сряда, 24 юли 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  12928 прочитания

  Мненията на служителите за Paysafe

  Запознайте се с професионалисти на различни позиции и с различен опит и вижте какво мислят за компанията като работодател
  04 юни 2024, 14:07 a+ a- a

  На първи ред: Маринела Трингова – Senior Product Manager, Compliance, и Ивайло Вълов – Senior Quality Assurance & Technical Specialist. На втори ред: Радослав Цветков – Senior Director Cyber Defence Centre, и Ирма Стефанова, Events & Reporting Specialist

  В новата рубрика на Economy.bg „Мненията на служителите“ професионалисти във водещи компании от различни сектори в България споделят личните си впечатления за работната атмосфера, колегите, мениджмънта, условията на работа... 

  Какво е да си част от екипа на Paysafe, разказват Ивайло Вълов – Senior Quality Assurance & Technical Specialist, Радослав Цветков – Senior Director Cyber Defence Centre, Маринела Трингова – Senior Product Manager, Compliance, и Ирма Стефанова – Events & Reporting Specialist.

  Име: Paysafe
  Сектор: Финтех
  Брой служители глобално: 3200 в 12 световни локации
  Брой служители в България: над 1400
  Офис в България: Paysafe Sofia Office @Capital Fort
  Основна дейност: Paysafe Limited е водеща платформа за разплащания с богат опит в обслужването на търговци и потребители в световния развлекателен сектор. Основната цел на компанията е търговци и потребители да се свързват и осъществяват трансакции безпроблемно, благодарение на водещи за индустрията продукти в сферата на обработването на плащания, дигитални портфейли и онлайн кешови услуги. С над 25-годишен опит в областта на онлайн плащанията, годишен обем на трансакциите от 140 млрд. долара през 2023 г., и 3200 служители в 12 световни локации, Paysafe свързва бизнеси и потребители чрез 260 платежни метода в над 40 валути по целия свят. Решенията на Paysafe, предоставяни чрез интегрирана платформа, са насочени към трансакциите през мобилни устройства, аналитични данни в реално време и интеграция между плащанията в търговските обекти и онлайн плащанията. Най-големият офис на Paysafe в света е в София с над 1400 служители, работещи в различни направления – продуктови и софтуерни разработки, обслужване на клиенти, риск мениджмънт, счетоводство и контрол, ИТ обслужване и други.

  Откога си в компанията и защо избра да се присъединиш към нея?
  Маринела: Решението ми да се присъединя към компанията през 2015 година беше резултат на комбинация от фактори, като един от основните беше възможността да работя във финтех индустрията, където младите хора имат възможността да развиват своите умения и да допринесат за развитието на компанията. 

  Ирма: Работя в Paysafe от близо 3 години. Избрах да се присъединя, защото компанията има      отлична репутация в света на финтех индустрията. Търсех възможности за развитие и разнообразие в кариерния си път и смятам, че Paysafe ми предложи именно това.

  Ивайло:  Аз съм част от Paysafe вече над 3 години. Изборът на работодател е важен етап в кариерата за всеки човек и има значително въздействие върху нашето професионално и лично развитие. За мен са важни няколко основни неща и в тях се корени моят избор: култура на компанията, възможности за развитие, работна среда, репутация на компанията и възможност за баланс между работа и личен живот. С оглед на всички изброени, бих казал, че направих правилния избор.

  Радослав: В края на 2018 година се присъединих към Paysafe. Макар да се чувствах добре на предишната си работа, поканата да стана ръководител на новоизграждащ се екип за киберсигурност  в бързоразвиваща се компания в сферата на финансовите услуги беше изключително интригуващо предизвикателство в личен и професионален план, на което нямаше как да откажа.

  Маринела Трингова е част от Paysafe вече почти 9 години. През тези години заема различни позиции в Риск организацията, а от 2 години е в продуктовата структура на Paysafe. Като Старши Продуктов Мениджър (Senior Product Manager) за софтуерни решения по линия на нормативното съответствие (Regulatory Compliance) в Paysafe  нейната основна професионална цел е да гарантира, че всички съществуващи и нови бизнес продукти и услуги отговарят на изискванията, определени от регулаторите.  Снимка: Личен архив

  Какви бяха първите ти впечатления?
  Маринела: Никога няма да забравя момента, когато прекрачих прага на офиса, чувствах  смесица от емоции – от вълнение пред новото начало  до радост от новите възможности, които ме очакват. Освен приятната атмосфера и съвременното оборудване в офиса, което ми даде усещане за комфорт и уют, бях впечатлена и от срещата с моите нови колеги. Тяхното топло и дружелюбно посрещане ме убедиха, че съм на правилното място.

