събота, 13 юли 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  2500 прочитания

  Какви придобивки предлага Xplora BG?

  Повече за пакета от придобивки и различните инициативи научете от Иван Пантелеев, съдружник в агенцията за интегриран дигитален маркетинг
  29 май 2024, 09:33 a+ a- a

  Иван Пантелеев, Съдружник и Chief Dynamics Officer в Xplora BG. Снимка: Xplora BG

  В рубриката на Economy.bg „Придобивките в България“ компаниите разказват за пакета от придобивки, който предлагат, както и за различните инициативи, насочени към подобряване на благосъстоянието и качеството на живот на служителите. Какви придобивки предлага Xplora BG, научете от Иван Пантелеев, съдружник и Chief Dynamics Officer в агенцията за интегрален дигитален маркетинг.

  Какви социални придобивки включва пакетът, който предлага компанията?
  Придобивките са се развивали естествено според реалните нужди на екипа и развитието на компанията до екип от над 60 души – една от най-големите агенции за дигитален маркетинг. Поетапно към екипа се присъединиха нови хора, сред които майки с деца на различна възраст, както и се родиха доста бебета. Имаме все повече хора от екипа, които не живеят в София, или се наслаждават на това да имат пълната свобода да пътуват. В тази връзка ето актуалните социални придобивки като пакет, които предлагаме: допълнително здравно осигуряване, бонус на всяка майка при предстоящо раждане – превърнали сме новината за очаквано дете в екипа като повод за празнуване, при закупуване на очила покриваме до определена сума. В допълнение сме осигурили на екипа и: тиймбилдинги два пъти в годината в чужбина, и отделни малки събирания по екипи и по интереси, балкони и тераси в офиса за chill настроение, над 40 вида напитки, кафе. Повече за средата и придобивките, разказани от хора от екипа, можете да намерите на сайта ни.

  Снимка: Xplora

  Колко дни отпуск имат служителите във Вашата компания?
  Екипът има възможност да работи откъдето иска. Само в първите два месеца търсим по-често присъствие в офиса – всеки нов член на екипа има личен ментор. За нас процесът по менторство е ключов и отношенията продължават и след края на процеса на менторинг, като сме по-гъвкави за хората, които живеят извън София. Всеки служител в екипа има право на 26 дни отпуск. В процес сме на добавяне към тях на още един ден във връзка с рождения ден на всеки човек. Както посочих – нещата се случват естествено и плавно и в момента всеки има половин ден отпуск за рождения си ден. В допълнение всеки мениджър през годините е имал право да награждава хора от екипа си с допълнителни почивни дни.

  Имате ли политика за гъвкаво работно време?
  От първия ден в агенцията ни се стараем това да е част от предимствата и отговорностите да се работи в гъвкаво работно време. Агенцията вече съществува над 8 години, като повечето време е била изцяло в свободен режим на избор кой откъде да работи. Не знам дали ще ви учудя, но много от хората искат да идват в офиса. Много се радвам как отделните екипи се уговарят сами в кой ден ще се съберат в офиса и кога ще отидат някъде след работно време. Разбира се – такава политика предполага всеки да поема лична отговорност, както поема и неговият мениджър за реални резултати на всеки колега. Помня само в единични случаи да се е налагало по конкретен повод за конкретен човек, и то за много кратък период, да зададем задължително присъствие в офиса.

  Как се подпомага балансът работа – личен живот?
  Трудно. Тук много помагаме на екипа с личен пример, обучения за лична ефективност, добри практики. Вярваме, че едното не следва да се противопоставя на другото, и затова сме създали среда, която екипът определя като едно голямо семейство. От първия ден всеки усеща приятелско отношение и подкрепа за развитието си. Затова и балансът работа – личен живот е тема, която предвид наличието на хоум офис става все по-трудно да се контролира и управлява. Дигиталният свят дава възможност за гъвкавост, но допринася и за по-трудното управление на ситуации. Тук е ролята на всеки професионалист, на мениджъра му и на фирмената култура, за да може професионалистът да приложи правилните умения за баланс. Особено ако е в началото на своята кариера. Заради това се стараем да си говорим често с колегите и да изграждаме човешки ориентиран процес, който да дава инструкции на хората как да управляват ситуации спрямо профила на проектите и заданията, с които се сблъскват.

  Имате ли практика да давате бонуси?
  Да, имаме 3 нива на бонуси. Те са съобразени с развитието на човека, представянето на екипа и на фирмата. Това позволява човек да има поглед как е допринесъл за успеха на екипа си в това да прави клиентите успешни. В крайна сметка една фирма съществува, защото има дългосрочни клиенти, с които реализира успешни проекти. Това е част от културата на Xplora.

