сряда, 24 юли 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  8364 прочитания

  Какви придобивки предлага Amadeus Sofia?

  Повече за пакета от придобивки и различните инициативи научете от Маргарита Стефанова и Стоян Зарков от отдел „Хора и култура“ в компаниятa
  28 май 2024, 10:57 a+ a- a

  Снимка: Маргарита Стефанова и Стоян Зарков от отдел „Хора и култура“ в Amadeus Sofia

  В рубриката на Economy.bg „Какви придобивки предлага...“ компаниите разказват за пакета от придобивки, който предлагат, както и за различните инициативи, насочени към подобряване качеството на живот на служителите.

  Повече за пакета от придобивки и различните инициативи на Amadeus Sofia, научете от Маргарита Стефанова и Стоян Зарков от отдел „Хора и култура“ в компанията.

  Име: Amadeus Sofia
  Сектор: product software development/ travel industry
  Създадена е през: 1987 г. в Мадрид, Испания
  В България е от: 2020 г.
  Брой служители глобално: 19 000
  Брой служители в България: 330
  Офис в България: София, Бизнес център „Вертиго“, бул. „България“

  Какви социални придобивки включва пакетът, който предлага компанията?
  Пакетът от социални придобивки на Amadeus Sofia е доста разнообразен и богат, като се започне от обичайното допълнително здравно застраховане за медицински прегледи, болничен престой и лекарства, ваучери за храна и спортна карта за сметка на компанията и стигнем до не толкова популярните  като покриване на 50% от стойността на пакетите за допълнително здравно осигуряване на членовете на семейството на служителя. В допълнение имаме на разположение и вътрешна онлайн платформа за резервации на хотели по цял свят на преференциални цени, която е разработена от един от нашите екипи в България.

  Една от най-любопитните придобивки е възможността за придобиване на акции на Amadeus IT Group, групата, към която принадлежи Amadeus Sofia. Служителите могат да правят регулярна месечна вноска, като имат свободата сами да определят сумата на вноската.  В края на двугодишния период на програмата  те получават допълнителни безплатни акции, като техният брой е пропорционален на броя на закупените акции.

  Това, което истински ни отличава обаче от останалите компании на пазара, е програмата ни Workation, която позволява на нашите служители да работят отвсякъде в продължение на 30 работни дни. 

  Колко дни отпуск имат служителите във Вашата компания?
  Всички наши служители стартират с 25 дни платен годишен отпуск, които нарастват до 30 в следващите 3 години.

  Имате ли политика за гъвкаво работно време?
  Знаем, че няма универсален подход, затова предлагаме различни възможности за гъвкаво работно време. Наред с хибридния модел на работа служителите на Amadeus Sofia могат да стартират работния процес между 8 и 10 ч. сутринта в зависимост от личните си предпочитания. Съответно краят на работния ден варира от 17 до 19 часа. Част от политиката за гъвкаво работно време е и програмата Workation, за която споменахме.

  Как се подпомага балансът работа – личен живот?
  В Amadeus целенасочено се грижим за нашите служители. С гъвкаво начало и край на работния ден, хибриден модел на работа и голям брой дни отпуск, ние се стремим да помогнем на нашите служители да оползотворят максимално времето си както на работното място, така и извън него. В допълнение насърчаваме всякакви колективни спортни активности, които не просто подобряват физическата активност, но помагат за опознаване на колегите и сплотяване на екипа – участие в маратони и физически предизвикателства, както и във вътрешни спортни активности. 

  Футболният отбор на Amadeus Sofia. Снимка: Amadeus Sofia

  Имате ли практика да давате бонуси?
  Бонусната система в нашата компания е свързана с годишното представяне както на служителите, така  и на компанията. Бонусите се изплащат веднъж годишно.

  Какви са възможностите за обучение и професионално развитие, които предоставяте на Вашите служители?
  В нашата компания вярваме, че всеки сам е отговорен за личностното и професионалното си развитие. В началото на всяка година събираме информация за предпочитанията на служителите, които се съпоставят с нуждите и плановете на компанията. В резултат  изготвяме годишен план и съответно бюджет, отделен само и единствено за обучения. В допълнение предоставяме огромен набор от онлайн обучения (вътрешни и външни), включително достъп до популярни обучителни платформи, които да помогнат на служителите в постигане на техните цели. Ресурсите са достъпни за всички, но оставяме на личната мотивация на нашите служители да преценят дали и каква част от тях искат да вземат.

