението ѝ към спорта. Йога, фитнес, бягане, бачата, зумба, народни танци – не може без движение и смята, че то е задължително за хората, които прекарват осем часа на компютър. А ако имате нужда от съвет каква skin care рутина да прилагате, Яна е точният човек. От 3 години е запалена по корейската козметика и е на път да превърне знанията си в енциклопедични.

  Как работите в момента и колко често се събирате заедно в офиса?
  В началото на пандемията въведохме модела Work from Everywhere и забелязахме, че колегите от всички екипи почти моментално свикнаха с него. С времето стана ясно, че по-голямата част от тях го предпочитат. В момента колегите имат пълната свобода да избират откъде да работят. В UX/UI екипа се срещаме поне веднъж седмично в офиса не само за да синхронизираме работата си, но и за да не губим личния контакт. 

  Как типично преминава един работен ден в екипа?
  Спецификите на работния ден при всеки колега варират, защото работим по различни проекти. Винаги обаче дейността ни на дневна база е свързана с това да решаваме различни предизвикателства, както и с канализиране нуждите на клиентите в персонализирани, интуитивни и високотехнологични дигитални продукти. 

  UX/UI Team. Снимка: Scalefocus

  С кои други отдели/екипи работите най-често?
  Силно вярваме, че колаборацията във всяко ниво на разработка на даден проект е ключова за крайния резултат и за успеха ни като екип. Активно работим с абсолютно всички участници в даден проект, като в различните фази имаме най-много взаимодействие с Product Owners, Front-end Developers, Business Analysts и Quality Engineers. 

  Разкажете нещо, с което екипът Ви се гордее.
  Въпреки че сме сравнително нов и малък за компанията екип, активно повишаваме информираността на колегите от всички отдели за това какво е UX/UI дизайн и за неговата важност. Проектите ни са предизвикателни, но успешни и всички се гордеем с участието си в тях. Освен това много си помагаме и имаме силна knowledge-sharing култура – споделяме опит и се учим заедно. 

  Ярослав - Principal UX/UI Designer

  Фотографията като поглед към себе си

  Яро е в екипа на Scalefocus oт 7 години. Харесва му, че работи по много различни проекти, което определя като предизвикателство и като „училище“. Занимава се с фотография повече от 20 години и за него тя е ориентирана навътре, а не навън. Приема я като способ, който буквално те учи да виждаш – ситуации, моменти, детайли. Обича да използва съвременна техника, но любимата му снимка, окачена на стената вкъщи, прави със стар телефон Nokia. Израснал e в прожекционната кабина в кино, а страстта му към видеопродукциите го отвежда в различни телевизии, където има честта да наблюдава най-добрите оператори, монтажисти и режисьори. Занимавал се е още с графичен дизайн в рекламна агенция, но за него работата в сферата на UX/UI не е рязък завой, защото смята, че дизайнът като дисциплина е едно цяло.

  Какво сплотява екипа Ви?
  Екипът ни е много пъстър и свеж не само защото е съставен от хора с различен опит, но и защото имаме сходно чувство за хумор. Споделеният вкус за мемета не е за подценяване. Освен това ни доставя удоволствие да си помагаме в работата и да израстваме като професионалисти и като екип. Не на последно място ни сплотява... сладоледът. Може да бъдем открити да му се наслаждаваме в следобедните часове на барбароните в офиса. 

  Как се вписват нови хора във Вашия екип?
  Приемаме всеки нов колега с широки усмивки и с желанието да го опознаем. Екипът ни е изключително приятелски настроен. Помагаме си с различни казуси и всеки допринася по свой начин за това останалите да се чувстват добре. Освен че може да разчитаме един на друг, знаем и как да разнообразяваме работната среда и да се забавляваме. Досега всички нови хора са се вписвали бързо, с лекота и желание.

  UX/UI Team. Снимка: Scalefocus

  Как бихте допълнили изречението: „Ако ти си..., заповядай в нашия екип!“?
  Ако ти си проактивен, обичаш да научаваш нови неща, определяш себе си като people person и цениш приключенията, ако си креативен и за теб е важно да работиш по разнообразни проекти, заповядай в нашия екип! 

  Вижте по какви проекти работи Scalefocus в България

  Вижте профила и актуалните позиции за работа на Scalefocus в JOBS.bg

   

  ВИЖТЕ ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА ИТ ЕКИПИТЕ В БЪЛГАРИЯ:

  Екип Engineering & Product Development, Nexo
  Екип Marketing Services, Experian България
  Екип Rapid Transfer, Paysafe
  Екип BIS platform QA, SEEBURGER
  Екип News UK Tech, Questers
  Екип Quality Engineering, Scalefocus
  Екип Клиентски Анализи, Hewlett Packard Enterprise
  Екип Custom Development, Milestone Systems
  Екип Sitefinity Cloud, Progress

   

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  12 юли 2024, 15:31
  ЕК заплаши с по-големи глоби социалната мрежа „X“ на Мъск
  Според Брюксел платформата нарушава дигиталното право на ЕС
  12 юли 2024, 14:43
  ЕК одобри държавна помощ от 142 млн. евро за българската енергетика
  Помощта ще бъде под формата на директни безвъзмездни средства за доставчици на природен газ
  12 юли 2024, 13:30
  Ключово постижение за България: INSAIT със 17 приети статии на знаков форум за компютърно зрение
  За първи път от 34 години българска институция се нарежда наравно с едни от най-добрите университети в света на ECCV
  12 юли 2024, 10:42
  ЕП гласува следващата седмица дали Фон дер Лайен остава начело на ЕК
  Ако бъде избрана, тя ще се върне на поста председател на Европейската комисия за следващите 5 години
  12 юли 2024, 09:41
  Радев ще връчи втория мандат следващата седмица
  Президентът очаква от ПП-ДБ да кажат дали ще останат опозиция или ще опитат да съставят правителство