събота, 12 юни 2021   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  787 прочитания

  Каква е историята на един от най-обичаните разказвачи на истории в света?

  В България излезе „Три седмици с брат ми“ - автобиографичен разказ от Никълъс Спаркс
  14 май 2021, 16:52 a+ a- a

  Никълъс Спаркс

  Никълъс Спаркс е един от най-обичаните разказвачи на истории в света. Всичките му книги са бестселъри на „Ню Йорк таймс“ с над 105 милиона продадени копия по целия свят. Преведени са на повече от 50 езика, включително над 75 милиона копия само в САЩ. Редица от романите му имат филмови адаптации, сред които: „С дъх на канела“, „Последната песен“, „Най-доброто в мен“, „Тетрадката“ и други. Към настоящия момент Никълъс Спаркс се радва на грандиозен успех в световен мащаб и печалбите от романите му го поставят високо сред редиците на милионерите, но невинаги съдбата е била така благосклонна към него.

  На осемгодишна възраст през 1969-а малкият Никълъс заедно със семейството си бягат от студената зима в Минесота и се местят в Ингълуд, Калифорния. Заживяват в социално жилище със символичен наем. Успешният автор, тогава още дете, живее в бедност в централен квартал, пропит с гневни спомени от расовите сблъсъци през 1965-а година. Кварталът е свърталище на проститутки, наркопласьори и гангстери, а живущите там са цветнокожи семейства. Кооперацията, в която живее тогава Спаркс, самият той описва като „порутен блок“.

  В студентска възраст точно когато си мисли, че животът започва да му върви и печели стипендия от университета в Нотр Дам като успешен лекоатлет, контузия слага край на начинаещата му спортна кариера, така това поредно разочарование в живота му го вдъхновява да напише първия си (непубликуван) роман. Това е и причината Спаркс да засяга в творчеството си по-сериозни теми, като самотата, скръбта и загубата. Това се дължи на трудния му житейски път, съпътстван от лишения, загуби и лични трагедии. Пример е и смъртта на сестра му, която умира от мозъчен тумор едва на 33 години.

  По-късно болестта й е вдъхновение в творбите му в „Три седмици с брат ми“ - автобиографичен разказ, който издателство „Ера“ издаде на българския пазар през месец май. В книгата Никълъс Спаркс и брат му Мика споделят собствените си емоционални отговори за смъртта на родителите и сестра си. Тръгвайки на околосветско пътешествие братята преживяват две пътешествия – едно, в което пътуват до екзотични места, и друго, което показва пътя им един към друг. Тази пленяваща автобиографична история представя неподозирана и малко известна част от личността на автора.

  „Три седмици с брат ми“ е откровено послание – изповед на Никълъс Спаркс. Като семеен мъж, натоварен с проблемите на всеки един обикновен човек, по време на пътешествието той открива за себе си изумителни истини за загубата, любовта и надеждата. Същевременно става ясно колко дълъг път е извървял писателят, за да постигне завидния успех, на който се наслаждава днес. Благодарение на своя талант и упорство Спаркс успява да постигне финансова стабилност, въпреки че животът му минава през ситото на трудностите и загубите. Така на практика авторът, освен че вдъхновява с творбите си, е и пример за всеки, който иска да постигне успех и финансова независимост. Благодарение на тежкия си житейски опит той доказва, че всичко в живота е постижимо с амбиция и цел.

  Към настоящия момент Спаркс е изключително богат и  финансира различни благотворителни организации.  През 2011 г. основава Фондация „Никълъс Спаркс“ с основна цел подобряване на културното и международното разбиране чрез глобален образователен опит за ученици от всички възрасти. Даренията, с който Спаркс ежегодно подпомага различни благотворителни организации, програми за стипендии и проекти, възлизат на над 15 милиона долара.

   
  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 1 ден
  В САЩ удължиха срока на годност на ваксината на Johnson & Johnson
  Ваксината, която в Европа се разпространява под марката Janssen, може да се съхранява в обикновен хладилник до 18 седмици
  преди 1 ден
  Нова доставка на ваксини у нас
  В понеделник пристигат над 186 хил. дози от ваксината на Pfizer
  преди 1 ден
  Великобритания с рекорден ръст на икономиката
  Ръстът през април е над 27% спрямо година по-рано
  преди 1 ден
  Откриха нов STEM център в Пазарджик
  Идеята е да се даде възможност за учене чрез правене
  преди 1 ден
  Китай прие закон, който да противодейства на чуждестранни санкции
  Чуждестранните компании се опасяват, че той може да свие инвестициите в страната
  преди 1 ден
  Г-7 ще дари 1 милиард ваксини на света
  Половината ще дойдат от САЩ и поне 100 млн. от Великобритания, съобщи премиерът Джонсън
  преди 1 ден
  СЗО: Европа трябва да засили процеса на имунизация
  Въпреки значителния прогрес в региона, вирусът все още се разпространява широко на Стария континент