събота, 20 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    6392 прочитания

    Как започнах първа работа: Лидия Йорданова, Булмаркет Груп

    Въпросите от интервюто бяха свързани с досегашния ми опит, който съм придобила по време на обучението си в университета, разказва Лидия
    20 юни 2022, 09:53 a+ a- a

    Лидия Йорданова, стажант в отдел „Човешки ресурси“ в Булмаркет Груп. Снимка: Булмаркет Груп

    Стартирането на първа работа е предизвикателство за всеки млад човек. Като всяко ново начало, и това идва с много неизвестни. В новата рубрика на Economy.bg „Как стартирах моята първа работа“ млади професионалисти от водещи компании в различни сектори в България разказват за началото на кариерата си, предизвикателствата, с които са се сблъскали, и какво според тях е било ключово в процеса, за да достигнат до интервю и да получат оферта за започване на работа.

    Запознайте се Лидия Йорданова, която в момента е стажант в отдел „Човешки ресурси“ в „Булмаркет Груп“. Тази година ѝ предстои да завърши Университета по национално и световно стопанство със специалност „Стратегическо планиране“. 

    Коя беше първата ти работа и как започна в компанията? (Как/ къде намери информация за свободната позиция, стаж, академия, за която кандидатства?
    Стартирах професионалния си път с позицията, която заемам в момента в компанията. От мой познат, който работи от дълго време за компанията, научих, че има обявена свободна позиция за стажант ЧР. Мястото беше обявено на сайта на компанията bulmarket.bg, откъдето се запознах по-обстойно с изискванията за започване на стажа. Процесът за кандидатстване се състоеше от подаване на автобиография и последващо интервю. Въпросите от интервюто бяха свързани с досегашния ми опит, който съм придобила по време на обучението си в университета, от различните проекти, в които съм вземала участие, и с това какви са моите представи за бъдещо развитие. 

    Как се подготви за интервюто и какво помниш от него?
    Подготовката ми за интервюто се изразяваше в изготвяне на моята автобиография и в структуриране на отговорите по предполагаеми въпроси, които мога да получа от интервюиращите. 

    Какво знаеше за компанията, преди да започнеш?
    Компанията ми беше известна още преди да разбера и да кандидатствам за позицията, като едно от най-големите и бързоразвиващите се предприятия за производство на биодизел и търговия със светли горива. 

    И какво те изненада, когато реално започна да работиш в компанията?
    Бях запозната с естеството на работа, но когато започнах стажа си там, бях изненадана от мащаба на компанията, от това колко развита и структурирана е тя, от нейната социална политика и от вниманието и грижата за служителите. 

    Колко време отне процесът по търсене до започване на работа и кое беше най-голямото предизвикателство? Как се справи и някой помогна ли ти?
    Имах късмета да започна работния си стаж веднага след като разбрах за отворената позиция и кандидатствах за нея. Едно от най-големите предизвикателства и едновременно с това и удоволствие, с които се сблъсках, откакто започнах, беше динамиката и забързаното ежедневие в голямата корпоративна среда. 

    Какво смяташ, че беше ключово в целия процес, за да стигнеш до интервю и да ти предложат да започнеш в компанията?
    Смятам, че от ключово значение беше опитът ми от проекти, в които съм вземала участие по време на следването ми, и показаното желание от моя страна да работя и да се развивам в тази компания. Не на последно място, откритото и непринудено поведение по време на интервюто може би допринесоха, за да бъда избрана за тази позиция.

     
    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 1 ден
    JPMorgan: Не разчитайте на увеличаване на биткойна след разполовяването
    Банката прогнозира спад в стойността на най-голямата криптовалута в света
    преди 1 ден
    СЗО даде ново име на Covid и други респираторни вируси
    Международната агенция актуализира терминологията, която препоръчва за описание на респираторни инфекции
    18 април 2024, 16:05
    В София започна Serp Conf. 2024 International
    Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
    18 април 2024, 15:57
    Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
    Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
    18 април 2024, 15:14
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    18 април 2024, 08:29
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство