събота, 18 септември 2021   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1950 прочитания

  Тодор Петков, KBC Digital Development Center: Успехът се крие в постоянна и неуморна инвестиция в хората

  В момента компанията наема активно опитни софтуерни инженери, SCRUM мастъри и системни архитекти, паралелно с това изгражда обучителен център за подготовка на ИТ кадри
  25 май 2021, 15:24 a+ a- a

  Тодор Петков, генерален мениджър на KBC Digital Development Center

  Центърът за дигитални технологии във Варна на KBC във Варна продължава разрастването си. През април месец компанията разкри плановете си да наеме над 100 ИТ професионалисти и обяви, че в момента подборът тече усилено. Центърът е изцяло ново звено, което ще се фокусира само и единствено върху изпълнение на ИТ проекти. 

   „В момента фокусът ни е върху наемане на талантливи хора с опит зад гърба си – софтуерни инженери, SCRUM мастъри, системни архитекти, за да изградим заедно основите. Разбира се, паралелно с това ще насочим усилията си към привличане и на хора, които току-що са завършили образованието си или имат афинитет към програмирането и технологиите, като ние ще им осигурим всички условия и обучения за един успешен старт. От самото начало инвестираме в изграждането на център за обучение, тъй като вярваме, че успехът се крие в постоянната и неуморна инвестиция в хората.“, коменира Тодор Петков, който ръководи Центъра от няколко месеца.

  Центърът за дигитални технологии ще поеме изпълнението на различни софтуерни проекти и разработки за KBC Груп, като ще работи по т.нар. SAFe подход за управление на проекти.

  „SAFe методологията изисква гъвкавост на екипите, адаптивен начин на мислене и носи със себе си редица положителни страни както за бизнеса, така и за хората. От самото начало съществува яснота за процеса на работа, плановете и заданията, които обикновено се изготвят на 3-месечна база. Непрекъсната комуникация между хората в екипите и бизнеса, ясни цели, непрестанно споделяне на знание, бърз и ефективен отговор на очакванията на клиентите – това са само малка част от предимствата от внедряването на този agile подход.“, коментира още Петков.

  Стъпвайки на SAFe за разработката на софтуерни решения, в Центърa за дигитални технологии активно търсят ИТ експерти в области като Software Engineering, Technical Design, Functional Analysis и много други. Новосформираните екипи ще работят в тясна връзка с екипи в Белгия, оставяйки своя отпечатък върху дигиталните решения, които използват над 12 млн. клиента на КBC в цяла Европа.

  „Освен инвестиция в таланта на хората по посока обучения и планове за кариерно и лично развитие, целта ни е да създадем една позитивна работна среда, където споделянето на нови идеи и знание е на първо място, а признание за успехите и добре свършената работа няма да липсва“, коментира още Тодор Петков.

  Повече информация за компанията и свободните позиции в момента вижте в профила на KBC Group N.V. - Branch Bulgaria / Digital Development Center в JOBS.bg тук

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 9 часа
  В тези изнесени пунктове в страната ще има ваксинации през уикенда
  Вижте къде ще се правят ваксинации и в София
  преди 10 часа
  преди 11 часа
  Чуждите инвестиции у нас със спад от 64% до юли
  Най-големите нетни потоци от преки инвестиции в страната за първите 7 месеца на 2021 са от Люксембург, Нидерландия и Германия
  преди 11 часа
  Румъния отново включи България в „жълтата зона“
  Вижте какво се променя за българите
  преди 12 часа
  Карантинирани са по-малко от 1% от учителите и учениците
  До момента министърът на образованието и науката не е издал заповед за преминаване към дистанционни занятия на випуски или училища
  преди 13 часа
  Преброителите започват обхода утре
  Те ще минават между 8.00 и 20.00 часа всеки ден