  Ирма: Първите ми впечатления бяха положителни. Всички бяха приветливи, отзивчиви, готови да ми помогнат и отговорят на всеки въпрос или казус. 

  Още от първия ден направиха всичко възможно да се чувствам комфортно и ме насърчаваха да питам за всичко, което един нов служител би искал да знае. Веднага усетих, че тук е моето място, тъй като мнението на всеки в Paysafe е търсено и е от значение. 

  Ивайло: Базирано на предишния ми опит, истинската изненада за мен беше колко много внимание отделя прекият ръководител на това да те запознае с екипа, с който предстои да работиш, историята на компанията, услугите, които предлага и цялостното отношение. Впечатли ме и фактът, че Paysafe предоставя възможността и необходимото време да се обучиш, следователно да бъдеш напълно подготвен, преди да се впуснеш в динамичната работна обстановка. С този подход  нямах притеснения дали ще се справя, тъй като получих възможно най-много информация и знания предварително, за да се справям с моите ежедневни отговорности.

   Радослав: Офисът беше изключително приветлив, спомням си как още в първите дни на всяко бюро имаше подарък мъфин по случай празника на компанията, така нареченият Paysafe Day. Колегите ме приветстваха и бяха изключително услужливи.  Атмосферата и колегите в офиса бяха  и продължават да са и до днес много приветливи и дружелюбни. 

  Paysafe има чудесно инженерно общество с над 450 инженери и стимулираме използването на най-новите технологии, както и knowledge sharing-a, казва Ирма. Снимка: Личен архив 

  Какво те изненада?
  Ирма: Бях изненадана от насърчаващия начин, по който се приемат идеите на хората тук и от възможностите, които се предлагат, ако имаш желание да се изявиш. Всяка идея, която съм предложила, е срещнала разбиране от колегите ми, които правят всичко възможно да ме подкрепят и да я превърнем в реалност. 

  Ивайло: Изненада ме наистина това, че компанията влага изключително много ресурси в подготовката на служителите си и всички се стремят към обща цел – постигане на необходимите резултати. Технологичният подход и отговорността  са наистина пример за подражание и имат страхотно въздействие. 

  Радослав: Приятелското отношение между хората и как всеки иска да помогне на колегите си. В течение на времето разбрах, че добрите взаимоотношения са изградени вследствие на дълги години съвместна и продуктивна работа.

  Как би описал работната средата, атмосферата в компанията?
  Маринела: В работната среда на компанията се предлагат множество възможности, а гъвкавостта и подкрепата, предоставени от Paysafe, са от основно значение. Хибридната работна среда и политика ни помагат за установяването на баланс между професионалния и личния живот. През летните месеци имаме възможност да работим от изнесените офиси, като единият от тях е в полите на Витоша, което значително подобрява работната атмосфера и креативността.

  Ирма: Бих казала, че е стимулираща, защото динамиката и множеството задачи се редуват с приятни разговори, в които споделяме идеи и търсим креативни подходи и решения. Лично за мен този баланс е от ключово значение, за да се чувствам добре на работното място.

  Ивайло: Работната среда е изключително спокойна, което създава уникалната атмосфера за работа в Paysafe. Взети заедно двете неща спомагат за постигането на заложените цели, като служител, респективно екип и компания. 

  Радослав: Всички сме чували за израза „Парите не спят“, работейки в крак с най-новите технологии и тенденции на пазара,  комуникирайки ежедневно с нашите клиенти, ние успяваме да удовлетворим техните нужди и потребности по най-ефективния начин, без да се нарушава work-life балансът. Същевременно компанията предлага редица възможности за развитие, модерен офис, социални придобивки (карта за спорт, допълнително здравно осигуряване, надбавка за родители с малки деца и транспортни разходи и много други). Гордеем се с уникалната фирмена култура, която позволява на хората да се включват в различни доброволчески инициативи, като например  подкрепа за възрастни хора в нужда, засаждане  на дървета, почистване на Витоша.

