сряда, 24 юли 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  7534 прочитания

  Стаж в Банка ДСК

  Научете повече за програмата „Старт в кариерата“ на Банка ДСК и как може да се включите в нея от Дария Великова – консултант привличане на таланти и отношения със служителите, която стартира кариерата си в банката именно през стажантската програма
  21 май 2024, 16:04 a+ a- a

  Снимка: Дария Великова – консултант привличане на таланти и отношения със служителите, Банка ДСК

  В рубриката „Стаж в...“ компаниите разказват за своите актуални стажантски програми, а младежи, които са преминали стаж в предходни издания, споделят своите лични впечатления.

  Как протича стажът в Банка ДСК, разказва Дария Великова – консултант привличане на таланти и отношения със служителите, която стартира кариерата си в Банка ДСК именно през стажантската програма „Старт в кариерата“.

  Какво Ви мотивира да създадете стажантска програма на Банка ДСК?
  Стажантската програма на Банка ДСК неслучайно носи името „Старт в кариерата“. За нас е важно да дадем шанс на млади и амбициозни хора да се докоснат до работата и динамиката в една от водещите банкови институции в България и да започнат кариера в областта на финансите, но и не само. Предлагаме възможности за стаж и в сферите на ИТ, правото, маркетинга, човешките ресурси и др.

  Кога стартира следващото издание? За кого е подходяща и в кои отдели ще приемате стажанти?
  Следващото издание на програмата „Старт в кариерата“ започва сега, в началото на летния сезон. В него могат да се включат студенти, които са в активна форма на обучение – от първи курс до магистърска програма както от български, така и от чуждестранни университети. Имаме активен подбор за различни позиции в отдели като специализирано финансиране, правно управление и ИТ.

  Кои са критериите, на които държите най-много при подбора? Трябва ли кандидатите да имат завършен определен курс, или да изучават определени специалности?
  От кандидатите очакваме да владеят английски език, да се обучават в специалност, близка до сферата, в която са избрали да кандидатстват в банката, и разбира се, да имат желание да се учат и развиват. Допълнителни курсове биха били само в полза при процеса по подбор. 

  В какви направления ще могат да се развиват стажантите?
  Като компания, която предоставя иновативни и персонализирани продукти и услуги, в структурата ни има различни направления, в които имаме отворени стажантски позиции. В предстоящото издание предлагаме на стажантите ни възможността да се развиват в отдели като „Управление и развитие на продукти“, „Управлениe на проекти“, „Трежъри и капиталови пазари“, „Специализирано финансиране“, „HelpDesk поддръжка“, „Технологична и информационна сигурност“ и много други.

  Йордан Станчев, експерт технологично поддържане в дирекция “Изграждане на мониторинг” и стажант в миналогодишната програма „Старт в кариерата“

  Какво ти даде стажантската програма?
  От първия ден усетих топлото посрещане, приятната обстановка и динамичната сфера на работа. Стажантската програма, и по-точно екипът по изграждането на мониторинга, ми дадоха както ценни знания, така и досег до процесите на всяка една система в реална среда. Това е едно изживяване, което ти помага да даваш повече и повече от себе си. За мен програмата беше ключът към успеха и кариерното ми развитие.

  Какви са ти амбициите и желанията в професионален план?
  Моите амбиции в професионален план са постоянно да се усъвършенствам в сферата, да имам възможност да се докосвам до най-иновативните технологии в банката, да продължавам да съм толкова мотивиран и да трупам положителни резултати и успехи.

  Какво те накара да избереш Банка ДСК за свой постоянен работодател?
  Първото нещо, което ме накара да избера Банка ДСК като мой постоянен работодател, беше динамичното развитие във всяко едно отношение. Банката е една от най-големите компании с изградена визия и ценности. Екипите, с които работя, се отличават с изключителна дисциплинираност и са винаги готови да ти съдействат по всяко време.

  Как се формализират отношенията със стажантите? Програмата платена ли е?
  С всеки един стажант в Банка ДСК се сключва срочен трудов договор, в рамките на който те получават договореното брутно възнаграждение, преференциални условия за продуктите на банката, както и мултиспорт карта на преференциални цени.

  Колко души ще могат да се включат в следващото издание на програмата и колко време продължава тя?
  Програмата обикновено продължава 3 месеца, като преди това с дигитална кампания активно рекламираме, че се набират стажанти за отделите, които имат нужда от ново попълнение в екипа. Имаме готовност да приемем около 20 стажанти, които ще бъдат разпределени според техните желания и интереси.