  Какви са възможностите за обучение и професионално развитие, които предоставяте на Вашите служители?
  В агенцията имаме академия Xplora Academy, която развива нивото по дигитален маркетинг в над 7 различни модула. Всеки човек от екипа има възможност да се възползва от академията, както и да посещава физическите workshop-и, които провеждаме безплатно. Мога да допълня и че имаме менторинг сесии между мениджърите на екипа и по-млади колеги, на които се стараем да помогнем на хората, които проявяват по-голям интерес към своето кариерно развитие то да се случи по-бързо, стига темпото и енергията на човека да позволяват. Може да се каже, че голяма част от ключовите хора в екипа са стартирали от стажанти и младши специалисти и с развитието на агенцията са станали опитни професионалисти, които текущо отговарят за едни от големите проекти, които управляваме. Периодично провеждаме фокусирани сесии на superHUMAN школата ни в области като лична ефективност, комуникации, презентационни умения, AI, добри практики в дадена област.

  Снимка: Xplora

  Организирате ли тиймбилдинги за Вашите служители?
  Да, всяка година имаме 2 големи и серия от малки такива. Пролетният ни тиймбилдинг през последните 4 години провеждаме в Гърция, докато коледният ни е в по-близка дестинация в България/София, а през 2023 беше в Сърбия. Стараем се да имаме възможност да дадем опция на колегите да релаксират в друга среда и да имат изцяло фокус над приятни емоции без фирмени ангажименти. В допълнение на тях правим походи из планината, спортни и социално ангажирани кампании. Съветвам ви да намерите в социалните мрежи снимки от тези събития, за да усетите духа на екипа. Това, което новите хора в екипа питат: „А няма ли да има реч, няма ли да има “надъхване”, или да ни обучават да работим в екип и да решаваме междуличностни конфликти“. Не, няма. Ако са си свършили добре работата през годината като лидери и мениджъри – то тиймбилдингът е време за всеки от екипа, не за фирмата.

  Участвате ли в различни обществени и корпоративни социални инициативи?
  Да, стараем се благодарение на Жоро Малчев, управляващ съдружник в Xplora, и неговите социално отговорни кампании да предадем този дух и усещане на колегите. Участваме всяка година в поне няколко инициативи и помагаме с време и работа различни каузи, с което да се постараем да имаме пример на поведение като компания и общество. Хора от екипа ни активно участват в избрани от тях инициативи. От страна на фирмата осигуряваме и половин ден на месец при желание за включване в такива инициативи.

  Какви други допълнителни придобивки и социални инициативи предлага Вашата компания, за да подобри качеството на живот на служителите?
  Стараем се да спортуваме заедно и да говорим често на тези теми с колегите. Разбира се – екипът има мултиспорт карти. За да има реално ползване и интерес – фирмата покрива половината от месечната цена на картата. Каним всяка година по няколко гост-лектори, които споделят на екипа добри практики, свързани със здраве, храна, управление на стреса и други (според нас) полезни теми, с което всеки човек да вземе частица добър пример и опит.

  Вижте профила и актуалните позиции за работа на Xplora в JOBS.bg

  Вижте още от рубриката ПРИДОБИВКИТЕ В БЪЛГАРИЯ:

  Какви придобивки предлага Amadeus Sofia?
  Какви придобивки предлага DTC Commerzbank?
  Какви придобивки предлага Experian България?
  Какви придобивки предлага Appolica?
  Какви придобивки предлага Адастра?
  Какви придобивки предлага КBC Global Services N.V. – Branch Bulgaria?
  Какви придобивки предлага Schneider Electric?
  Какви придобивки предлага Фрамар Холдинг АД?
  Какви придобивки предлага Hitachi Solutions Bulgaria?
  Какви придобивки предлага United Partners?
  Какви придобивки предлага M3 Communications Group?
  Какви придобивки предлага Coherent Solutions?
  Какви придобивки предлага VSG Bulgaria?
  Какви придобивки предлага SiteGround?
  Какви придобивки предлага Proxiad SEE?
  Какви придобивки предлага BILLA България?
  Какви придобивки предлага Anthill?
  Какви придобивки предлага All Channels Communication Group?
  Какви придобивки предлага Amusnet?
  Какви придобивки предлага A1 България?
  Какви придобивки предлага CluneTech?
  Какви придобивки предлага Progress?
  Какви придобивки предлага Sofia Stars?
  Какви придобивки предлагат Технополис и Практикер?
  Какви придобивки предлага Anakatech?
  Какви придобивки предлага Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт?
  Какви придобивки предлага Фантастико Груп?
  Какви придобивки предлага StorPool?
  Какви придобивки предлага Blankfactor?

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 1 ден
  ЕК заплаши с по-големи глоби социалната мрежа „X“ на Мъск
  Според Брюксел платформата нарушава дигиталното право на ЕС
  преди 1 ден
  ЕК одобри държавна помощ от 142 млн. евро за българската енергетика
  Помощта ще бъде под формата на директни безвъзмездни средства за доставчици на природен газ
  преди 1 ден
  Ключово постижение за България: INSAIT със 17 приети статии на знаков форум за компютърно зрение
  За първи път от 34 години българска институция се нарежда наравно с едни от най-добрите университети в света на ECCV
  преди 1 ден
  ЕП гласува следващата седмица дали Фон дер Лайен остава начело на ЕК
  Ако бъде избрана, тя ще се върне на поста председател на Европейската комисия за следващите 5 години
  преди 2 дни
  Радев ще връчи втория мандат следващата седмица
  Президентът очаква от ПП-ДБ да кажат дали ще останат опозиция или ще опитат да съставят правителство