  Радослав Цветков е магистър инженер по телекомуникации с над 13 години опит в сферата на информационната и киберсигурност. Като Старши Директор на отдела по киберзащита в Paysafe, той успешно създава и развива отдели като: CIRT, CTI, SOC, Physical and Insider Threat. Доброволец е и активен участник в програма за менторство на ученици от 11-12. клас. В свободното си време играе баскетбол в аматьорска лига, кара ски, колело и обича да пътува. Снимка: Личен архив

  Какво би казал за колегите си и мениджмънта в компанията?
  Маринела: Колегите са не само талантливи професионалисти, но и подкрепящи и сърдечни хора. Винаги са готови да помогнат, да споделят знания и опит и да работят заедно към постигането на общите ни цели. Мениджмънтът осигурява пълна подкрепа и необходимите условия, за да може ние да постигаме целите си и тези на компанията.

  Ирма: Бих благодарила на всички за професионалното, както и за личното им отношение. Много съм щастлива от резултатите, които постигнахме заедно през последните години. Мениджмънтът е отворен към обратна връзка и насърчава иновациите. Всичко това създава среда, в която всеки може да се чувства значим.

  Ивайло: Във всяка компания има разнообразие от хора с различни умения, опит и личности, което обогатява работната среда и допринася за успеха на организацията като цяло. В Paysafe срещам изключително талантливи и ангажирани колеги. Те се отличават с професионализъм, сътрудничество и откритост към нови идеи и предизвикателства. Мениджмънтът на компанията е изключително вдъхновяващ, ангажиран и насочен към успеха на фирмата и на своите служители. Те са приветливи и отзивчиви към нуждите на екипа. Винаги са на разположение да предоставят подкрепа и да удовлетворят нуждите на всеки екип, разбира се, ако това е възможно. Те са открити към нови идеи, иновации и подкрепят креативността в екипите.

  Радослав: Щастлив съм, че колегите, които заварих и които станаха част от екипа  през годините, продължават да показват висок професионализъм и компетентност. С тези от тях, които избраха да се развиват в други екипи на информационната сигурност, продължаваме да поддържаме приятелски взаимоотношения, които спомагат работния процес да протича гладко и ефективно. 

  Високото темпо и стандарти на работа, които ни задават от висшия мениджмънт, насърчават култура на постоянно усъвършенстване на уменията и качествата. 

  Ако трябва да кажеш три положителни неща, кои биха били те?
  Маринела: 

  1.Възможност за лично и професионално развитие.

  2.Корпоративна социална отговорност. 

  3.Приятелска работна среда.

  Ирма: Имаш нашата подкрепа. Имаш възможност да се развиваш. Откриваш съмишленици и приятели.

  Ивайло: Прозрачност в комуникацията между висшия мениджмънт и служителите. Възможност за лично и професионално развитие. Хармония между работа и личен живот.

  Радослав: Развитие, предизвикателство, стабилност.

  А какво според теб може да се подобри?
  Маринела: Вместо да се фокусираме върху конкретни подобрения, би било по-разумно да разглеждаме всеки ден като възможност за развитие и успех. Културата на Paysafe насърчава иновативността, която намира израз в постоянния стремеж на мен и моите екипи да подобряваме продуктите и услугите си, с цел повишаване на удовлетвореността на клиентите ни.

  Ирма: Винаги има място за подобрения във всяка една компания. Например би било чудесно да имаме голяма покривна тераса или вътрешен басейн в офиса, но това, разбира се, е в рамките на шегата.

  Радослав: Мнението на служителите се цени, в компанията редовно се провеждат различни проучвания, чиято цел е да покаже областите, в които може да има подобрение, като най-добрите идеи биват отличавани и реализирани.   

  Ивайло Вълов е част от Paysafe вече над 3 години. Снимка: Личен архив

  Би ли споделил с нас какво разказваш на семейството и приятелите си за твоята работа. Как им описваш какво правиш?
  Маринела: Когато ме питат за моята работа, обикновено се опитвам да ги запозная с конкретните функционалности или продукти, които създавам с моите екипи. Най-често изваждам телефона си и им ги демонстрирам, като същевременно събирам обратна връзка от тях. Важното е те да разберат, че работя по разработването на продукти, които се използват от много хора и според мен обясняват значението, важността и голямата отговорност на моята работа. 

  Ирма: На семейството и приятелите си разказвам, че работя в една от водещите компании за финансови технологии, като, честно казано, не навлизам особено в детайли. Използвам най-честно израза „правя много и различни неща“, тъй като в действителност работата ми е доста разнородна. Най-често разказвам за събитията, които организираме, както и за доброволческите инициативи, в чиято организация съм включена.

  Ивайло: В по-голяма част от случаите, когато се е повдигал въпрос за работния процес, по-скоро дискутираме ситуации и различни подходи, а не в частност моите персонални отговорности.