  Какви са сроковете за кандидатстване и какви са очакванията на компанията? Кандидатстването за предстоящото издание на програмата започва в началото на юни. Очакванията ни са да намерим мотивирани млади таланти, на които да дадем възможност да развият своя потенциал и заедно да работим върху създаването и предоставянето на модерни продукти и услуги на нашите над 2,5 милиона клиенти.

  Какви ще бъдат стъпките за подбор? Какво могат да очакват кандидатите?
  Процесът по подбор е стандартен – кандидатите могат да подадат своята автобиография онлайн в уебсайта на Банка ДСК, а екипът ще се свърже с най-подходящите от тях, и ще организира лични срещи с ръководителите на съответния отдел.

  Тони Пенчева, стажант в отдел „Банкиране на дребно – регионална мрежа“

  Какво ти даде стажантската програма?
  Стажантската програма в Банка ДСК ми даде нови знания и умения в правната сфера, разбиране и подкрепа от страна на колегите, успях да преодолея несигурността си при изпълнението на поставените задачи. На второ място ми показа какво е да работиш в един сплотен екип с хора, които винаги са насреща за обсъждане на всякакви разнообразни казуси. И разбира се, не на последно място се запознах с много нови личности и създадох приятелства, които остават за цял живот.

  Какви са ти амбициите и желанията в професионален план?
  Амбицията ми е да се развивам именно в управление „Правно“ на Банка ДСК и по-конкретно в дирекция „Банкови дейности“, отдел „Банкиране на дребно – регионална мрежа“. Още в самото начало разбрах, че това е моето място и именно тук искам да дам най-доброто, на което съм способна.

  Какво би те накрало да избереш Банка ДСК за свой постоянен работодател?
  Избирам Банка ДСК, защото е непрекъснато развиваща се иновативна корпорация, в която можеш да реализираш своите най-големи професионални мечти, и то с подкрепата на изявени лидери.

  За много от бъдещите ви стажанти Вие може да сте първи работодател. Какъв съвет бихте дали на кандидатите, на които им предстои интервю за стажантската програма?

  Бих ги посъветвала да бъдат себе си, и да бъдат спокойни и да се усмихват. Само така ще се представят в най-добрата си светлина. Ние оценяваме искрените кандидати и определено е важно да имаме позитивни хора в екипите.

  Какви са плановете на компанията в бъдеще и каква роля играе стажантската Ви програма?
  Банка ДСК ще продължи да се стреми да осигурява добро клиентско изживяване чрез сигурни и модерни решения. Вярваме, че стажантската ни програма ни дава възможност да изграждаме водещи професионалисти, вдъхновени да създават бъдещето.

  Вижте актуалните позиции за стаж на Банка ДСК АД в Jobs.bg

  Вижте профила и всички актуалните позиции за работа и стаж на Банка ДСК АД в Jobs.bg

  ВИЖТЕ ОЩЕ от рубриката СТАЖ В...

  Стаж във финансовия отдел на Paysafe
  Стаж в Progress: Научете повече от Верина Лефтерова, Recruitment Marketing Lead

  Стаж в Nasekomo: Научете повече от Весела Георгиева - HR Мениджър
  Стаж в Електрохолд: Научете повече от Ваня Траянова и Таня Чиренска от HR екипа
  Стаж в DataArt България: Научете повече от Елисавета Павлова, HR мениджър

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 5 часа
  ЕК с 6 препоръки към България
  Брюксел отчете липса на напредък у нас при разследванията и присъдите за корупция
  преди 7 часа
  На първо четене: Парламентът прие актуализация на бюджета
  Депутатите одобриха над 4,5 млрд. лв. за общините за 2024
  преди 9 часа
  Hitachi Solutions Bulgaria стартира обучителната си програма SPACE
  IT компанията назначава нови 6 студенти в двете направления на програмата след значително увеличен интерес на кандидати спрямо пилотното издание от миналата година
  преди 10 часа
  Ипотечните кредити у нас вече с ръст от 25%
  Вижте колко пари държат българите на депозити в банките
  преди 10 часа
  Двустранната търговия между България и Китай възлиза на $4 млрд. орез 2023 г.
  Министър Петко Николов и посланикът на Китай у нас обсъдиха възможностите за развитие на двустранното икономическото сътрудничество