сряда, 24 юли 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  7402 прочитания

  Стаж в Софарма Трейдинг: Научете повече за практикантска програма „Летни ЛогиНавти“

  Милена Андреева - Старши Мениджър Човешки Ресурси в Софарма Трейдинг, разказва повече за възможностите
  30 май 2024, 08:50 a+ a- a

  Снимка: Милена Андреева - Старши Мениджър Човешки Ресурси в Софарма Трейдинг

  В рубриката „Стаж в...“ на Economy.bg компаниите разказват за своите актуални стажантски програми. От 20 май 2024 е отворено кандидатстването за платената практикантска програма на Софарма Трейдинг в областта на логистиката, която носи името „Летни ЛогиНавти“. Тя е насочена към студенти и ученици, навършили 18 години, които търсят работа за лятото и искат да стартират своята кариера. 

  Кандидатстването за „Летни ЛогиНафти“ е отворено до 30 юни през сайта на Софарма Трейдинг

  Повече за програмата разказва Милена Андреева - Старши Мениджър Човешки Ресурси в Софарма Трейдинг. 

  Какво Ви мотивира да създадете „Летни ЛогиНавти“?
  „Летни ЛогиНавти“ е практикантска програма, която създадохме с една много ясна цел – да дадем възможност на ученици, навършили 18 години, и студенти да стартират своята кариера в голяма и стабилна компания и да се срещнат с предимствата на работата в организирана и конкурентна среда. Чрез програмата и с помощта на нашите ментори ние ще ги преведем през ключовите  процеси  в компанията. Отвъд това обаче ние ще вкараме всеки младеж, избрал практикантската програма на Софарма Трейдинг, в реалната среда на нашия модерен автоматизиран дистрибуционен център, за да може не просто да знае за процесите, а сам да е преминал през тях. Тази практическа част всъщност е това, което прави програмата „Летни ЛогиНавти“ много повече от обикновен стаж. 

  Кога стартира и как ще протече?
  Същинската част на „Летни ЛогиНавти“ ще започне през юни и в зависимост от датата на стартиране и избраната продължителност на практиката ще приключи най-късно през септември. Предвидили сме различни активности, които включват реална работа на различни роли, работа с ментор, въвеждаща програма и специална обучителна част, в която ще говорим за кариерното ориентиране, какво е важно младите кадри да търсят в един работодател, кои са добрите и лоялни практики и кои са тези, които следва да бъдат избягвани и т.н. Накрая ще имаме и закриваща сесия, на която „ЛогиНавтите“ ще получат сертификат за успешно завършване на лятната ни програма.

  Име: Софарма Трейдинг
  Сектор: Грижа за здравето
  Създадена: в България през 2006 г., от 2015 г. развива операции в Сърбия
  Брой служители глобално ниво: 2500
  Брой служители в България: 2200
  Офиси в България: София, Пловдив, Велико Търново и Варна
  Основна дейност на компанията: Историята на Софарма Трейдинг започва през 2006 г. с интеграцията на пет дистрибуторски компании и днес е лидер в предоставянето на цялостни решения в сектора на грижата за здравето в България и Сърбия. Мисията на компанията е да води иновациите в сектора на грижата за здравето, помагайки на хората да живеят по-щастлив и пълноценен живот. Софарма Трейдинг оперира в разнообразни сегменти на здравния сектор – търговия на едро с лекарства, медицински изделия и консумативи на болничен пазар, търговия на едро с продукти за здраве и красота, включително ексклузивни марки OTC, козметика и хранителни добавки. Компанията предлага и реализация на проекти „до ключ“ за инвеститори в болнични заведения, партнирайки си със световни лидери като General Electric Healthcare, Carl Zeiss и др. През 2015 г. Софарма Трейдинг представи на българския пазар SOpharmacy – собствена ритейл концепция аптеки, с която въвежда най-добрите световни практики на местния пазар и предоставя иновативен подход в обслужването на здравните нужди на българските пациенти. За компанията всяка граница е нова възможност, когато преследва целта си да се превърне в стратегически инвеститор в Централна и Източна Европа. Така през 2015 г. Софарма Трейдинг стартира регионалната си експанзия с навлизане на сръбския пазар. Днес Софарма Трейдинг осигурява 100% покритие в България и Сърбия чрез 3 дистрибуционни центъра. Без аналог на Балканския полуостров са автоматизираните системи за складово управление и дистрибуция на лекарства – KNAPP, внедрени в логистичните центрове на компанията в София и Варна.