  Радослав: Като ръководител на центъра за киберзащита съм отговорен както за задаване на екипни цели и начини за отчитането им, така и за изготвянето на различни видове стратегии, свързани с развиването на отделите: CIRT, CTI, SOC, Physical and Insider Threat. Голяма част от деня ми протича в наблюдение на начина, по който екипите са реагирали в отговор на събитие, свързано с киберсигурността, даване на обратна връзка за извършените дейности и преглед на възможностите за управление на риска, както и стимулирането на инициативи за непрекъснато подобрение. Друг аспект от работата, който изключително много харесвам, е възможността да бъда ментор на млади таланти, които имат желание и хъс да се развиват в сферата на киберсигурността.

  Как оценяваш от твоя гледна точка условията за работа и би ли препоръчал компанията като място за работа?
  Маринела: Условията за работа в Paysafe са много добри! Компанията предоставя множество възможности за професионален и личен растеж, като същевременно поддържа най-високо ниво на корпоративна социална отговорност, което за мен е от изключителна важност. Имаме редица награди, доказващи нашата цялостна ангажираност и отговорност към местната общност. Аз с увереност бих препоръчала Paysafe като отлично място за работа!

  Ирма: Условията за работа са страхотни – имаме множество социални придобивки, възможности за гъвкаво работно време, чудесни и сплотени екипи, програми за обучения, достъп до подпомагащи развитието ресурси. Paysafe има чудесно инженерно общество с над 450 инженери  и стимулираме използването на най-новите технологии, както и knowledge sharing-a, иначе казано обмяна на опит и знания помежду ни. Бих препоръчала Paysafe като място за работа, особено за хора, които търсят възможности за растеж и стабилност в професионалния си път. При нас всеки може да намери място независимо от етапа на кариерното си развитие.

  Ивайло: Условията за работа напълно съответстват на моите виждания и нужди, и бих я препоръчал, препоръчвал съм и ще продължа да препоръчвам компанията на  приятели и познати. Благодарение на  моята препоръка за компанията  вече двама приятели успешно се развиват в Paysafe.

  Радослав: Paysafe предлага изключително добри условия за труд, модерен офис, множество социални придобивки, гъвкаво работно време, хибриден модел на работа. В Paysafe ценим професионалното развитие на нашите служители и им предоставяме допълнителни вътрешни и външни обучения, от които могат да черпят допълнителни знания, като не е необходимо да са свързани единствено със заеманата от тях длъжност.

  Лично теб какво те задържа в компанията?
  Маринела: Това, което ме задържа в компанията, е комбинация от няколко фактора. Към този момент съм част от вътрешната програма, Front Runner, чиято основна цел е подготовката на млади кадри за лидерски позиции. Освен това  компанията предлага изключителна работна обстановка и култура на сътрудничество, които са от съществено значение за мен. Всеки ден имам възможност да работя с професионалисти, които ми помагат да се развивам професионално.

  Ирма: Мен ме задържа усещането за принадлежност и възможностите за развитие. Подкрепата и разбирането от страна на моите колеги. Идеите ми биват чувани и осъществени. Чувствам, че мога да продължа да раста тук както професионално, така и лично, и това е изключително важно за мен.

  Ивайло: Отношението между хората, както и ангажираността на прекия ръководител към служителите, в частност към мен. Бих добавил също и баланса между работа и личен живот.

  Радослав: Бих казал  на първо място, че това са специалистите с които работя, приятелската среда, както и подкрепата от ръководителите ми. Други неща, които са много важни за мен, са динамиката,  ежедневните предизвикателствата и възможността за професионален растеж, а мащабът, в който оперира Paysafe, ми предоставя всичко това.  

   
  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 5 часа
  ЕК с 6 препоръки към България
  Брюксел отчете липса на напредък у нас при разследванията и присъдите за корупция
  преди 7 часа
  На първо четене: Парламентът прие актуализация на бюджета
  Депутатите одобриха над 4,5 млрд. лв. за общините за 2024
  преди 9 часа
  Hitachi Solutions Bulgaria стартира обучителната си програма SPACE
  IT компанията назначава нови 6 студенти в двете направления на програмата след значително увеличен интерес на кандидати спрямо пилотното издание от миналата година
  преди 10 часа
  Ипотечните кредити у нас вече с ръст от 25%
  Вижте колко пари държат българите на депозити в банките
  преди 10 часа
  Двустранната търговия между България и Китай възлиза на $4 млрд. орез 2023 г.
  Министър Петко Николов и посланикът на Китай у нас обсъдиха възможностите за развитие на двустранното икономическото сътрудничество