четвъртък, 28 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1911 прочитания

    В новата си книга Кристина Морато разказва истинските истории на „Богините на Холивуд“

    Макар на пръв поглед да изглежда, че са част от един съвършен свят, животът на актрисите от Златната ера на Холивуд е изключително труден
    08 март 2022, 12:43 a+ a- a

    Темпераментната и неукротима Ава Гарднър, ослепителният секссимвол Рита Хейуърт, елегантната и чувствена Грейс Кели и дивата с виолетови очи Елизабет Тейлър карат милиони зрители пред екрана да мечтаят за бляскавия свят на Холивуд. Истински богини в очите на публиката, те се превръщат в най-желаните и най-сниманите жени в света. Невидима обаче остава високата цена, която всяка от тях плаща, за да остане на върха. 

    В новата си книга „Богините на Холивуд“ испанска журналистка Кристина Морато разказва техните вълнуващи истории и представя живота им такъв, какъвто е – по-драматичен от този на която и да е от героините, изиграли на големия екран. Уязвими, срамежливи и неуверени, четирите диви искат само едно: да бъдат обичани. В отговор съдбата им поднася живот, белязан от самота, мрак и разочарование.

    „Когато прочетете книгата, ще се възхитите на тези жени за силната воля, смелостта и как са успели да преодолеят ужасни препятствия в живота си и да продължат напред“, пише Кристина Морато, позната у нас със заглавията „Непокорните диви“, „Прокълнатите кралици“, „Дамите от Ориента“ и „Кралиците на Африка“, издавани от „Ентусиаст“.

    Макар на пръв поглед да изглежда, че са част от един съвършен свят, животите на актрисите от Златната ера на Холивуд са изключително трудни. Мнозина смятат, че Ава Гарднър умее единствено да се наслаждава на лукса, че Рита Хейуърт е просто ослепителният секссимвол Гилда, че Грейс Кели живее в кралска приказка заради брака си с принц Рение III, че скъпите диаманти са напълно достатъчни за Елизабет Тейлър, за да бъде щастлива. Но щом светлините угаснат, реалността е напълно различна.

    По пътя си към върха четирите актриси преживяват редица тежки моменти. Те трябва да се борят с алчните интереси на продуцентските компании, които се опитват да контролират напълно своите звезди в името на това да смаят публиката. Всяка от тях се сблъсква с насилие, зависимости, провалени бракове, малтретиране, аборти, болести, които въпреки всичко успяват да преодолеят заради силата на характерите си и несломимия си дух.

    „Ава Гарднър, Грейс Кели, Рита Хейуърт и Елизабет Тейлър са четирите актриси, към които винаги съм изпитвала слабост и които от дете ме пленяваха с красотата, таланта и и незабравимите си филми. С „Богините на Холивуд“ им отдавам почитта, която заслужават“, споделя авторката Кристина Морато. И доказва, че приказките съществуват макар и невинаги да имат края, който очакваме.

    Кристина Морато учи журналистика и фотография и още съвсем млада започва да пътува по целия свят като репортер. След дълъг период, прекаран в Латинска Америка и Африка, през 2005 година за първи път се озовава в Близкия изток и той се превръща в място на действието на две от последните ѝ книги.

    През всички тези години тя редува пътуванията с работата си като режисьор на телевизионни предавания, сътрудничи и в радиото. Интересът ѝ да извади от забвение личностите на големи пътешественички и изследователки на историята води до публикуването на „Непокорните диви“, „Прокълнатите кралици“, „Безстрашни пътешественички и авантюристки“, „Кралиците на Африка“, „Пленница в Арабския полуостров“, „Дамите от Ориента“ и „Богините на Холивуд“, които се радват на голям читателски успех и на висока оценка от страна на критиката. Преведени са на няколко езика.

    Кристина Морато е основател и настоящ вицепрезидент на Испанското географско дружество, член е също така на Кралското географско дружество в Лондон.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 28 минути
    Български хляб достига до 10 европейски държави с Lidl
    Пловдивският производител „Хебър” инвестира близо 15 млн. евро в 2 нови производствени линии
    преди 2 часа
    Над 10% ръст на пътуванията на българи в чужбина през февруари
    Увеличават се и посещенията на чужденци у нас, показват данните на НСИ
    преди 4 часа
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк
    преди 5 часа
    „България Еър“ променя терминалите за опериране в в Рим, Мадрид и Прага
    Те са предвидени за полети от шенгенското пространство и предоставят възможност за по-добри транспортни връзки и влизане в страните без паспортна проверка
    преди 5 часа
    Предлагат бърза ликвидация на неработещи фирми
    От 30 хил. до 50 хил. нови дружества се създават на година, като над 90% от новостартиралите компании се провалят още в началните стъпки