  За кого е подходяща и в кои отдели ще приемате стажанти?
  Програмата е практикантска и е насочена към 2 основни категории младежи. Първите са учениците, които вече имат 18 години и искат да работят през лятото. Знаем, че както за тях, така и за техните родители е важно какъв ще бъде първият им работодател, доколко той е установен на пазара, сигурен, отговорен към отчитането и заплащането на труда и цялостното натоварване. Всички практиканти ще могат да изберат както продължителността на програмата (от 8 до 12 седмици), така и работното си време – на 4, 6 или 8 часов работен ден.

  Втората водеща категория са студентите и най-вече тези от тях, които учат или завършват специалности в областта на логистиката, транспорта, управлението на вериги на доставки и т.н. или пък им е интересно да научат повече за необятната „вселена на логистиката“.  За тях освен сигурен работодател ние сме и чудесно място да видят и опитат на практика всичко това, за което са учили, и то в наистина сериозен мащаб. В екип „Управление на веригата на доставки и оперативна дейност“ те могат да открият и много разнообразни роли, в които да продължат кариерното си развитие след края на практикантската програма.

  Кои са критериите, на които държите най-много при подбора? Трябва ли кандидатите да имат завършен определен курс, или да изучават определени специалности?
  За нас не е важен нито курсът на обучение, нито специалността, нито предишният опит. За да станеш част от програмата „Летни ЛогиНавти“ най-важна е мотивацията. 

  Това е твоят личен ракетоносител, който може да те отведе далеч в кариерното ти развитие и изобщо в необятната вселена на логистиката. Ние вярваме, че желанието, постоянството и амбицията не се определят от специалността ти, те са част от теб самия.

  Ето защо изискваме от кандидатите единствено желание за придобиване на нови знания и умения, отговорност и умения да работят в екип. Всичко останало те ще научат, след като се присъединят към програмата. 

  В какви направления ще могат да се развиват стажантите?
  Практикантите ще могат да преминат през различни процеси във веригата на доставки, свързани със складовата ни дейност, като комисиониране и други спомагателни процеси. Целта ни е да ги запознаем с колкото се може повече такива, така че те сами да могат да решат в каква посока искат да се развиват и след края на програмата.  

  Източник: Софарма Трейдинг

  Как ще се формализират отношенията със стажантите? Програмата платена ли е?
  Всички практиканти при нас са на трудов договор и програмата е платена. Също така те ползват и всички придобивки като наши служители – в това число ваучери за храна, допълнително здравно осигуряване, карта за спорт на преференциална цена и др. И понеже знаем колко чакана е лятната ваканция, затова те ще могат да използват до 10 дни отпуск. В края на програмата „Летни ЛогиНавти“ ще раздадем и 2 награди от по 1000 лева, които да бъдат инвестирани за образование, а всеки младеж, който се справи добре в програмата и иска да продължи да се развива в компанията, ще има възможност да се присъедини за постоянно към екипа ни.

  Колко души ще могат да се включат в следващото издание на програмата и колко време продължава тя?
  Целта ни е да намерим тези наистина мотивирани младежи, с които да растем и да се учим заедно, ето защо не сме поставили ограничение за брой участници. Постарали сме се да направим програма наистина гъвкава откъм срокове, работно време и възможности за почивка – всички елементи, които описах подробно по-нагоре. 

  Какви са сроковете за кандидатстване и какви са очакванията на компанията?
  Програмата е отворена за кандидатстване до 30 юни. Наистина с нетърпение очакваме да видим кои ще са нашите първи „ЛогиНавти“, и сме убедени, че тази практикантска програма ще е голямо приключение както за тях, така и за нас. Защото ние се учим от тях  точно както те се учат от нас!

