сряда, 24 юли 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  3139 прочитания

  Служителите на Apple отказват да се върнат в офиса от септември

  Гигантът обяви, че ще изисква от хората си да са на работните си места три дни в седмицата
  11 юни 2021, 16:06 a+ a- a

  Служители на Apple обявиха, че не са съгласни с новата политика на гиганта, която ще изисква от тях да работят в офиса минимум три дни в седмицата, считано от началото на септември. Членовете на екипа посочват, че искат гъвкав подход, който да разреши на всички, които искат да работят отдалечено, да продължат да го правят, съобщава изданието The Verge, като се позовава на вътрешно писмо на служителите на гиганта, инициирано в Slack. Около 80 души са участвали в писането и редактирането на писмото до изпълнителния директор на гиганта Тим Кук.

  „Политиката на Apple за дистанционно/гъвкаво местоположение и комуникацията около нея вече принудиха някои от нашите колеги да напуснат. Без приобщаването, което носи гъвкавостта, много от нас смятат, че трябва да избират между семействата си, благосъстоянието си и възможността да си вършим най-добре работата и между това, да бъдем част от Apple.“, пише в писмото.

  Коментарът идва само два дни, след като Тим Кук извести служителите на Apple, че ще трябва да идват в офиса в понеделник, вторник и четвъртък, считано от есента. Така те ще могат да работят отдалечено два пъти седмично - в сряда и петък. Те също ще могат да работят отдалечено до две седмици в годината, но с допълнително одобрение от мениджмънта.

  Новата политика е по-либерална в сравнение с фирмена култура на Apple отпреди пандемията, която не позволяваше на служителите да работят от вкъщи. Но е далеч по-консервативна в сравнение с  политиката на други технологични гиганти. Twitter, Microsoft и Facebook например вече обявиха, че ще позволят на служителите си да да работят от вкъщи завинаги, дори и след като пандемията приключи.

   
  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 6 часа
  ЕК с 6 препоръки към България
  Брюксел отчете липса на напредък у нас при разследванията и присъдите за корупция
  преди 9 часа
  На първо четене: Парламентът прие актуализация на бюджета
  Депутатите одобриха над 4,5 млрд. лв. за общините за 2024
  преди 11 часа
  Hitachi Solutions Bulgaria стартира обучителната си програма SPACE
  IT компанията назначава нови 6 студенти в двете направления на програмата след значително увеличен интерес на кандидати спрямо пилотното издание от миналата година
  преди 11 часа
  Ипотечните кредити у нас вече с ръст от 25%
  Вижте колко пари държат българите на депозити в банките
  преди 11 часа
  Двустранната търговия между България и Китай възлиза на $4 млрд. орез 2023 г.
  Министър Петко Николов и посланикът на Китай у нас обсъдиха възможностите за развитие на двустранното икономическото сътрудничество