  Организирате ли тиймбилдинги за Вашите служители? 
  Да, организираме разнообразни и чести инициативи, които обхващат широк спектър от интереси. Така има за всекиго по нещо, което дава възможност на колегите да се опознаят по-добре.

  Уъркшоп по рисуване. Снимка: Amadeus Sofia

  Участвате ли в различни обществени и корпоративни социални инициативи?
  Социалните инициативи не само са силно ценени от екипа на Amadeus Sofia, но те се инициират от екип доброволци на локално ниво. Инвестираме много време и средства в регулярни и еднократни инициативи като кръводаряване, засаждане на дръвчета и грижа за „Гората на Amadeus”, кариерно ориентиране на деца от средните училища и много други. Всички тези кампании се случват под шапката на глобалната ни инициатива Amadeus Volunteer Day, която обхваща повече от 90 локации в света. Като Това, което ни отличава от други компании, е възможността  тези дейности да се случват в работно време, за да не се отнема от личното време на нашите служители. От стартирането на глобалната инициатива през 2019 г. сме оказали положително въздействие върху повече от 50 000 души и сме работили с над 300 социални организации. Това показва, че доброволчеството в нашата компания е не само еднократно, а основна ценност.

  Какви други допълнителни придобивки и социални инициативи предлага Вашата компания, за да подобри качеството на живот на служителите?
  Имаме и една процедура за извънредни случаи, която дава възможност на служителите да работят дистанционно до 90 работни дни в годината в друга държава, ако членове на семейството им се нуждаят от специални грижи или помощ поради непредвидени обстоятелства. С тази мярка отдаваме необходимата важност на личните обстоятелства, при които нашите служители се нуждаят от допълнителна гъвкавост. Това е още един пример за силната ни ангажираност към нашите служители и фокус върху тяхното благосъстояние.

  Вижте профила и актуалните позиции за работа на Amadeus Sofia Labs Ltd. в JOBS.bg

   
  Вижте още от рубриката ПРИДОБИВКИТЕ В БЪЛГАРИЯ:

  Какви придобивки предлага DTC Commerzbank?
  Какви придобивки предлага Experian България?
  Какви придобивки предлага Appolica?
  Какви придобивки предлага Адастра?
  Какви придобивки предлага КBC Global Services N.V. – Branch Bulgaria?

  Какви придобивки предлага Schneider Electric?
  Какви придобивки предлага Фрамар Холдинг АД?
  Какви придобивки предлага Hitachi Solutions Bulgaria?
  Какви придобивки предлага United Partners?
  Какви придобивки предлага M3 Communications Group?
  Какви придобивки предлага Coherent Solutions?
  Какви придобивки предлага VSG Bulgaria?
  Какви придобивки предлага SiteGround?
  Какви придобивки предлага Proxiad SEE?
  Какви придобивки предлага BILLA България?
  Какви придобивки предлага Anthill?
  Какви придобивки предлага All Channels Communication Group?
  Какви придобивки предлага Amusnet?
  Какви придобивки предлага A1 България?
  Какви придобивки предлага CluneTech?
  Какви придобивки предлага Progress?
  Какви придобивки предлага Sofia Stars?
  Какви придобивки предлагат Технополис и Практикер?
  Какви придобивки предлага Anakatech?
  Какви придобивки предлага Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт?
  Какви придобивки предлага Фантастико Груп?
  Какви придобивки предлага StorPool?
  Какви придобивки предлага Blankfactor?

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 6 часа
  ЕК с 6 препоръки към България
  Брюксел отчете липса на напредък у нас при разследванията и присъдите за корупция
  преди 8 часа
  На първо четене: Парламентът прие актуализация на бюджета
  Депутатите одобриха над 4,5 млрд. лв. за общините за 2024
  преди 10 часа
  Hitachi Solutions Bulgaria стартира обучителната си програма SPACE
  IT компанията назначава нови 6 студенти в двете направления на програмата след значително увеличен интерес на кандидати спрямо пилотното издание от миналата година
  преди 11 часа
  Ипотечните кредити у нас вече с ръст от 25%
  Вижте колко пари държат българите на депозити в банките
  преди 11 часа
  Двустранната търговия между България и Китай възлиза на $4 млрд. орез 2023 г.
  Министър Петко Николов и посланикът на Китай у нас обсъдиха възможностите за развитие на двустранното икономическото сътрудничество