  Какви ще бъдат стъпките за подбор? Какво могат да очакват кандидатите?
  След като прегледаме всички получени кандидатури ще се свържем с подходящите кандидати и ще ги поканим на разговор с представител на екипа, който ще им разкаже за цялостния процес на логистика. Също така за нас е важно още в процеса на подбор да покажем на кандидатите тяхното бъдещо работно място, за да могат те самите да го усетят, затова и срещата ни ще бъде в автоматизирания ни дистрибуционен център в София.

  За много от бъдещите Ви стажанти Вие може да сте първи работодател. Какъв съвет бихте дали на кандидатите, на които им предстои интервю за стажантската програма?
  Бих ги посъветвала да задават много въпроси. Да не се притесняват да питат и търсят отговори, защото това е пътят на ученето. Важно е да избират работодателите си в началото на своята кариера не на база заплащане и по-малка сложност на работата, а на база това какво тази работа ще им донесе в бъдеще и каква инвестиция са готови да направят в самите себе си. Също така ги съветвам да се интересуват от въпроси като тип договор, осигуровки, придобивки, отношение на работодателя, условия на труд и др. – ключови елементи, които младите хора често пренебрегват.

  Какви са плановете на компанията в бъдеще и каква роля играе стажантската Ви програма?
  Софарма Трейдинг има амбициозна стратегия за всеки един от сегментите, в който оперира – ритейл, търговия на едро, международни операции, надграждане на логистичния си капацитет и много други. Като работодател за нас е важно екипът ни да се чувства на своето правилно място, затова и непрекъснато се стремим да надграждаме цялостното ни работодателско предложение, в което влизат пакетът от придобивки, програмите ни здраве и wellbeing, възможностите за кариерно развитие и обучение, работната среда и много други. 

  Гордеем се, че в екипа ни има наистина стойностни и доказани експерти, но в същото време искаме да дадем път и на най-младите, защото знаем колко важен е първият  работодател за тях и как той може да определи професионалното им развитие. Именно заради това ще продължим да развиваме практикантската си програма. Самата аз съм изключително щастлива, че тук срещаме невероятна подкрепа от всички нива в компанията, и се гордея, че нашите мениджъри също искат да се включат като ментори в програмата „Летни ЛогиНавти“. 

  Вижте профила и актуалните позиции за работа, практика и стаж на СОФАРМА ТРЕЙДИНГ АД в JOBS.bg 

   

  ВИЖТЕ ОЩЕ от рубриката СТАЖ В...

  Стаж в Банка ДСК
  Стаж във финансовия отдел на Paysafe
  Стаж в Progress: Научете повече от Верина Лефтерова, Recruitment Marketing Lead

  Стаж в Nasekomo: Научете повече от Весела Георгиева - HR Мениджър
  Стаж в Електрохолд: Научете повече от Ваня Траянова и Таня Чиренска от HR екипа
  Стаж в DataArt България: Научете повече от Елисавета Павлова, HR мениджър

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 6 часа
  ЕК с 6 препоръки към България
  Брюксел отчете липса на напредък у нас при разследванията и присъдите за корупция
  преди 9 часа
  На първо четене: Парламентът прие актуализация на бюджета
  Депутатите одобриха над 4,5 млрд. лв. за общините за 2024
  преди 11 часа
  Hitachi Solutions Bulgaria стартира обучителната си програма SPACE
  IT компанията назначава нови 6 студенти в двете направления на програмата след значително увеличен интерес на кандидати спрямо пилотното издание от миналата година
  преди 11 часа
  Ипотечните кредити у нас вече с ръст от 25%
  Вижте колко пари държат българите на депозити в банките
  преди 11 часа
  Двустранната търговия между България и Китай възлиза на $4 млрд. орез 2023 г.
  Министър Петко Николов и посланикът на Китай у нас обсъдиха възможностите за развитие на двустранното икономическото сътрудничество